Kaatosade tai krapula – Lilyn teekkarit ratkaisevat kaikki vappuongelmasi

vappulily.jpg

 

Vappu on kevään, kuohuviinin ja hassujen naamareiden juhlaa, mutta amatööri tekee siitäkin ongelman. Lilyn kenties kokeneimmat vapunjuhlijat, entiset teekkarit Tiiti ja Sanumaria kertovat, miten selviät vapusta ammattilaisen elkein.

vappu.jpg

Ongelma: Vappuna sataa

Tiitin ratkaisu: Sehän on hyvä asia, jos vain sataa. Yleensä kai vappuna tulee taivaalta vaakasuoraan piikkejä ja jääkokkarelunta.

Sanumarian ratkaisu: Repussa pitää aina olla pari jätesäkkiä. Toisen päällä voi istua ja toisesta voi tehdä kätevästi sadeviitan. Jos haluaa hifistellä, niin jesseteipillä saa sen vyötäröltä kapoisemmaksi. Sen jätesäkin siis.

vappu_0.jpg

Ongelma: Vappusimassa on ollut liikaa hiivaa ja se on muuttunut kiljuksi

Tiitin ratkaisu: Myyt pihan janoisille teineille ronskisti laimennettuna ja kuvaat internetiin videon alkoholin vaaroista ja teinien töppäilystä. Sinusta tulee rikas ja kuuluisa ja ensi vappuna brittiläinen hovimestarisi James voi tehdä siman puolestasi. Tai itkee (hiljaa brittiläisesti sisäänpäin) ja tekee.

Sanumarian ratkaisu: Siihen laitetaan sellanen drinkkisateenvarjo ja juodaan pois iloisin mielin.

vappu_1.jpg

Ongelma: Et ole saanut kutsua vappubileisiin

Tiitin ratkaisu: Tästä syystä vappuna on kaikilla naamiaiset. ”On mulla kutsu, olen serkkusi Sanna (tai muu oman ikäluokan suosituin nimi), et vain tunnista minua tässä tekonenässä” toimii. Hifistelijät hankkivat oikeasti sen tekonenän. 

Sanumarian ratkaisu: Ainakin Tampereella voi suunnata vappuaattona keskiyön tienoilla Hämeensillalle lakitukseen ja siitä hoitaa itselleen vappujuhlat. Tai mahdollisesti jopa jo nyt ottaa yhteyttä maailman parhaaseen Wappuradioon ja soitella lähetykseen biletiedustelun merkeissä.

vappu_2.jpg

Ongelma: Olet valmistanut vaivalla eväät jo edellisenä iltana, mutta vappupiknikille lähdössäsi olet aivan kamalassa krapulassa

Tiitin ratkaisu: Jos ei muuhun energia riitä, hoida oleellinen, eli ota retroväritetty kuva Facebookiin eväskorista statuksella ”Ihana italialaistyylinen vappubrunssi <3” ja mene takaisin nukkumaan. Illalla tilaa pitsa ja juo piimää suoraan purkinsuusta.

Sanumarian ratkaisu: Aamupalajuomana voi testata skumppaa ja tuoremehua samasta lasista, tai tamperelaista änkeröä, eli lonkeroa ja appelsiinimehua. Sitten vaan isot aurinkolasit silmille ja etsimään jotakuta vielä darraisempaa. Se yleensä parantaa nimittäin omaa fiilistä, kun jollain toisella on pahempi olo.

vappu_3.jpg

Ongelma: Vihaat vappua

Tiitin ratkaisu: Tämä ei sinänsä ole ongelma – tämähän on vappuvihaajan ainoa tilaisuus vuodessa päästä vihaamaan ihan avoimesti, ääneen ja livenä. Kannattaa käyttää hyväksi ja viettää mahdollisimman paljon aikaa pihalla kanssaihmisiä näyttävästi halveksien. Edessä on kuitenkin pitkä vuosi.

Sanumarian ratkaisu: Ai mutta mää en vihaa, wappu on paras kaksiviikkoinen jakso joka kevät!

Lue myös Lilyn juhlavinkit kolmelle erilaiselle vapunviettäjälle.

Miten sinä vietät vappua?

Teksti: Eeva Kolu, jonka mielestä vuoden paras juhla on se, johon liittyy eniten upporasvassa paistettuja asioita ja muovipikareista juotua taskulämmintä skumppaa

Kuvat: Eeva Kolu ja A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit (6)
  1. Iloista teekkarivappua vieteltiin ja oli hauskaa taas kerran! (vaikken itse mikään teekkari olekaan. kuljin silti mukana!)

  2. Haha, änkerö on pakko testata huomenna!! Tai sit toi Tiitin fb-kuvallinen ratkaisu…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *