Iloisia uutisia: Lily uudistuu – katso ensimmäiset kuvat ulkoasusta

Toimitus

Skumppalasit kilisemään ja discopallo kattoon – Lilyn kokonaisvaltainen uudistus on vihdoin aloitettu! Hurraa!

Ensimmäiset askeleet kohti uudistunutta ja entistä ehompaa Lily.fitä on aloitettu ja voimme vihdoin jakaa ilouutisen kanssanne. Hurraa-huudoista huolimatta on hyvä muistaa, että uudistus on vielä aivan alussa ja ensimmäiset muutokset näkevät päivänvalon näillä näkymin vasta alkuvuodesta 2019.

Uudistus toteutetaan vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa kaikki Lilyn blogit siirretään uudelle alustalle. Tuhansien blogien ja kymmenien tuhansien blogitekstien siirtäminen on valtava urakka, joten haluamme varmistaa, että kaikki sisällöt saadaan onnistuneesti muutettua uuteen kotiinsa, ennen kuin alamme pikku hiljaa kehittämään sivustolle uusia ominaisuuksia.

Olemme juuri saaneet ensimmäiset mallikuvat uudistuneesta sivustosta, ja blogit tulevat näyttämään siellä tulevaisuudessa esimerkiksi tältä:

Sivuston ulkonäkö noudattaa Lilylle ominaista yksinkertaista ja raikasta linjaa, mutta on nykyistä modernimpi.

Jatkossa sisällön hallinta ja blogipostausten kirjoittaminen tapahtuu Wordpressissä nykyisen Drupalin sijaan, mikä on paljon toivottu muutos. Wordpressin mobiiliselainversio on näppärä ja helppokäyttöinen, mikä tekee puhelimella tai tabletilla bloggaamisesta aiempaa mukavampaa. Wordpressissä on myös mahdollista hallita kommentointia Drupalia monipuolisemmin. Jatkossa bloggaajat voivat siis muun muassa bannata häiriköiviä käyttäjiä ja moderoida kommentteja ennen niiden julkaisua.

Yli 70 % käyttäjistä käyttää Lilyä mobiililaitteella, minkä takia yksi uudistuksen tärkeimmistä painopisteistä on tehdä sivuston käyttämisestä helpompaa ja mukavampaa erityisesti puhelimella tai tabletilla.

Kirjoitatko blogia Lilyssä? Mietityttääkö, mitä sinun täytyy nyt tehdä? Jos olet aktiivinen bloggaaja, ei yhtään mitään – me hoidamme blogisi siirron uudelle alustalle puolestasi. Kuitenkin, jos blogisi on luotu ennen vuotta 2016 ja olet julkaissut yhteensä alle 3 postausta, ota yhteyttä toimitukseen tämän vuoden loppuun mennessä. Jos taas olet perustanut blogisi yli puoli vuotta sitten, etkä ole julkaissut vielä ainuttakaan postausta, nyt on hyvä aika aktivoitua! Jos haluat syystä tai toisesta säilyttää tyhjän blogisi, otathan yhteyttä toimitukseen vielä loppuvuoden aikana.

Kuten sanottu, uudistus on vielä aivan alussa. Toivomme siis kärsivällisyyttä, mutta kehotamme myös lähettämään toiveita ja kehitysehdotuksia – nyt on vielä loistava mahdollisuus vaikuttaa siihen, millainen yhteinen blogikotimme on tulevaisuudessa! Haluamme ottaa teidät kaikki, niin bloggaajat kuin blogien lukijatkin, mukaan kehitystyöhön, minkä takia pidämme teidät ajan tasalla uudistuksen etenemisestä täällä toimituksen blogissa. Olemme koonneet myös muutaman kymmenen henkilön testiryhmän, joka auttaa meitä uudistukseen liittyvissä päätöksissä.

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Hei minkä mukaan menee sivuilla se, kun toisilla bloggaajilla täällä on omalla sivullaan pallura, josta klikkaamalla saa lisätietoja kirjoittajasta. Ja osalta ne taasen puuttuu? :)

Toimitus
Toimitus

Yksipalstaisessa ulkoasuteemassa, jossa ei ole sivupalkkia, tulee oikeaan yläkulmaan bloggaajan profiilipallo, jonka takaa löytyvät bloggaajan tiedot, arkisto yms. Saat sen käyttöösi blogin teemaa vaihtamalla. :)

Kivaa loppuviikkoa! 

T. Toimitus

MarikaJohannaP
Hey girl

Näyttää super hyvältä, en malta odottaa uudistuksia :)!

Toimitus
Toimitus

Ihana kuulla, että tykkäät sneek peekistä! ;)<3

Minnea
Minnean muruja

Näyttää hyvältä! Odotan innolla!

Toimitus
Toimitus

Mahtavaa, niin mekin! <3

Henriika S.

Uu! Näyttääpä kivalta ja inspiroivalta. Visuaalisena ihmisenä tuli heti kirjoitusfiilis, kun teksti näyttää kuvien kanssa noin hienolta. Ehkäpä tämä mun pitkä blogihiljaisuus loppuu tämän myötä!

Toimitus
Toimitus

Ihan mahtavaa kuulla, että ensireaktio on tällainen - juuri sitä toivoimmekin! <3 

manicfatmom
Manic Fat Mom

Ihan raikkaalta näyttää:). Jospa tämä uudistus toisi mukanaan ne kovin kaivatut parannukset... t.paulina

Toimitus
Toimitus

Kiva kuulla, että tykkäät! Jos sinulla on jotain tiettyjä toiveita, kannattaa lähettää niistä meille tänne toimitukseen palautetta joko palautelomakkeella tai vaikka täällä blogissa. :) 

Green Orange

Vasta liityin yhteisöön ja eka raakilepostaus pistetty esille. Mitä tapahtuu nyt? Pitääkö mun tehdä jotain vai vain odottaa? Hienoa jos mobiilillakirjoittaminen helpottuu! En oikein mistään löytänyt kunnon ohjeita ja toi hakusanojen tai aiheiden valinta ainakin omalla kännykällä on todella haasteellista. Kun se rastin paikkabvoi tarkoittaa mitä vain. Pitääkö se tehdä aina ennen kuin kirjoittaa? Mutta maltan odottaa ensi vuoteen jotta uudistus tulee. Kiitos jos joku jaksaa vastata

Toimitus
Toimitus

Tervetuloa Lilyyn! Ihanaa, että olet löytänyt tiesi joukkoomme!<3 

Ensimmäiset postauksesi näkyvät menneen jo hienosti julki - jatka vain samaan malliin! :) Jokaiselle postaukselle täytyy tosiaan valita aina vähintään yksi kategoria. Muuten asiasanojen käyttö on vapaaehtoista, mutta tietenkin löydettävyyden kannalta suositeltavaa. Tästä toimituksen blogin sivupalkista löydät linkkejä artikkeleihin, joista löytyy vinkkejä blogin kehittämiseen. 

Ihanaa alkanutta vuotta ja tervetuloa vielä kerran! 

Tuulitar
Arolan tuulia

Onko nyt joku juttu menossa, kun kuvien siirto ei mobiilista onnistu?

Toimitus
Toimitus

Moi! Ei pitäisi olla meneillään mitään, mikä vaikuttaa tämän nykyisen pohjan toimintaan. Mikäli ongelma jatkuu, laittaisitko meille tarkempia tietoja palautelomakkeella (https://www.lily.fi/kisat/anna-palautetta-lilysta), niin voimme selvittää asiaa. Kerro ainakin, mitä laitetta ja selainta käytät, missä vaiheessa ongelma ilmenee ja antaako sivu jonkun virheilmoituksen.

Ihanaa alkanutta vuotta! 

Minnea
Minnean muruja

Huomasin saman jo joululomalla. Tosin eri selaimella (Chrome) sitten onnistui mobiilillakin. 

Torey
Näissä neliöissä

Mistähän johtuu, että välillä kirjautuessa herjaa väärää salasanaa, mutta hetken päästä kun tulet katsomaan, niin onkin kirjannut sut sisään? Tätä jatkunut nyt jonkun aikaa.

Toimitus
Toimitus

Moi! Onpa harmillista. :( Tästä on tullut pari muutakin palautetta, mutta emme ole vielä päässeet kiinni ongelman syyhyn. Jos etusivun kirjautuminen ei jostain syystä toimi, kannattaa aina kokeilla tätä: https://www.lily.fi/user/login

Mikäli ongelma toistuu, laittaisitko meille vielä lisätietoja palautelomakkeella: https://www.lily.fi/kisat/anna-palautetta-lilysta. Kerro ainakin, mitä laitetta ja selainta käytät - tämä auttaisi meitä selvittämään ongelmaa. 

 

Tuulitar
Arolan tuulia

Onnistuin saamaan kuvat kun vaihdoin selainta ja kokeilin 10 kertaa. Ja kahdessa osassa silti piti toimia. Mutta toimi kuitenkin.

Torey
Näissä neliöissä

Moikka! Chromen selaimella ei oo muutamaan päivään saanu auki postausten linkkejä! :)

Toimitus
Toimitus

Moi! Onpa kurjaa. Tutkitaan! Sellainen tarkennus vielä, että puhutko nyt Chromen deskari vai mobiiliversiosta? Millä laitteella käytät Chromea? :) 

Torey
Näissä neliöissä

Mobiili. Toivotaan, että on vaan joku kännykästä johtuva hetkellinen häiriö. :)

godaddy 99 rupees domain (Ei varmistettu) https://www.webhostingonedollar.com/godaddy-rs-99-web-hosting-domain.html

Blod contains very useful content to about lily updation.

Kommentoi