Kannattaako leikata lyhyt tukka?

Toimitus

Olen haaveillut lyhyeksi leikatusta hiustyylistä teinistä asti. Teille kehtaan myöntää, että Natalie Imbruglian Torn-videon lookista jostain yhdeksänkymmentäluvulta lähtien... (Kuka muu ihastui siihen kuontaloon, käsi ylös!) Vaikka hiusteni pituus on sahannut kerrostetusta lapaluihin ylettyvästä piiskasta polkkapottaan, en koskaan ole leikannut näin lyhyttä tukkaa, poikatukkaa, jota ei saa millään tavalla kiinni.

Tänä keväänä halusin jotain konkreettista tapaa muistuttaa itselleni joka päivä, että uusi kausi on alkanut.

Kolmen viikon kokemuksella lyhyt tukka on juuri sellainen hiustyyli, joka minulle sopii. Miksi?

Lyhyt tukka sopii föönikammoiselle. En tykkää föönata hiuksiani, lähinnä laiskuussyistä. Vaikka moni pelotteli, että lyhyttä tukkaa joutuu muotoilemaan kovasti, itse suoriudun kuivatuksesta au naturel. Puoli tuntia pesusta ja tukka on lähes kuiva.

Hei hei päivittäinen hätäponnari, lyhyt tukka on paljon muuntelukelpoisempi kun ajattelin. Muotoilutuotteista riippuen tukasta saa rokkipörhön, brittipop-pallon tai hillityn ja sliipatun. Suoraan sanottuna, en useimpina aamuina jaksa laittaa hiuksiani. Lyhyt tukka näyttää silti hyvältä!

Päänahka voi paremmin. Olen kärsinyt todella kuivasta päänahasta ja vaiva tuntuu helpottaneen sekä oikeiden tuotteiden että pätkäisyn ansiosta. Tuntuu siltä, että päänahka saa enemmän ilmaa.

Lyhyessä tukassa olo on itsevarma ja rohkea. Pätkäisemällä 15 senttiä sain saman verran asennetta. En ymmärrä, miksi ajattelin lyhyen tukan olevan itselläni poikamainen, oloni on uudessa kevättukassani oikein naisellinen.

Kevätpiristykseni siis on... muuta hiustyyliäsi.

Anna, tuottaja

Kuva: Sanna Lehto

Viikon haaste: Jaa oma kevätpiristyksesi blogissasi, lue täältä lisää ja osallistu!

Toimitus kertoo tällä viikolla kevään kunniaksi omia piristyskeinojaan. Luvassa on muodonmuutoksia, tyylivinkkejä ja muuta, pysy kuulolla!

Mitä yhteistä on aamupalalla ja flirttailulla?

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Kyllä kannattaa! ;)

Toimitus
Toimitus

Kyllä, lyhyttukkaisena tuntee sen kevättuulen niskassaan ihan eri tavalla :) Anna

annisavolainen

Voi että on hyvän näköinen! :D 

Itsellänin on ollut myös poikatukka ja yhdyn kaikkiin hyviin puoliin paitsi hätäponnariin. Ainoa syy minkätakia päädyn aina kasvattamaan hieman pidempää hiustyyliä on ne kiireaamut jolloin haluan vain äkkiä hiukset pois edestä. Tarvitsisi vissiin kokeilla uutta mallia mikä asettuisi aina hyvin :D

Toimitus
Toimitus

Kiitos Anni! :) Itse olen (toistaiseksi) selvinnyt ilman hätäpinnejä! Mutta muotoilutuotteita tämä vaatii... Tämän tuotteen olen todennut aika huipuksi lyhyeen tukkaan. - Anna

Katiaviron (Ei varmistettu) http://piilomajassa.wordpress.com

Mulla on ollut usein/pitkään ihan tosi lyhyt tukka, lyhyempi kuin tuo.
Ainut syy miksei mulla aina ole sellaista on se, etten tykkää käydä kampaajalla niin usein. Vielä jos joutuu jännittämään että mahtaako siitä tulla hyvä...Voisiko joku keksiä sellaisen jutun että kun tukan kerran saisi haluttuun malliin ja pituuteen niin jotain pause -nappia painamalla se pysyisi sellaisena halutun ajan???

Toimitus
Toimitus

Peruukki? :D No joo, tuo on totta, lyhyt tukka vaatii säännöllisempää trimmausta kuin pitkä. Oma leikkaukseni tuntuu kuitenkin "elävän" aika hyvin, eli näyttänee ylikasvaneenakin aika ookoolta, näin ainakin toivon :) - Anna

Toimistosta (Ei varmistettu)

Onnea on hyvä parturi-asiakas -suhde. Kun kerran on löytänyt hyvän parturin, ei missään nimessä kannata vaihtaa. Mun ei tarvii kuin istua siihen tuoliin, niin parturi kyllä tietää, mitä sen täytyy tehdä ja mitä väriä päähän laittaa. Parhautta.

Toimitus
Toimitus

Tuo on niin totta! Onni on hyvä kampaaja.

Jemma T
Auringonpolttamat

Upea! Itse en ikinä uskaltaisi, arvostan! :) ja Natalia, ah ;)

Toimitus
Toimitus

Kiitos! Ja sullahan onkin mahtavan vahva, pitkä tukka - Natinkin pitkä tukka on tosi ihana :) -Anna

Tove Janssonin tytär

Hieno tukka! Itsekin pätkäisin pitkästä lyhyeen ja kyllä olen tykännyt. Tykkään siitä että se on aamuisin hyvässä pörrössä. En laita juurikaan. Ja pesun helppous ja nopeus, ah kyllä kiitos! Myös sitterissä odottava 1v on samaa mieltä :D

Toimitus
Toimitus

Kiitos! Ymmärrän nyt myös itse, miksi moni leikkaa "mutsitukan" on tämä vaan helppohoitoinen. Terkkuja pienelle sinne kotiin :) T: Anna

Oranssinen

Ihanat!
Itse leikkaisin omani vielä lyhyemmäksi kuin sinulla, rakastan pystäriä, oikein sellaista punk-tyyliä, mutta meillä on diili miehen kanssa. Hiukseni saavat kasvaa niin kauan kuin hän jaksaa ruokaremonttiaan.
Hipsuhapsut ovat kasvaneet pari vuotta  ja mies on siirtynyt Merkittävän ylipainon puolelta Lievään ylipainoon.
Sinnittelen liehulettisenä jos sillä saan terveemmän puolison :)

Toimitus
Toimitus

Kiitos kivasta kommentistasi! Tuo on kyllä hieno saavutus mieheltäsi ja todella liehujen arvoinen :) Punk-letin aika koittaa vielä! -Anna

A.H.
Helsinki-Antwerpen

Maltillinenkin lyhennys helpottaa elämää jo paljon! Leikkasin n. 15cm latvoista ja hiukset on edelleen hartiamittaiset. Mutta vähänkö ihanaa kun hiuksia voi pitää auki ilman, että ne jää jumiin repun tai laukun hihnan alle, turvavyöhön, kaulahuiviin, takin vetoketjuun ja ties minne muualle. Eikä latvat laahaa lautasella :D

Toimitus
Toimitus

Oi, toi helpottaa kyllä elämää :)

Sanph
Sanph

Itse pätkäisin ristiselkään yltävän tukkani noin 15 senttimetriseksi puolitoista vuotta sitten. Aluksi se oli ihan jees ja mukavan skarppi, mutta kyllä sitä joutui joka aamu jollain tökötillä laittamaan. Varsinkin hiuspyörteiden takia. Ja minä, joka käytän hiuslakkaakin vain juhlatilanteissa, en päässyt oikein sinuiksi hiusten laittamisen kanssa. Nyt yritänkin kasvatella pitkää tukkaa takaisin. Noin neljän vuoden päästä ollaan aloitusmitassa. Kyllä meitsille pitkä tukka on niiiiiin paljon helpompi. Ei tartte tehdä yhtään mitään ja näyttää silti hyvältä.

Tosin sinun lyhyt tukka on makee! Ja kuulostaa jopa kadehdittavan helpolta.

Toimitus
Toimitus

Ainakin olet kokeillut Sanph, pitkä tukka on selkeästi sulle se oikea  :) Kiitti tukkakehuista! Anna

Kaunis tukka! Itsekin viihdyn lyhyessä, enkä ikinä ole saanut yhtä paljon kehuja tukastani kuin pixie-mallisena. En edes aikoinaan, kun mulla oli mahtavan pitkä, paksu ja kiiltävä punainen pehko.

Musta on niin hassua, että moni nainen kokee, ettei uskalla leikata tukkaansa. Tai no, vaatiihan se tietysti luottamusta kampaajaan, mutta usein lyhyt tukka tuo kasvot kauniisti esille ja etenkin paljon liikkuvalle on kyllä luksusta, kun tukan pesu, kuivaus ja muotoilu vie yhteensä noin 5 minuuttia. Ja kasvaahan se aina sitten taas pidemmäksi, jos haluaa :)

(Tukkakulttuurit muuten vaihtelevat melko lailla ihan Euroopassakin: täällä Irlannissa olen selvää vähemmistöä, kun taas Suomessa ja esim. Hollannissa on muitakin lyhyttukkia.)

Toimitus
Toimitus

Kiitos! Ja vitsit, pixie-tukka on kyllä niin ihana. Tuo tukkakulttuuri on kyllä kiinnostava juttu. Meksikosta kotoisin oleva, Suomessa pitkään asunut tuttavani on kertonut kuinka pöyristyttävää hänen kotimaassaan on se, että hän on lyhyttukkainen (juurikin ihana pixie!) Ja päivitellään, että kyllä siinä taustalla on pakko olla sairaus tai statement... Vaikka lyhyen tukan syy on hänelläkin se, että se on helppo ja tyylikäs :) Anna

Kommentoi