Imetys julkisella paikalla - ok vai ei?

Toimitus

 

”Imettäminen oli niin luonnollisen tuntuista, etten nähnyt syytä sen peittelyyn.”

 

Todettiin Uuden elämän arvoitus -blogissa ja osallistuttiin samalla Chardonnayn aloittamaan haasteeseen, jonka tarkoitus on siis julkaista kuva julkisella paikalla imettämisestä. Tai imettämisestä ylipäätään. Aihetta pohdiskeltiin myös Mammapäiväkirja-blogissa, jossa tuotiin esiin ilmiön äiti, ruotsalainen Karoline Kumpula. Tammikuussa Kumpula latasi Facebookiin imetyskuvan, josta tehtiin ”Facebookin ylläpidolle ilmoitus pornografisen tai alastomuutta sisältävän sisällön vuoksi, minkä vuoksi Facebook pyysi poistamaan kuvan.”

Tämän jälkeen Kumpula alkoi ladata Facebook-seinälleen ja Instagramiinsa joka päivä uuden imetyskuvan hashtagilla  #karolinesamningsprotest. Media kiinnostui, julkinen keskustelu kävi kiivaana ja myös muut äidit osallistuivat haasteeseen. Ja löytyypä #karolinesamninsprotest -tagin takaa myös suomalaisia äitejä ja yksi lilyläinenkin.

 

Julkinen imettäminen – luonnollinen asia, joka herättää epäluonnollisen paljon huomiota vai asia, josta on syytäkin keskustella?

 

Osallistu keskusteluun täällä tai Uuden elämän arvoituksen kommenttiosiossa!

 

Kuva blogista

Kommentit

riik
3h+kasvimaa

minusta julkinen imettäminen on tosi ok, tein sitä itsekin vaikka sun missä. Olisi tuntunut hullulta mennä vaikkapa kahvilassa varaamaan mahdollisesti ainoa naistenvessa puoleksi tunniksi...

Mutta imettämisen voi tehdä monella tapaa - minä hankin imetyspaitoja, jolloin homma ei ollut mitään "tissit tiskiin" -touhua. Harva ulkopuolinen varmaan edes tajusi, että naapuripöydän vauva oli syömässä, eikä vain sylissä nukkumassa.

sanumaria

Outoa se on vasta siinä vaiheessa kun siitä pitää tehdä numero. Oli se sitten se imettäjä joka tekee asiasta numeron että katsokaa miten imetän, tai vieressäolija joka tekee asiasta numeron (hyvässä tai huonossa).

CougarWoman
CougarWoman

Niin kauan kuin se tehdään ei tyyliin "tissit tiskiin" (tirsk), ihan ookoo. Mutta ei se sitä itse kokeneelle hirveän ruokahalua herättävä tapahtuma ole esimerkiksi ravintolassa. Itsellä kun ei ole lapsia niin en tietenkään varmaksi osaa sanoa, mutta eikö sitä maitoa voi pumpata varastoon ja antaa sitten julkisilla paikoilla pullosta? Ellei muuten niin ihan vaan siksi, ettei tarvitse kestää niitten pervojen vanhojen miesten katseita ja miettiä niitten motiiveja ylenpalttiseen kiinnostukseen? Vai vieroittaako tämä lapsen siitä alkuperäisestä maidonlähteestä..? 

Äitini muuten kertoi että ollessani vauva imetti minua autossa huoltoaseman pihalla (70-luvulla siis). Paikalle kerääntyi ihan tuijottajien joukko - ja mukana ollut enoni tästä ärsyyntyi ja alkoi hyppiä yhdellä jalalla auton ympäri viedäkseen huomion pois itse tapahtumasta. Onnistui :) 

KittyKitty (Ei varmistettu)

Itsellanikaan ei lapsia ole, mutta voisin kuvitella, etta pumppaamisessa on aikamoinen vaiva ja entas sitten sen maidon sailyvyys seka lammitys? Tissista kun se sailyy ja on suoraan sopivan lampoista ;)

Hauska tarina tuo yhdella jalalla hyppeleva eno! :D

Aika on

Tohon maidon pumppaukseen liittyen vastailen näin äitinä..Joo, joissain tapauksissa varmaan onnistuu, että pumppaa maitoa, ja lämmittää ja antaa vauvalle, mutta kaikki vauvat (esim.omani) eivät huoli tuttipulloa, eli silloin se ei onnistu. Itseni mielestä myös imettäminen oli usein kätevämpää kuin maidon pumppaus, kuljetus kylmässä (kylmälaukku mukana?) ja sitten lämmitys ja syöttö. 

Julki-imetykseen muuten kommentoiden; mielestäni imetys on täysin normaali asia, niinkuin syöminen nyt yleensä. Ei sitä tarvii piilotella, muttei korostaakaan ylenpalttisesti. Mulla on yleensä rinnan peittona joku harso tai muu kangas, mutta joissain tilanteissa (esim. kotona, kavereiden kanssa, tai neuvolassa) en peittele sen enempää mitä vauva peittää rintaa. Itse imetän julkisesti; on tullut imetettyä niin kahviloissa, ravintoloissa, ravintolan vessassa (oli niin hieno ravintola, etten kehdannut imettää julkisesti, niitä harvoja kertoja, kun oon "piilotellut" imetystä), autossa, bussissa, junassa, lentokoneessa, puiston penkillä, häissä, kotona, kavereilla, rannalla, uima-altaalla.. 

sanumaria

"Ei sitä tarvii piilotella, muttei korostaakaan ylenpalttisesti." Tää oli juurikin se mitä itekin oon miettinyt näistä. Että kun sitä on olemassa muutakin kuin vessaan kaavun alle piiloon sulkeutuminen imettäessä tai se että riisutaan paita pois, pyöritään tissit paljaana illallisravintolassa ja sitten vasta haetaan se vauva jostain vaunuista.

Yleensä näissä keskusteluissa joku aina vetää herneet nenään, kun ei tajuta että sellainen kultainen keskitie on noi 95% mielestä ihan hyvä. Että kun ei tee numeroo siitä että imettääkö itse, imettääkö joku muu vai mitä, niin homma sujuu nätisti eikä kenenkään tarvi pillastua. Puolin tai toisin.

Joo, ei se ihan niin mene, että pumppailee sitä maitoa ja syöttää pullosta, ettei muut häiriinny. Tosiaan monetkaan imetetyt vauvat ei sitten huoli pulloa eikä oo mitään mieltä kantaa mitään pumppua mukana, kun jossainhan sekin on tehtävä. Tai kantaa mitään kylmälaukkua mukana ja sitten lämmitellä sitä maitoa.

Mutta tosiaan itsekin imetin mieluiten vaikka lastenhoitohuoneessa, jos sattui löytymään kunnollinen, mutta jos ei löytynyt niin sitten jossain muualla. Ja käytin imetyspaitoja, joten silloin ei ole rinnat muiden nähtävillä.

meidän kotiin (Ei varmistettu) http://meidankotiin.blogspot.com

Olen myös julkisen imettämisen kannalla ja sen voi tehdä siirtymällä sivummalle, kääntämällä penkkiä tai muuten vetää suojaksi harsoa tms. Koen myös hassuksi viedä vauva vessaan syömään. Monesti julkiset vessat on vielä sen verran ällöttävissä kunnoissa ettei siellä viitsisi pakollista enempää aikaansa viettää.

Minulle on myös käynyt niin että eräässä pienehkössä kaupakeskuksessa olin juuri ottanut vauvani syliin ja aikomukseni oli imettää kun viereeni istahti setä sen näköisenä että kaivappas "tissi tiskiin". Vartija oli ajan tasalla ja hätisti setän kauemmas.

Mä en itse julkisesti imettänyt, mutta ei mua häiritse jos joku niin tekee - luonnollistahan se on. Mutta ymmärrän kyllä sen toisenkin puolen, koska muistan edelleen hyvin, kun mies tuli ensimmäiseltä muskarireissulta kotiin ja oli vähän hämmentynyt. Muskari oli mennyt mukavasti, mutta sitten tunnin loputtua kaikki siirtyivät pukuhuoneeseen ja "yhtäkkiä ne naiset vaan kaivoivat rinnat esiin ja alkoivat imettää". Ainoana miehenä hän ei oikein tiennyt mihin olisi katsonut ja katsoikin parhaaksi siirtyä pulloruokkimaan ja pukemaan meidän vauvaa eteiseen :) Ihan luonnollinen reaktio, vaikka kenenkään tarkoitus ei varmasti ollut hämmentää.

 

Syödään kaikki muutkin vastedes kotona tai vessassa, eikös joo? Ettei kukaan loukkaannu.

Eli siis, kukin imettäköön missä parhaakseen näkee. Hienotunteisesti toki, eihän kukaan lautaseltakaan räpellä yhtä vapautuneesti julkisella paikalla kuin kotona.

Tää on yks näitä asioita missä facepalmaan itteäni säännöllisesti, eikä mulla edes ole lapsia.

Vau mikä vauva!

Niin, rintojen katselu yleensä kelpaa kyllä sillon, kun rinta on sileä, pinkeä, kuulas ja se on just nännireunasta peitetty avokaulasella paidalla. Sen sijaan ei sillon, kun se on tavallinen, iso, pehmeä, ihonvärinen ja nänni on peitetty vauvan päällä. Epäluonnollista, hyi, menee ruokahalu, pitäis piilossa.

Ilmeisesti on kyse siitä, onko "julki-imetys ilman paitaa tissit heiluen" ok? Ei kai kukaan voi tosissaan kysyä, onko ok imettää vauvaa niin, ettei muut sitä useinkaan edes huomaa...?

Daisy-- (Ei varmistettu)

No en mä kyllä niitä pinkeitäkään tissejä tahtoisi ravintolassa syödessäni katsella... :D mutta kyllä kyse taitaa olla ihan kaikesta julki-imetyksestä. Musta sen pitäisi olla itsestään selvää, että totta kai julkisella paikalla voi imettää, mutta paikan ja muut ihmiset huomioonottaen.

CougarWoman
CougarWoman

Rupesin muuten miettimään, että onko tuo julki-imettäminen pohjoiseurooppalainen ilmiö, kun en mielestäni useinkaan esimerkiksi Keski-Euroopassa/Pohjois-Amerikassa matkustellessani ole nähnyt julkisella paikalla imettäviä naisia?

Vai onko ne vaan semmoisia tissininjoja että on jäänyt huomaamatta? :D 

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Tissininjoja, ai luoja, kun mä putosin! xD

ike (Ei varmistettu)

Mä asun Italiassa, ja vahvistan kyllä tuon, että täällä julkista imetystä ei juuri harrasteta. Se johtuu kyllä minusta ihan puhtaasti katolilaisesta moraalista, tätä mieltä ovat myös tuntemani italilaiset. Että se tissi on kuitenkin niin kovin rietas, vaikka sitten lapsen suussa. :D Itse aion uhallanikin kunnostautua (protestanttisesti) tällä alueella heti, kun ensimmäinen lapseni syntyy...

Osasyy (ehkä vähemmän mutu-pohjalta) on se, että naiset yleensä imettää paljon lyhyemmän aikaa ja käyttää vastiketta ja pulloa. Eivätkä ehkä käy niin paljon ulkona ihan pienten lasten kanssa, paitsi tietysti illallisella, mutta sinne ihan pienimmät imeväiset ei vielä yleensä tule mukaan. En tiedä onko silläkin jotain tekemistä asian kanssa, että ensisynnyttäjät ovat yleensä lähempänä neljää- kuin kolmeakymmentä. (Miksipä toisaalta olisi.)

Katie
Aika kypsä äidiksi

Ainakin Lontoossa imettäminen on ihan arkipäiväistä. Lain mukaan imettäjää ei saa syrjiä, siis kieltää imettämästä lastaan julkisella paikalla, eikä mun lyhyen imetyshistorian aikana mulle ainakaan kukaan tullut siitä ryppyilemäänkään. Monissa tavarataloissa, kauppakeskuksissa sun muissa on imetyshuoneet sohvineenkin, ei mitään haisevaa vessakoppia.

Mä en kyllä koskaan ole nähnyt ketään imettämässä ilman paitaa tissit tiskiin -mentaliteetilla, missäköhän sellaiseen törmäisi? :D

Asikaine
Asikaine

Mielestäni julki-imetys on erittäin ok, eihän imettävät äidit muuten pääsisi oikein liikenteeseenkään ja se taas aiheuttaisi ääretöntä vitutusta, mikä on ehkä vaarallisempaa kun yksi satunnainen tissin vilahdus jossain. Imettää voi kuitenkin aika huomaamatta ja usein esim. ravintoloissa yms kiinnitimme vähemmän huomiota imettäessä, kun vauvelin huutaessa rinnan perään.

Yleensä ravintoloissa yms yritin huivilla vähän peittää, ettei kukaan häiriinny. En halunnut provoilla, jos jotain asia häiritsee, vaikken itse näe asiaa outona. Yleensä kukaan ei edes huomannut mitään, joskus jopa omassa seurueessamme ollut kysyi, eikö vauva ollenkaan syö (olin siinä imettänyt). Joskus pienemmissä rafloissa, jos joku toinen seurue oli ihan vieressä, menin sivummalle.

Ja kun niitä tissejä nyt on joka paikka tulvillaan muutenkin, niin ei kai kukaan siitä mitään traumaa saa. 

Oma henkilökohtainen imetys-flash-mobbaukseni täällä.

Murun kera

Komppaan keskitien kannattajia. Musta ihmisten pitää toimia niin kuin luontevalta tuntuu. Tästä keskusteltaessa ihmisiltä tulee helposti jotain reunaehtoja, mikä imetyksen suhteen on sopivaa ravintolassa ja mikä ei. Yleensä kuitenkin kaikkea käytöstä ohjaa sisäinen soveliaisuuden tunne, joka jotenkin kulttuurisesti opitaan. Ei tissit varmaan kenenkään ruokahalua ravintolassa sitten edistä, mutta luultavimmin suurin osa ihmisistä haluaa imetyksen hoitaa mahdollisimman luontevasti ja huomiota herättämättömästi (minkä takia mua toki ihmetyttää tämmöset kampanjat - herätetään huomiota että voidaan olla normaalisti?).

Huolestuttavampana toki pidän sitä tilannetta, että vähitellen naiset ja tissien olemassaolo hätistetään ensin johonkin imetysnurkkaan ja sitten vessankoppiin. Tästä ei ole mielestäni kovin pitkä hyppäys tilanteeseen, jossa alusvaatteita ei saa narukuivata, ettei naapurustossa rupea leviämään epäsoveliaita ajatuksia moisen näyn herättämänä.

Annis (Ei varmistettu)

Hehee, pumppaaminen imettämisen välttämiseksi julkisesti vaatisi itseltäni tällä hetkellä päivien(viikkojen?) työn, koska maitoa ei tule pumppaamalla kuin max. 10 ml kerralla. Siitä vaan sitten pakkaseen keräämään ja kuljettelemaan lähdön hetkellä tosiaan niitä kylmälaukkuja ja lämmitysvälineitä sekä tuttipulloa mukana. Voisinhan antaa korviketta pullosta julkisella paikalla, mutta ei kyllä ole häveliäisyyden vuoksi tullut mieleenkään näin tehdä, kun rinnasta saa sopivan lämpöistä maitoa heti.

Ylläolevia mukaillen siis: jos imettää diskreetisti julkisella paikalla ja se koetaan häiriöksi, on ongelma sillä ketä se häiritsee, ei sillä kuka imettää. Ravintolassa mulla menis sata kertaa varmemmin ruokahalu esim. huonoista pöytätavoista kuin rintaa (näkyvästikin) imevästä vauvasta, mutta eipä sikailijallekaan kai voi sanoa että menisit hei tonne vessaan syömään.

Suvi K.
Sisunainen

Syöminen julkisella paikalla on tiettävästi sallittua ja hyvien tapojen mukaista. Vauvat tuppaa syömään tissimaitoa. Oliko tässä vielä jotain epäselvää? 

sanumaria

Ei kai tuota kukaan oo kyseenalastanutkaan. Etteikö vauvat söis tissimaitoa ja että joskus tulee nälkä vaikka kirjastossa. Sitä tässä nyt vaan lähinnä toivottiin että jos sitten vaan syöttäis sen vauvan jotensakin hienovaraisesti ottaen huomioon että kaikki ympärilläolevat eivät ehkä halua tissejä nähdä. Vaikka juurikin sitten siirtymällä johonkin rauhallisempaan nurkkaan kirjastossa (ja ei, en tarkoita sitä vessakoppia) tai suojaamalla vauvan ja itsensä huivilla tai harsolla. Ei pitäisi kenenkään oikeuksia mitenkään rajoittaa, ei pitäisi olla liian hankalaa eikä pitäisi myöskään kenenkään siitä loukkaantua tai häiriintyä silloin.

Kultainen keskitie kunniaan :)

Suvi K.
Sisunainen

Tarkoitin että musta siinä ei ole olennaista eroa syökö vauva maitoa vai aikuinen eväsleipää. :) Mutta ehkä olen jäävi sanomaan koska mulla ei ole käytännön kokemusta imettämisestä tai muutenkaan vauvojen hoidosta. 

Amma
Why you little!!

Itse imetin aina siellä missä lapsella sattui nälkä tulemaan. Pyrin menemään hieman rauhaisampiin paikkoihin, ihan siitä syystä, että lapsi jaksoi keskittyä syömiseen eikä ympäröivään hälinään. En koskaan huomannut kummeksuvia katseita eikä kukaan ole mitään sanonut. Kylässä ollessa riippui seurasta oliko ruokahetki olohuoneessa vai makuuhuoneessa.

Näin jälkikäteen harmittaa ettei meistä taida olla lapsen kanssa yhtään yhteistä imetyskuvaa, enkä siksi voi tähän julki-imetyshaasteeseen. Pidän kuitenkin lippua korkealla asian puolesta!

ps. meillä ei olisi mikään julkinen pullosta syöminen olisi onnistunut, sillä minulla maitoa vuoti ihan liiankin kanssa. Kaksi tuntia oli maksimi syömisväli sekä lapsella, että äidillä. Oli muuten tosi kivaa jossain ostoskeskuksessa hengailla paita märkänä eikä itse edes huomata asiaa..

Kissankieli
Hello Dolly!

Tämä maailma ei lakkaa hämmästyttämästä. Tv, kadunvarsimainokset, aikakauslehdet ovat tulvillaan vilauttelukamaa: on tissivakoa, roiskeläppähametta, vaivoin verhottua ahteria jne. ja sitten löytyy niitä jotka vetää herneen nenäänsä julkisella paikalla imettämisestä?

