Imetys julkisella paikalla – ok vai ei?

imetys2.jpg

 

”Imettäminen oli niin luonnollisen tuntuista, etten nähnyt syytä sen peittelyyn.”

 

Todettiin Uuden elämän arvoitus -blogissa ja osallistuttiin samalla Chardonnayn aloittamaan haasteeseen, jonka tarkoitus on siis julkaista kuva julkisella paikalla imettämisestä. Tai imettämisestä ylipäätään. Aihetta pohdiskeltiin myös Mammapäiväkirja-blogissa, jossa tuotiin esiin ilmiön äiti, ruotsalainen Karoline Kumpula. Tammikuussa Kumpula latasi Facebookiin imetyskuvan, josta tehtiin ”Facebookin ylläpidolle ilmoitus pornografisen tai alastomuutta sisältävän sisällön vuoksi, minkä vuoksi Facebook pyysi poistamaan kuvan.”

Tämän jälkeen Kumpula alkoi ladata Facebook-seinälleen ja Instagramiinsa joka päivä uuden imetyskuvan hashtagilla  #karolinesamningsprotest. Media kiinnostui, julkinen keskustelu kävi kiivaana ja myös muut äidit osallistuivat haasteeseen. Ja löytyypä #karolinesamninsprotest -tagin takaa myös suomalaisia äitejä ja yksi lilyläinenkin.

 

Julkinen imettäminen luonnollinen asia, joka herättää epäluonnollisen paljon huomiota vai asia, josta on syytäkin keskustella?

 

Osallistu keskusteluun täällä tai Uuden elämän arvoituksen kommenttiosiossa!

 

Kuva blogista

Kommentit (32)
  1. Mä olen itse imettänyt julkisilla paikoillakin, mutta myös tilaisuuden mukaan olen vetäytynyt johonkin rauhaisaan paikkaan. Ihan jo pelkästään siitä syystä, että vauva ei tykännyt hälinästä (ts. tykkäsi liikaakin ja syömisestä tuli härdelli, kun oisi samalla pitänyt katsella ympäristöä). Harso tai huivi oli myös kauhistus (muistaakseni n. 3kk->). Niinpä helpompaa oli vetäytyä johonkin rauhalliseen paikkaan. Eipä mua muiden imetys häiritse, vaikkakin sellaisen todellisen ”tissit tiskiin”-tilanteen edessä voisin olla aika hämmentynyt. Loppupeleissä oon vaan kateellinen, kun toiset niin ihanan rauhallisesti saa homman hoidettua. Meillä sellainen ”ihan huomaamattomasti harson takana”-meininki oli useimmiten täysin mahdotonta. 😀

  2. Minusta on aivan ok imettää julkisilla paikoilla, luonnollistahan se on tai ainakin pitäisi olla. Ymmärrän kuitenkin ettei se paljas tissi kaikkien silmään ole vain vauvanruokaa, kun äiti lastaan ruokkii siellä kahvilan nurkassa. Siispä oon ajatellut itse hommailla muutaman isomman ja tummemman imetyshuivin, joilla saan peitettyä tapahtuman. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *