Iloisia uutisia: Lily uudistuu – katso ensimmäiset kuvat ulkoasusta

Toimitus

Skumppalasit kilisemään ja discopallo kattoon – Lilyn kokonaisvaltainen uudistus on vihdoin aloitettu! Hurraa!

Ensimmäiset askeleet kohti uudistunutta ja entistä ehompaa Lily.fitä on aloitettu ja voimme vihdoin jakaa ilouutisen kanssanne. Hurraa-huudoista huolimatta on hyvä muistaa, että uudistus on vielä aivan alussa ja ensimmäiset muutokset näkevät päivänvalon näillä näkymin vasta alkuvuodesta 2019.

Uudistus toteutetaan vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa kaikki Lilyn blogit siirretään uudelle alustalle. Tuhansien blogien ja kymmenien tuhansien blogitekstien siirtäminen on valtava urakka, joten haluamme varmistaa, että kaikki sisällöt saadaan onnistuneesti muutettua uuteen kotiinsa, ennen kuin alamme pikku hiljaa kehittämään sivustolle uusia ominaisuuksia.

Olemme juuri saaneet ensimmäiset mallikuvat uudistuneesta sivustosta, ja blogit tulevat näyttämään siellä tulevaisuudessa esimerkiksi tältä:

Sivuston ulkonäkö noudattaa Lilylle ominaista yksinkertaista ja raikasta linjaa, mutta on nykyistä modernimpi.

Jatkossa sisällön hallinta ja blogipostausten kirjoittaminen tapahtuu Wordpressissä nykyisen Drupalin sijaan, mikä on paljon toivottu muutos. Wordpressin mobiiliselainversio on näppärä ja helppokäyttöinen, mikä tekee puhelimella tai tabletilla bloggaamisesta aiempaa mukavampaa. Wordpressissä on myös mahdollista hallita kommentointia Drupalia monipuolisemmin. Jatkossa bloggaajat voivat siis muun muassa bannata häiriköiviä käyttäjiä ja moderoida kommentteja ennen niiden julkaisua.

Yli 70 % käyttäjistä käyttää Lilyä mobiililaitteella, minkä takia yksi uudistuksen tärkeimmistä painopisteistä on tehdä sivuston käyttämisestä helpompaa ja mukavampaa erityisesti puhelimella tai tabletilla.

Kirjoitatko blogia Lilyssä? Mietityttääkö, mitä sinun täytyy nyt tehdä? Jos olet aktiivinen bloggaaja, ei yhtään mitään – me hoidamme blogisi siirron uudelle alustalle puolestasi. Kuitenkin, jos blogisi on luotu ennen vuotta 2016 ja olet julkaissut yhteensä alle 3 postausta, ota yhteyttä toimitukseen tämän vuoden loppuun mennessä. Jos taas olet perustanut blogisi yli puoli vuotta sitten, etkä ole julkaissut vielä ainuttakaan postausta, nyt on hyvä aika aktivoitua! Jos haluat syystä tai toisesta säilyttää tyhjän blogisi, otathan yhteyttä toimitukseen vielä loppuvuoden aikana.

Kuten sanottu, uudistus on vielä aivan alussa. Toivomme siis kärsivällisyyttä, mutta kehotamme myös lähettämään toiveita ja kehitysehdotuksia – nyt on vielä loistava mahdollisuus vaikuttaa siihen, millainen yhteinen blogikotimme on tulevaisuudessa! Haluamme ottaa teidät kaikki, niin bloggaajat kuin blogien lukijatkin, mukaan kehitystyöhön, minkä takia pidämme teidät ajan tasalla uudistuksen etenemisestä täällä toimituksen blogissa. Olemme koonneet myös muutaman kymmenen henkilön testiryhmän, joka auttaa meitä uudistukseen liittyvissä päätöksissä.

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Hei minkä mukaan menee sivuilla se, kun toisilla bloggaajilla täällä on omalla sivullaan pallura, josta klikkaamalla saa lisätietoja kirjoittajasta. Ja osalta ne taasen puuttuu? :)

Toimitus
Toimitus

Yksipalstaisessa ulkoasuteemassa, jossa ei ole sivupalkkia, tulee oikeaan yläkulmaan bloggaajan profiilipallo, jonka takaa löytyvät bloggaajan tiedot, arkisto yms. Saat sen käyttöösi blogin teemaa vaihtamalla. :)

Kivaa loppuviikkoa! 

T. Toimitus

MarikaJohannaP
Hey girl

Näyttää super hyvältä, en malta odottaa uudistuksia :)!

Toimitus
Toimitus

Ihana kuulla, että tykkäät sneek peekistä! ;)<3

Minnea
Minnean muruja

Näyttää hyvältä! Odotan innolla!

Toimitus
Toimitus

Mahtavaa, niin mekin! <3

Henriika S.

Uu! Näyttääpä kivalta ja inspiroivalta. Visuaalisena ihmisenä tuli heti kirjoitusfiilis, kun teksti näyttää kuvien kanssa noin hienolta. Ehkäpä tämä mun pitkä blogihiljaisuus loppuu tämän myötä!

Toimitus
Toimitus

Ihan mahtavaa kuulla, että ensireaktio on tällainen - juuri sitä toivoimmekin! <3 

manicfatmom
Manic Fat Mom

Ihan raikkaalta näyttää:). Jospa tämä uudistus toisi mukanaan ne kovin kaivatut parannukset... t.paulina

Toimitus
Toimitus

Kiva kuulla, että tykkäät! Jos sinulla on jotain tiettyjä toiveita, kannattaa lähettää niistä meille tänne toimitukseen palautetta joko palautelomakkeella tai vaikka täällä blogissa. :) 

Kommentoi