Tekopyhä on sana joka pyrkii mieleeni. Saa oikeasti tehdä töitä ja tunkea aika liki jos haluaa nähdä imettävän äidin nännin. Tällä logiikalla meidän tulisi kiireen vilkkaa joka iikan pysyä kotona poissa toisten katseilta: jos joku näkee mun farkun peittämän pohkeen, se voi päätellä että sitä seuraa reisi ja sitten tulee...iik, pervoa! Mene nainen kotiin! Herätät assosiaatioita! Luonnollisesta tehty luonnotonta indeed. Ymmärrän kampanjan toimivan nimenomaan äärimmäisenä korjaavana liikkeenä. Että ihmiset pysähtyisivät miettimään mitä paheksuvat: vauvan murkinointia siihen tarkoitetusta maitorauhaskeskittymästä. 

(Ai mutta kun tissi on ensisijaisesti miehen lelu, ei vauvan eväspussi...)

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Mun mielestä tää on kerrasta toiseen ihan pöljä keskustelunaihe :D Kai nyt jokainen vähänkään fiksu on sitä mieltä, että joo saa imettää jos siitä ei tee numeroa. Moni on sanonut, ettei oo koskaan edes nähnyt imettävää äitiä; todennäköisesti siksi, ettet ole asiaa huomioinut. Silloin kun itse imetin niin kyllä siinä ihan vaistomaisesti kääntyi esim. ravintolassa pikkuisen seinää kohti ja edessä oli vielä kaulahuivia ja hupparia tai neuletakkia sun muuta.

Mun kaikista julkisin imetystilanne oli varmaan joulun välipäivinä täällä kotona, kun oltiin kaveriporukalla pelaamassa lautapelejä. Pöydässä istui yks mun parhaita kavereita (mies), serkku ja sen poikaystävä, miehen veli sekä mies. Ja minä. Vauvalle (joka oli silloin reilu 2kk) tuli nälkä kesken Trivial Pursuitin ja tyynesti hain sen syliin ja imetin siinä niin villatakin suojissa. Oma mies kysyi vähän epäillen että oikeestiko tässä aiot, niin sanoin vaan että "ruokapöytähän tämä on". Ja siihen sitten ne parikymppiset miehet vaan että "no niinpä, eipähän tartte keskeyttää peliä" :D Eipä siinä kun imetysliivin raosta antoi vauvalle sen nännin suuhun ollut kuin sellainen puoli sekuntia aikaa nähdä mun _tissi_ omg. En tiiä katsoivatko mutta jos katsoivat niin olipahan harvinaisen tehokas ehkäisykeino!

Ja no oikeastaan nyt kun mietin niin en ole _ikinä_ nähnyt imettävää äitiä, joka olisi tehnyt siitä numeron!? Onko sellaisia edes?

sanumaria

On niitä, harmi kyllä. Mun mielestä kuitenkin suurin osa tyypeistä aattelee juuri niinkun sää, ja mitään ongelmaa ei oo. Mutta oon itse todistanut tällaista "ravintolassa paita reteesti auki ja molemmat rinnat paljaina"-imetystä. Istui viel sopivasti mua vastapäätä että oli oikeasti vaikea olla huomaamatta. 

Mun nähdäkseni sun tapa on just sellainen mitä moni ei oikeasti sitten ees huomaa mitä tapahtuu. Ja eiks se oo kaikille ihan ookoo?

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

No joo, en minäkään tykkäisi jos joku ihan oikeasti kiskaisisi paidan pois ja sitten vasta alkaisi sitä vauvaa siihen asettelemaan ja samalla kailottaisi vielä että "JOS TÄÄ ON ONGELMA NIIN SE ON SUN ONGELMA!!11". Itse en oo tällaista vaan koskaan todistanut joten ajatuskin tuntuu ihan absurdilta :)

sanumaria

Kyllä se absurdilta tuntuikin :D Onneks noita ei montaa oo, nää keskustelut vaan on aina niin hemmetin mustavalkoisia. Että joko kaikkien pitää ihailla sua ja ymmärtää että tissi = ruoka-astia ja saat imettää missä haluat, miten haluat vaikka ilman sitä paitaa kokonaan, tai sitten et saa poistua kotoa ikinä. Ihan kun ne olisivat ne ainoat kaksi vaihtoehtoa imetykseen.

Musta vois päästä eroon koko julki-imetyksen käsitteestä ja puhua vain imetyksestä. Voi sitä imettää missä melkeen vaan, mutta ei siitä kovin julkista oo pakko tehdä.

Mrs V

Itse koen imettämisen aika intiiminä lapsen ja äidin välisenä toimituksena.
Vaikka se onkin ihan arkipäiväinen asia ja siitä ei todellakaan mitään isoa haloota tarvitse tehdä.
Olen kahta lasta imettänyt ja kolmas on kohta syntymässä. Itse olen aina vetäytynyt julkisilla paikoilla johonkin rauhallisempaan paikkaan taikka sitten vauvanhoitohuoneeseen (jos sellainen on ollut).
Meillä ei ensimmäinen tyttö syönyt pullosta ollenkaan joten imetys oli ainoa mahdollisuus syömiseen liikkeelläkin ollessa, mutta en koskaan kokenut ettenkö olisi löytänyt jotain rauhaisaa soppea tms. imetykselle ilman muiden katseita.
Tiukan paikan tullen kuitenkin taitaisin imettää ihan missä vain; uskoisin että nälkäänsä pää punaisena huutava vauva herättää enemmän "paheksuntaa" kuin vilahtava rinta.
 

miakuusisto (Ei varmistettu) http://miakuusisto.nettisivu.org

:) olin kommentoimassa tähän, kun luin tämän, ja: Komppaan!

Kuten yleisestikin katsoen julkisilla paikoilla käyttäytymistä etc. niin imetys on jotenkin aina intiimiä, vaikka maailman luonnollisin asia. En itse aikoinaan halunnut uteliaita silmäpareja seuraamaan toimitusta, vaikka ei se haitannutkaan, jos joku sattui paikalle todistamaan :)
Imetin aina jos vauvalla oli nälkä. Hakeuduin myös rauhaisaan soppeen, tai peitin harsolla/takilla rintani ja lapseni. Imetin silti mm. junassa, lentokoneessa, ravintolassa, kauppakeskuksissa etc. :) ja isot inva-wc:t olivat hyvä paikka vetäytyä, jos oli kuumottavia katseita ;)
Ja, kun ei itse tee siitä numeroa, välttämättä kukaan ei edes kiinnitä huomiota. Tämäkin on kyllä jokaisen äidin ja lapsen henkilökohtainen asia. Ei ole koskaan yhtä ainutta tapaa elää, tai ns. imettää :D

hiluvitkutin

Minusta on aivan ok imettää julkisilla paikoilla, luonnollistahan se on tai ainakin pitäisi olla. Ymmärrän kuitenkin ettei se paljas tissi kaikkien silmään ole vain vauvanruokaa, kun äiti lastaan ruokkii siellä kahvilan nurkassa. Siispä oon ajatellut itse hommailla muutaman isomman ja tummemman imetyshuivin, joilla saan peitettyä tapahtuman. 

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Mä olen itse imettänyt julkisilla paikoillakin, mutta myös tilaisuuden mukaan olen vetäytynyt johonkin rauhaisaan paikkaan. Ihan jo pelkästään siitä syystä, että vauva ei tykännyt hälinästä (ts. tykkäsi liikaakin ja syömisestä tuli härdelli, kun oisi samalla pitänyt katsella ympäristöä). Harso tai huivi oli myös kauhistus (muistaakseni n. 3kk->). Niinpä helpompaa oli vetäytyä johonkin rauhalliseen paikkaan. Eipä mua muiden imetys häiritse, vaikkakin sellaisen todellisen "tissit tiskiin"-tilanteen edessä voisin olla aika hämmentynyt. Loppupeleissä oon vaan kateellinen, kun toiset niin ihanan rauhallisesti saa homman hoidettua. Meillä sellainen "ihan huomaamattomasti harson takana"-meininki oli useimmiten täysin mahdotonta. :D

Kommentoi