Jätetäänkö sinut ulkopuolelle työporukassa?

kahvikuppi_0.jpg

Oletko työpaikallasi se, joka joutuu käymään kahvilla yksin?

 

Tunnistatko tilanteen: lounastauko töissä lähestyy, ja muu porukka lähtee iloisesti hälisten ruokalaan. Kukaan ei vaivaudu pyytämään sinua mukaan. Kun tehtäviä jaetaan, sinä olet yleensä se, joka jää ilman työparia. Kahvitauolla muistellaan eilisillan baarireissua – jossa tuntuu olleen koko muu työpaikka. Vaikka työkaverisi eivät suoranaisesti ole sinulle ilkeitä ja pystytte hoitamaan duuninne yhdessä, tunnet olosi ulkopuoliseksi, ja se ahdistaa.

Oletko joskus ollut työpaikassa, jossa koit tulevasi jätetyksi työyhteisön ulkopuolelle? Epäiletkö, että käytös oli tahallista – ja että se saattoi olla jopa työpaikkakiusaamista? Miten selvisit tilanteesta ja mitä siitä opit?

 

Olemme tekemässä Trendiin juttua työpaikkakiusaamisesta ja etsimme nyt juttuun haastateltavaa, joka kokee tuleensa jätetyksi tietoisesti työyhteisön ulkopuolelle. Jos olet kiinnostunut kertomaan kokemuksestasi lehdessä, ilmoittaudu mukaan juttuumme lähettämällä sähköpostia juttua kirjoittavalle toimittaja Ina Kauppiselle osoitteeseen ina.kauppinen(at)myy.haaga-helia.fi. Jutussa ei tarvitse esiintyä omalla nimellään.

Kuva: A-lehtien arkisto.

Kommentit (3)
  1. Meinasin sanoa just et ei töissä mut koulussa… Etenkin jos on ryhmätöitä niin… Melko helposti sitä jää yksin kun muut muodostavat ryhmän ja eipä niiden tarvitse vaivautua kysymään et tartteisinko ryhmää… Tai ei tarvii olla ees ryhmätöistä kyse, sekin tuntuu olevan hyvin yleistä et on ne jotkut tietyt joiden kanssa jutellaan ja ollaan ja tietyt joiden kanssa ei. Ties vaikka itse muuttuisi kuin taikaiskusta luuseriksi jos edes jonkun sanan vaihtaa jonkun yksinäisen oloisen kanssa…
    Oon tässä välillä miettinyt että missä menee kiusaamisen raja? Semmosta ns. varsinaista kiusaamista, eli jotain nimittelyä ja haukkumista nyt ei juurikaan esiinny esim. lukiossa tai amk:ssa (yliopistosta ei kokemusta) tai en ole ainakaan ite törmännyt mut sit semmosta et ei sanota mitään esim. omalle luokkalaiselle jos se vaikuttaa luuserilta tai muuten vaan epäsopivalta. Vai onko asia vaan niin että lika barn leker bäst eli ”suositut” hengaa keskenään ja muut ”luuserit” tai esim. intorvertit keskenään?

  2. Kelpaako korkeakoulu?

    1. Tässä jutussa käsitellään nimenomaan työelämää, mutta tietysti kuulemme mieluusti kaikenlaisia kokemuksia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *