Kahden kalenterin loukussa?

Toimitus

Vastakkainasettelujen aika ei ole ohi, ja ihmiset voi jakaa kahteen leiriin: niihin, jotka käyttävät sähköisiä kalentereita ja niihin, jotka hankkivat perinteisen paperisen kalenterin. Sitten on Tintin-blogin Tintti K:n kaltaisia rajanrikkojia, jotka pitävät molempia: sähköisessä ovat työasiat ja paperisessa muu elämä. Tintin kalenteri on Fortnum&Masonilta, ja muutkin lilyläisetkin ovat viime viikkoina esitelleet omia paperikalenterilöytöjään: seinäkalentereita on näkynyt White Lily- ja Modern Love -ja Koivumaa-blogeissa ja Paperikaupan tyttö kuvasi kalenterinsa kera kissakuvien.

Mites te, kumpaan kalenterileiriin kuulutte: sähköinen vai paperinen?
 

Kysyy Laura, jolla on sattumalta samanlainen kalenteri kuin Paperikaupan tytöllä. :)

Kuva: Paperikaupan tyttö

 

Kommentit

mariiia
Catching Rainbows

Mulla on samaan tapaan; sähköinen työvuoroille jne, ja perus paperiversio muulle elämälle. Edelleenkin hihkun innosta joka kerta kun kauppoihin tulee uudet kalenterit myyntiin! :)

Jenni_Kuperkeikkaseikka

Siis ehdottomasti on oltava ihan kunnon "paperinen" kalenteri! Mun sohjopääni ei ainakaan muuten pysty käsittelemään mitään aikatauluja :D

Karuselli

Mulla on tällainen metka monikalenteriratkaisu:

Työasiat työpaikan sähköisessä kalenterissa. Siviiliasiat perheen jaetussa sähköisessä kalenterissa. Nämä kaksi synkattuna puhelimen kalenteriin, joka on siis aina käden ulottuvilla. Lisäksi paperinen perhekalenteri keittiön seinällä (sillä kaikki perheenjäsenet eivät vielä käytä älypuhelinta) JA perinteinen nahkakantinen A5-kokoinen paperikalenteri laukussa kulkemassa, kun en vain osannut jättää sitä tilaamatta. Ounastelen, kyllä, ettei siihen enää tänä vuonna tule yhtään ainoaa merkintää, sillä nuo sähköiset kalenterit toimivat älyttömän hyvin puhelimessa. Lisäksi käytän tietenkin kaikenlaisia hälytyksiä ja sekä sähköisiä muistilistoja että perinteisiä post it -lappuja. 

Ainut asia, johon oikeasti kaipaan tilavaa paperikalenteria, on viikkojen ja hoidettavien asioiden mindmaptyyppinen luonnostelu. Tykkäisin vedellä lennokkaita ranskalaisia viivoja, sutaista ruksit hoidettujen hommien päälle, siirrellä vauhdikkailla nuolilla seuraaville päiville hommia, jotka tänään jäivät tekemättä...ympyröidä ja alleviivata spontaanisti... Siihen eivät ainakaan minun käyttämäni laitteet vielä taivu.

Toimitus
Toimitus

Huikean tehokkaan kuuloista! Ja erinomainen applikaatioidea: luonnostelumahdollisuus sähköiseen kalenteriin. Nyt joku digivelho, tästä koppi! :)

Sanna Inkeri
Inkerin vikaa

Meillä on keittiön seinällä kalenteri, johon tulee merkittyä kaikki perheen menot. Nelivuotiaskin osaa siitä katsoa päiväkotipäivät, hammaslääkärit ja muut. Joululahjaksi hän toivoi oman kalenterin, toistaiseksi siellä ei kyllä ole muita merkintöjä kuin omistajansa syntymäpäivä!

Syksyllä otin vihdoin käyttöön sähköisen kalenterin myös arkielämään, kun koulun, päiväkodin ja lapsivuorojen säätäminen vaati järeämmät aseet. Kalenteri on jaettu lasten isän kanssa, niin pysytään paremmin kärryillä siitä, missä kukakin milloinkin on (tällainen vinkki pitäisi antaa kaikille eroperheille automaattisesti!). Puhelimen kalenteri kätevästi myös muistuttaa menoista. Ongelmaksi olen kuitenkin todennut sen, että vaikkapa lääkäriaikaa varatessa pitäisi katsoa kalenteria. Joka on puhelimessa. Johon juuri puhun. Miten tämä ratkaistaan?!

Ihan vaan tuosta syystä (krhm) tilasin itselleni joululahjaksi Pupulandian Jennin innoittamana Porvoon taidekoulun pöytäkalenterin. Se, ja itse asiassa kaikki muutkin kalenterit, ovat kyllä vielä ihan tyhjinä. Kaipa ne kohta täyttyvät kun loma-aivot palaavat arkeen...

Karuselli

Sanna Inkeri, tuo sun mainitsema ongelma on tosi viheliäinen. Miten ihmeessä sen saisi ratkaistua?!

Mar-Jatta (Ei varmistettu)

Hei,
laitoin ennen joulua viestiä vieraskirjaan, mutta ilmeisesti se on väärä foorumi, kun ei ole tullut vastausta, vaikka muuten näytätte palanneen joulun vietoista. Tässä sama viesti uudelleen:
Olenko ymmärtänyt oikein, että jos blogien kommenttipuolella tykkää jostain kommentista, se sydän muuttuu punaiseksi? Jos näin on, niin tässä toiminnossa on jotain häikkää. Monesti on käynyt niin, että luen jotain kommenttiketjua ensimmäistä kertaa ja siellä näkyy niitä punaisia sydämiä. Aluksi ajattelin, että olen sekoillut kosketusnäyttöpuhelimen kanssa, mutta nyt niitä sydämiä on alkanut näkyä myös tietokoneella lukiessa.

Toimitus
Toimitus

Joo, tuo se toimintaperiaate on: kun tykkäät, sydän muuttuu punaiseksi. Me selvitellään digiväen kanssa, mistä tuo saattaisi johtua.

Räyhälä
Räyhälä

Paperinen, ehdottomasti! Niin kauan kun konetta ei joudu raahaamaan ihan joka paikkaan ja kännyköistä hajoavat ruudut tai simahtavat akut, aion pysyttäytyä ensisijaisesti paperisessa kalenterissa. Plus, että sinne kansien väliin saa tungettua kätevästi kaiken maailman lippulaput, kuitit ja kupongit, ja hädän hetkellä kalenterista voi repiä sivuja, joihin piirtää tai kirjoittaa.

Karuselli

TUO on itse asiassa se syy, miksi edelleen tilaan paperikalenterinkin! :-D Tosin lippulappujen määräkin vähenee uhkaavasti. Entistä useammin kysyn itsekin, että "onks tää verkossa". Ja jos on, niin en ota paperiversiota välttämättä ollenkaan.

Olo on kyllä näinä aikoina ristiriitainen, sillä oikeasti rakastan paperikalentereita, sanomalehtiä ja oikeita kirjoja. Mutta monessa jutussa käytännöllisyys vaan ajaa edelle, eikä esim. kalenterimerkintöjä jaksa kovin montaa vuotta kirjata pariin kolmeen eri paikkaan. Pari vuotta kyllä yritin...
No, kirjani luen kyllä edelleen oikeista kansista

kuu (Ei varmistettu) http://hanmadebyrenezza.blogspot.com

Ostettuani itselleni tablettitietokoneen, on kätevämpää käyttää tabletin omaa kalenteria, koska siihen voi laittaa muistutuksia. Mutta onhan mulla ja mun miehellä yhteinen paperikalenterikin, johon laitetaan yhteiset menot/suunnittelut.

Tepita (Ei varmistettu) http://outlandish-blog.blogspot.fi/

Sattuipas hauskaan saumaan: minulle juuri töissä naureskeltiin kun merkkailin paperiseen kalenteriini menojani. Asun siis Slovakiassa ja siellä ei ilmeisesti paperisia kalentereita käytetä enää kuin eläkeläisten piireissä. Minä taas en selviäisi päivääkään ilman sitä pientä vihkosta. Menot jäävät paremmin mieleen kun kirjoitan ne ylös. Lisäksi matkustan paljon ja kalenterissa onkin oltava tilaa varausnumeroille, lähtö- ja saapumisajoille sekä mahdollisille osoitetiedoille. Sähköiseen kalenteriin en koskaan saisi kaikkia tarvitsemiani tietoja mahtumaan ja vaikka monia eri mieltä olevia varmasti löytyy, paperinen on minusta huomattavasti helppokäyttöisempi. Lisäksi kalenterit ovat nykyään niin hirmuisen nättejä :)

Heidifgg (Ei varmistettu)

Mulla on 'järjestelmäkalenteri'. Siis nahkakansissa oleva kalenteri, johon saa joka vuosi ostaa uudet kalenterisivut ja tarpeen mukaan muistiinpanosivuja. Näin vanhat muistiinpanot voi halutessaan säilyttää, samaten osoitteet ja muut pitempiaikaiset jutut. Kalenterin kannet on sellaiset, että niihin voi jemmata myös pieniä post-it -lappuja ja käyntikortteja, pankkitunnarit, rokotuskortit ja muuta tavallisesti helposti hukkuvaa pikkutietoa. Seuraavan vuoden kalenterin voi lisätä väliin silloin kun haluaa. Tällä systeemillä mukana kulkee yhden naisen yrityksen asiat sekä henkilökohtaiset.

Kommentoi