Hyvästi, televisio!

Toimitus

Jep, on se kauniimpi. Kotini nimittäin. Kannoin viikko sitten ullakolle television, jonka olen avannut puolen vuoden sisällä ehkä kolmesti. Vanhan mustan rotiskon päätehtävä oli kerätä pölyä olohuoneen senkin päällä. Usein myös kolhaisin siihen käsivarteni ohi kävellessäni. Nyt töllön tilalla on taulu, kukkamaljakko ja tasolle pikkuhiljaa kasaantuva säläpino.

En ole asunut paria kuukautta pidempään kodissa, jossa ei ole televisiota. Sellainen oli jossain nurkassa kaikissa opiskeluaikojen kesäkämpissäkin. Viimeisimmät pari vuotta olen katsonut lempiohjelmani Emmerdalen ja Grand Designsin enimmäkseen muilta laitteilta ja niinä aikoina kun minulle parhaiten sopii, mutta vasta nyt sain raivattua ullakkokomeroon tilaa televisiolle ja digiboksille.

Ylevästi sanottuna: tämä on yhden aikakauden loppu. Arkisemmin ilmaistuna: elämässäni on vähemmän tavaraa, jonka pinnalta kevään kova valo paljastaa pölykerroksen. Käsi ylös, kuka muu on luopunut televisiosta?

Kati, toimituspäällikkö

Kuva: Sanna Lehto

Viikon haaste: Jaa oma kevätpiristyksesi blogissasi, lue täältä lisää ja osallistu!

Toimitus kertoo tällä viikolla kevään kunniaksi omia piristyskeinojaan. Luvassa on muodonmuutoksia, tyylivinkkejä ja muuta, pysy kuulolla!

Leikkaa hiuksesi lyhyiksi, anna mennä.
Aamupala saa flirttailemaan. Ai mitä?
Ehkä ensi viikolla sinäkin menet yökkärissä töihin?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikö ullakkokomerossa hilloamisen sijaan kannattaisi laittaa vehkeet kiertoon?

Juliaihminen
Juliaihminen

Mä ymmärrän ullakolla hilloamista, koska tv:stä luopuminen kannattaa tehdä baby stepsein. Jos elämä ilman telkkaria tuntuu sittenkin TYHJÄLTÄ ja MERKITYKSETTÖMÄLTÄ (en tosin usko että Katin tapauksessa), niin sitten ei tarvitse ostaa uutta telkkaria.

Toimitus
Toimitus

Ullakolle kantaminen oli se steppi, johon minulla oli tässä vaiheessa energiaa. Myyminen on sitten se seuraava. Toista kevätpiristysruisketta odotellessa!

Juliaihminen
Juliaihminen

Ensinnäkin: aivan mielettömän upea kuva Kati!!! Uskomattoman tyylikäs!

Toiseksi: Telkusta luopumiselle 10/10 (ehkä mäkin vielä joskus).

Kolmanneksi: Osallistuin täällä haasteeseen. Miltei yhtä iso kulttuuriteko kuin telkkarista luopuminen.

Pus! <3

Toimitus
Toimitus

Kiitos Julppa. Musta kuvassa on kivasti rippikuvamainen klangi :) Huippu vinkki tuo saitti!

HanKo
Running on Tofu

Luovuin telkkarista muuton yhteydessä vuonna 2011, eikä ole tullut ikävä. Ne harvat ohjelmat (lue: UMK ja Euroviisut :D), jotka haluan nähdä, pystyy katselemaan Ylen Areenalta tai kaverin luona. :)

Toimitus
Toimitus

No niinpä, telkkarista luopuminen kun ei nykyään onneksi tarkoita sitä, että luopuisi tv-ohjelmien katsomisesta.

jennajohannasi
Pirtti

Kani söi joskus telkkarin antennipiuhan poikki, eikä tullut hankittua uutta kun ei ole tarvista. Eli perinteisesti en telkkariohjelmia katso, mutta läppäri on yhdistetty töllöön että saa Netflixiä ym katsoa sen näytöltä :)

Toimitus
Toimitus

Uuh, kanit siis tekevät noita tuhoja muuallakin kuin helsinkiläisten kerrostalojen pihoilla...

Tica
pied-à-terre

Elin ilman televisiota välin 2009-2013 oikein iloisesti. Poikakaverin kanssa yhteen muuttaessa muutin yhteen myös telkkarin kanssa, mutta nää viimeiset kolme vuotta televisio on toiminut ainoastaan näyttönä johon kytketään läppäri ja pleikkari kiinni, että voi kattoa leffoja läppäriä isommalta ruudulta :)

Meillä on itseasiassa ärsyttävästi kaksi telkkaria esillä, toinen on vuokranantajan/kaverin ikivanha taulutelkkari joka on niin tukevasti seinässä kiinni, ettei olla vuoden ja kolmen kuukauden aikana saatu sitä alas tai turvalliseen säilöön. Sitä ei voi käyttääkään kun iän takia yksikään piuha jota meillä on ei sovi yhteen tän telkkarin kanssa.. Sen vieressä on sitten tasolla poikakaverin töllö. On sitten kaksi ruutua, ei kaunista eikä käytännöllistä!

Toimitus
Toimitus

Tuplatöllö, ai kauheeta!

Maria Hakkala

Ei, ei, eiiii!!! (yllättikö tämä kommenttini ketään? :D)

Vaikka en itsekään välillä katso varsinaisia televisiolähetyksiä moneen viikkoon, on televisio minulle enemmän kuin vain se laite olohuoneessa tai televisiokuvaa välittävä laite. Se yhtä aikaa rauhoittaa edessään olevan tilan omalle/yhteiselle ajalle sekä rauhoittaa muun tilan ei-televisiolliseksi tilaksi. En esimerkiksi voi sietää televisiota makuuhuoneessa, mutta saatan silti maata television edessä olevalla sohvalla katsomassa jotain ohjelmaa verkkopalvelusta kännykällä tai tabletilla (vaikka sama toki onnistuisi siitä varsinaisesta televisiostakin). :)

Toimitus
Toimitus

No ei varsinaisesti yllättänyt :) Kiinnostava näkökulma tuo tilan rauhoittaminen ja jakaminen - huomaa, että tässä on taustalla syvällisempää telkkariperehtymistä <3

Tiia Rantanen

Määkään en kestäis elämää ilman telkkaria. Aina välillä mietin siitä luopumista (koska olen ollut joskus vuosiakin ilman), mutta alkaa heti ahdistaa niin, että on pakko katsoa vähän Murdochin murhamysteeriä tai Leijonan luolaa tai Ridiculousnessia.

Sidyr (Ei varmistettu)

Minulla ei ole ollut tv:tä sitten vuoden 2007. Sitä ennen tv oli useamman vuoden lähes kokonaan suljettuna. Ohjelmia en myöskään katso netistä tai netflixistä tms. Eikä oo yhtään ikävä. Itseasiassa häiriinnyn, kun joudun auki olevan telkkarin kanssa samaan tilaan. Enten inhottaa muuten vaan auki oleva telkkari, josta ei tule mitään mitä kukaan tilassa oleileva haluaisi katsoa. Leffoja katsotaan joskus harvoin tietokoneen kuvaruudulta, ehkä kerran joka toinen kuukausi.

Toimitus
Toimitus

Minuakin ahdistaa telkkari taustahälynä. Esimerkiksi urheilukilpailut - formula tai jääkiekko - herramunjee mitä melusaastetta silloin, kun niitä ei oikeasti halua seurata. Mutta tv-ohjelmien katsomisesta tykkään kyllä, ja niitä tulisi hirveä ikävä, jos ei olisi mitään laitetta, jolta katsoa.

saara1234 (Ei varmistettu)

En oo ikinä omistanu televisiota enkä aio ostaa ! Pärjää hyvin ilman. Eipä tuu istuttua tv:n ääressä vaan tekee jotain muuta.

Toimitus
Toimitus

Hyvä linja! Mä tosin oon huomannut, että mun elämässä se jokin muu, jolta telkkarin katsomisajan usein sanotaan olevan pois, ei ole mitenkään kehittävämpää tai aktiivisempaa kuin töllö.

kirjakissakahvi

Elän tarinoista ja televisio on mun elokuvateatteri! Elokuvateatteri, jossa kukaan ei rapistele (paitsi joskus koira), jossa leffan saa paussille kun menee hakemaan lisää evästä, jossa voi silittää kissaa ja johon menemistä varten ei tarvitse hankkia lapsenvahtia. Muuhun ajantappoon sitä ei juurikaan käytetä.

Olen kyllä ymmärtänyt, ettei televisio ole mikään erityisen trendikäs sisustuselementti ja leffat pitäisi jaksaa estetiikan nimissä tihrustaa jonkun pädin näytöltä, mutta ei hätää, onneksi täällä on kaikki muukin "sisustus" tyylillisesti linjassa telkkarin kanssa. :P

 

 

Kommentoi