Iloisia uutisia: Lily uudistuu – katso ensimmäiset kuvat ulkoasusta

Skumppalasit kilisemään ja discopallo kattoon – Lilyn kokonaisvaltainen uudistus on vihdoin aloitettu! Hurraa!

Ensimmäiset askeleet kohti uudistunutta ja entistä ehompaa Lily.fitä on aloitettu ja voimme vihdoin jakaa ilouutisen kanssanne. Hurraa-huudoista huolimatta on hyvä muistaa, että uudistus on vielä aivan alussa ja ensimmäiset muutokset näkevät päivänvalon näillä näkymin vasta alkuvuodesta 2019.

Uudistus toteutetaan vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa kaikki Lilyn blogit siirretään uudelle alustalle. Tuhansien blogien ja kymmenien tuhansien blogitekstien siirtäminen on valtava urakka, joten haluamme varmistaa, että kaikki sisällöt saadaan onnistuneesti muutettua uuteen kotiinsa, ennen kuin alamme pikku hiljaa kehittämään sivustolle uusia ominaisuuksia.

Olemme juuri saaneet ensimmäiset mallikuvat uudistuneesta sivustosta, ja blogit tulevat näyttämään siellä tulevaisuudessa esimerkiksi tältä:

Sivuston ulkonäkö noudattaa Lilylle ominaista yksinkertaista ja raikasta linjaa, mutta on nykyistä modernimpi.

Jatkossa sisällön hallinta ja blogipostausten kirjoittaminen tapahtuu WordPressissä nykyisen Drupalin sijaan, mikä on paljon toivottu muutos. WordPressin mobiiliselainversio on näppärä ja helppokäyttöinen, mikä tekee puhelimella tai tabletilla bloggaamisesta aiempaa mukavampaa. WordPressissä on myös mahdollista hallita kommentointia Drupalia monipuolisemmin. Jatkossa bloggaajat voivat siis muun muassa bannata häiriköiviä käyttäjiä ja moderoida kommentteja ennen niiden julkaisua.

Yli 70 % käyttäjistä käyttää Lilyä mobiililaitteella, minkä takia yksi uudistuksen tärkeimmistä painopisteistä on tehdä sivuston käyttämisestä helpompaa ja mukavampaa erityisesti puhelimella tai tabletilla.

Kirjoitatko blogia Lilyssä? Mietityttääkö, mitä sinun täytyy nyt tehdä? Jos olet aktiivinen bloggaaja, ei yhtään mitään – me hoidamme blogisi siirron uudelle alustalle puolestasi. Kuitenkin, jos blogisi on luotu ennen vuotta 2016 ja olet julkaissut yhteensä alle 3 postausta, ota yhteyttä toimitukseen tämän vuoden loppuun mennessä. Jos taas olet perustanut blogisi yli puoli vuotta sitten, etkä ole julkaissut vielä ainuttakaan postausta, nyt on hyvä aika aktivoitua! Jos haluat syystä tai toisesta säilyttää tyhjän blogisi, otathan yhteyttä toimitukseen vielä loppuvuoden aikana.

Kuten sanottu, uudistus on vielä aivan alussa. Toivomme siis kärsivällisyyttä, mutta kehotamme myös lähettämään toiveita ja kehitysehdotuksia – nyt on vielä loistava mahdollisuus vaikuttaa siihen, millainen yhteinen blogikotimme on tulevaisuudessa! Haluamme ottaa teidät kaikki, niin bloggaajat kuin blogien lukijatkin, mukaan kehitystyöhön, minkä takia pidämme teidät ajan tasalla uudistuksen etenemisestä täällä toimituksen blogissa. Olemme koonneet myös muutaman kymmenen henkilön testiryhmän, joka auttaa meitä uudistukseen liittyvissä päätöksissä.

Kommentit (21)
  1. Mobiili. Toivotaan, että on vaan joku kännykästä johtuva hetkellinen häiriö. 🙂

  2. Moikka! Chromen selaimella ei oo muutamaan päivään saanu auki postausten linkkejä! 🙂

    1. Moi! Onpa kurjaa. Tutkitaan! Sellainen tarkennus vielä, että puhutko nyt Chromen deskari vai mobiiliversiosta? Millä laitteella käytät Chromea? 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *