Kampaajat kertovat pahimmista tukkamokistaan: ”Epäilin, että hiukseni hohtavat pimeässä.”

Permanentti otsatukassa vai teini-iän shokkivärikokeilu? Monilla meistä on se yksi tukkamoka, joka on ylitse muiden. Tukkamokien välttämiseksi kokosimme uusimpaan Trendiin kasan niksejä, joiden avulla kampaamokäynnit sujuvat kuin unelma. Jutussa kerrotaan myös, mitkä asiat ovat tänä talvena kampaajien huulilla.

Kaksi Lilyssä bloggaavaa kampaajaa, I’d rather hair you now -blogin Meeri Mäntylä (kuvassa vasemmalla) ja Meikkipää by Riia ja Laura -blogin kirjoittaja Riia Koivisto, kertovat pahimmat tukkamokansa ja avaavat niiden syitä ammattilaisen näkökulmasta. Kurkkaa myös toimituksen karmeimmat tukkatyylit täältä.

Millainen on pahin tukkamokasi?

Riia: Nuorena pidin paljon punaisista hiusväreistä. Kun kampaaja ehdotti minulle räikeää punaista väriä, suostuin värjäykseen kummempia ajattelematta. En luultavasti myöskään keskittynyt kampaajan puheisiin kovin tarkasti. Minulle tuli täysin yllätyksenä, kuinka suuresta värimuutoksesta oli kyse. Värjäys aloitettiin rajulla hiusten vaalentamisella, ja värjäyksen lopputulos oli neon oranssi. Muistan menneeni sinä iltana elokuviin, ja minulla oli vahva nuoren naisen epäilys, että hiukseni hohtavat pimeässä. Olisiko minulla ollut siellä jopa pipo päässä.

Meeri: Pahimmat mokani ovat aina liittyneet siihen, että olen halunnut kerralla liian ison muutoksen. Kerran ostin kaupasta ruskean hiusvärin, kun oma tukkani oli aivan vaalea. Lopputuloksesta tulikin vihreä! Toinen mokani on sellainen, että halusin kampaajalla värjätä hiukseni tummemmista vaaleiksi, lähes valkoisiksi. Kun seuraavana päivänä menin töihin ja otin pipon pois päästä, työkaverini reaktio oli kauhistunut. Hiukseni olivat keltaisen laikukkaat. Silloin tajusin soittaa kampaajalle, ja sovimme uuden värjäysajan.

Kun nyt mietit mokaa ammattilaisen näkökulmasta, mikä luulet, että siihen johti?

Riia: Luultavasti olin ajatellut aika erilaista punaista enkä niin suurta muutosta. Nyt ammattilaisena ymmärrän, kuinka tärkeää on kertoa asiakkaalle, mitä ollaan tekemässä. Vaikka ammattilainen ymmärtäisi, kuinka isosta työstä on kyse, asiakas ei sitä välttämättä loppupeleissä täysin ymmärrä. Oman työn kautta olen myös oppinut, että ihmisten värisilmä on erilainen. Punainen voi esimerkiksi edustaa eri ihmisille eri sävyjä. Myös tavassa puhua väreistä on eroja. Jollekin tosi vaalea voi tarkoittaan vähän raidoitettua tukkaa, ja toiselle se merkitsee ultra blondia.

Meeri: Kaupan väreissä on usein ongelmana, että omassa pohjavärissä ei ole tarpeeksi pigmenttiä. Vaalea tukka tarvitsee keltaista, oranssia jopa punaista sinne alle, jotta siitä tulee ruskea. Jos tummuuspigmentit jäävät pois, niin silloin jäljellä on vihreä. Kampaajana tiedän, että yhdeksänkymmentä prosenttia reklamaatioista johtuu siitä, että alun konsultaatio on jäänyt vajaaksi. Omassa vaalennustapauksessani olin varannut tavallisen kampaamoajan täydelle muutostyölle. En osaa varmasti sanoa, oliko tässä minun esimerkissäni kyse siitä, että kampaaja ei tätä hoksannut sanoa, vai enkö itse ymmärtänyt.

Mikä on mieleenpainuvin tukkamokasi? Haastamme sinut jakamaan oman kuvasi somessa hashtagilla #mitäoikeinajattelin.

Trendin uusi nautinto-numero on nyt kaupoissa! Löydät sieltä seitsemän konkreettista neuvoa, joista kannattaa ottaa vaarin ennen seuraavaa kampaajakäyntiä. Päätoimittajamme Mari listasi myös kolme muuta hyvää syytä lukea uusin lehti.

 

Teksti: Alma Tuuva

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *