Istukkasmoothie ja muut Los Angelesin hulluimmat hyvinvointitrendit

karo_kangas_trendi.jpg

Mindfulness ja acai-kulhot – hyvinvointitrendit syntyvät Los Angelesissa. Kaupungissa jo pitkään asunut Trendin luottomeikkitaiteilija Karo Kangas kertoo, millaista on elää kaupungissa, jossa ihmiset palkkaavat itselleen luomuruokakokin.

”Treenatut ihmiset istuivat kahviloissa joogavaatteissaan, ja mehubaareja oli joka kadunkulmassa. Kun muutin Los Angelesiin kuusi vuotta sitten, täkäläinen elämäntapa oli sokki. 

Meikkaajana minun pitää edustaa hyvinvointia, enkä voi mennä töihin rapakuntoisena. Itsestäni huolehtiminen oli minulle tärkeää jo Suomessa, mutta täällä koin asiasta aluksi paineita. Ostin mehukoneen, tietenkin, ja testasin kaikki mahdolliset joogat. Teen töitä viihde- ja muotimaailmassa, ja näyttelijät ovat pikkuruisia. Myös mallit ovat täällä tavallista lyhyempiä, sillä Los Angeles ei ole muotipääkaupunki, vaan täällä tehdään paljon mainos-, bikini- ja sporttikuvauksia. Olen 180-senttinen ja alussa tunsin itseni jättiläiseksi. 

 

’Mistä olet kiitollinen tänään?’ Käyn usein lounaalla Cafe Gratitude -luomuravintolassa, jossa tarjoilija kysyy asiakkaalta päivän kysymyksen. Aiheesta on tarkoitus keskustella lounasseuran kanssa makrobioottisen kasviskulhon äärellä. Meno on todella hippiä, mutta ruoka taivaallista.

Annoskoot ovat aina suuria. Suomalaisena olin tottunut siihen, että ruokaa ei saa heittää pois. Pari vuotta meni opetellessa, että kaikkea ei tarvitse syödä kerralla, vaan osan voi ottaa boksissa mukaan ja syödä myöhemmin.

Juuri nyt joka paikkaan avataan kulhoruokaa tarjoilevia poke bowl -ravintoloita, ja pinnalla ovat palvelut, joiden kautta voi tilata superterveellisiä ruokia valmiina suoraan kotiin. Personal trainerin lisäksi monilla on henkilökohtainen kokki, joka räätälöi ruokavalion ja valmistaa ateriat. Ruoka on jatkuvasti läsnä arjessa. On tavallista small talkia puhua omasta ruokavaliostaan.

Toisaalta minulla on myös kollegoja, jotka käyvät hakemassa aamupalan McDonald’sin autokaistalta. On ristiriitaista, että luomuruokaa korostavassa kaupungissa roskan määrä on valtava: kaikki ostavat kahvinsa, mehunsa ja ruokansa kertakäyttöastioissa mukaan otettaviksi. Toisaalta saatan itsekin ajaa lähikauppaan autolla.

 

Olin 33-vuotias kun synnytin ja yksi nuorimmista äideistä kaveripiirissäni. Täällä on tavallista tulla äidiksi nelikymppisenä. Monet ystävistäni ovat synnyttäneet kotona. Voin vain nostaa hattua näille naisille – he todella luottavat itseensä, kroppaansa ja maailmaan.

Odotusaikana kävin raskausjoogassa, jossa oli hippimeno kristalleineen ja voimakivineen. Täällä esimerkiksi istukan syöminen synnytyksen jälkeen ei ole mikään Madventures-temppu. Monet ystäväni ovat kuivanneet istukkansa pillereiksi, joita he napsivat vitamiinien tapaan. Yksi pakasti istukkansa ja linkosi sitä aamusmoothieensa. Se piti kuulemma mielen virkeänä. 

 

Kauneusleikkaukset näkyvät kaikkialla. Näyttelijöiden lisäksi myös mallit ottavat huulitäytteitä, ja monilla kollegoillani on botoxia. Ystäväni 20-vuotias tytär käy meillä joskus lapsenvahtina, ja hänelläkin on täytettä huulissaan. Ihmiset eivät ainoastaan ihannoi Kim Kardashiania vaan haluavat näyttää häneltä. Vitsailemme Los Angelesissa asuvan ystäväni, stailisti Henna Koskisen kanssa, että me aiomme olla luomuja loppuun asti. 

Toisaalta kaupungin ulkonäkökeskeisyydessä on se hyvä puoli, että kylpylässä ja kauneushoidoissa käyminen ei ole kallista luksusta. Kahdella kympillä voi viettää puoli päivää spa-hoidoissa. Käyn ainakin kerran kuussa kylpylässä Korea townissa ja otan aromaterapiahieronnan, kasvohoidon tai kokovartalokuorinnan. En muista, milloin olisin viimeksi leikannut omat varpaankynteni.

 

Rakastan Los Angelesissa auringonpaistetta, palmuja ja rantoja – ikuista kesää. Olen kotoisin Rovaniemeltä enkä voisi enää kuvitella asuvani sellaisessa pimeydessä.

Myös äitiys on muuttanut suhtautumistani itseeni. Poikani täyttää tammikuussa kolme, enkä halua koskaan arvostella itseäni hänen kuullensa.

Toisin kuin heti tänne muutettuani en enää ota paineita treenaamisesta, ja mehukone jää nykyään pitkiksi ajoiksi pölyttymään. Sitä paitsi masiinasta kuuluu niin hirveä ääni, että jos sitä käyttää aikaisin aamulla, koko talo herää.”

Teksti: Noora Nuotio
Kuvat: Camilla Armbrust ja Karo Kangas 
Juttu on julkaistu Trendissä 1/2017

JOS HALUAT LUKEA LISÄÄ TÄLLAISIA JUTTUJA, TILAA TRENDI!Mikä on tämän vuoden uusi smoothie bowl? Kaikki vuoden 2017 ruokatrendeistä.Eroon iho-ongelmista uudella ruokavaliolla! Kyllä, olet mitä syöt. 

Kommentit (3)
  1. Kuulostaapa uuvuttavalta paikalta.

  2. ”On ristiriitaista, että luomuruokaa korostavassa kaupungissa roskan määrä on valtava: kaikki ostavat kahvinsa, mehunsa ja ruokansa kertakäyttöastioissa mukaan otettaviksi.”

    Eihän tässä ole mitään ristiriitaa, kun ottaa huomioon etteivät nämä ihmiset syö luomuruokaa ympäristönäkökulmien vuoksi, vaan koska uskovat että luomuruoka on jotenkin terveellisempää kuin ei-luomu. (Tosin USA:n tavalliseen ruuantuotantoon verrattuna toki on, Suomessa ja Euroopassa eroa ei niin kauheasti ole.) Ei ympäristöllä ole väliä, vaan omalla kropalla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *