Kannattaako leikata lyhyt tukka?

anna.jpgOlen haaveillut lyhyeksi leikatusta hiustyylistä teinistä asti. Teille kehtaan myöntää, että Natalie Imbruglian Torn-videon lookista jostain yhdeksänkymmentäluvulta lähtien… (Kuka muu ihastui siihen kuontaloon, käsi ylös!) Vaikka hiusteni pituus on sahannut kerrostetusta lapaluihin ylettyvästä piiskasta polkkapottaan, en koskaan ole leikannut näin lyhyttä tukkaa, poikatukkaa, jota ei saa millään tavalla kiinni.

Tänä keväänä halusin jotain konkreettista tapaa muistuttaa itselleni joka päivä, että uusi kausi on alkanut.

Kolmen viikon kokemuksella lyhyt tukka on juuri sellainen hiustyyli, joka minulle sopii. Miksi?

Lyhyt tukka sopii föönikammoiselle. En tykkää föönata hiuksiani, lähinnä laiskuussyistä. Vaikka moni pelotteli, että lyhyttä tukkaa joutuu muotoilemaan kovasti, itse suoriudun kuivatuksesta au naturel. Puoli tuntia pesusta ja tukka on lähes kuiva.

Hei hei päivittäinen hätäponnari, lyhyt tukka on paljon muuntelukelpoisempi kun ajattelin. Muotoilutuotteista riippuen tukasta saa rokkipörhön, brittipop-pallon tai hillityn ja sliipatun. Suoraan sanottuna, en useimpina aamuina jaksa laittaa hiuksiani. Lyhyt tukka näyttää silti hyvältä!

Päänahka voi paremmin. Olen kärsinyt todella kuivasta päänahasta ja vaiva tuntuu helpottaneen sekä oikeiden tuotteiden että pätkäisyn ansiosta. Tuntuu siltä, että päänahka saa enemmän ilmaa.

Lyhyessä tukassa olo on itsevarma ja rohkea. Pätkäisemällä 15 senttiä sain saman verran asennetta. En ymmärrä, miksi ajattelin lyhyen tukan olevan itselläni poikamainen, oloni on uudessa kevättukassani oikein naisellinen.

Kevätpiristykseni siis on… muuta hiustyyliäsi.

Anna, tuottaja

Kuva: Sanna Lehto

Viikon haaste: Jaa oma kevätpiristyksesi blogissasi, lue täältä lisää ja osallistu!

Toimitus kertoo tällä viikolla kevään kunniaksi omia piristyskeinojaan. Luvassa on muodonmuutoksia, tyylivinkkejä ja muuta, pysy kuulolla!

kevatpiristys_0.jpg

Mitä yhteistä on aamupalalla ja flirttailulla?

Kommentit (20)
 1. Kaunis tukka! Itsekin viihdyn lyhyessä, enkä ikinä ole saanut yhtä paljon kehuja tukastani kuin pixie-mallisena. En edes aikoinaan, kun mulla oli mahtavan pitkä, paksu ja kiiltävä punainen pehko.

  Musta on niin hassua, että moni nainen kokee, ettei uskalla leikata tukkaansa. Tai no, vaatiihan se tietysti luottamusta kampaajaan, mutta usein lyhyt tukka tuo kasvot kauniisti esille ja etenkin paljon liikkuvalle on kyllä luksusta, kun tukan pesu, kuivaus ja muotoilu vie yhteensä noin 5 minuuttia. Ja kasvaahan se aina sitten taas pidemmäksi, jos haluaa 🙂

  (Tukkakulttuurit muuten vaihtelevat melko lailla ihan Euroopassakin: täällä Irlannissa olen selvää vähemmistöä, kun taas Suomessa ja esim. Hollannissa on muitakin lyhyttukkia.)

  1. Kiitos! Ja vitsit, pixie-tukka on kyllä niin ihana. Tuo tukkakulttuuri on kyllä kiinnostava juttu. Meksikosta kotoisin oleva, Suomessa pitkään asunut tuttavani on kertonut kuinka pöyristyttävää hänen kotimaassaan on se, että hän on lyhyttukkainen (juurikin ihana pixie!) Ja päivitellään, että kyllä siinä taustalla on pakko olla sairaus tai statement… Vaikka lyhyen tukan syy on hänelläkin se, että se on helppo ja tyylikäs 🙂 Anna

 2. Itse pätkäisin ristiselkään yltävän tukkani noin 15 senttimetriseksi puolitoista vuotta sitten. Aluksi se oli ihan jees ja mukavan skarppi, mutta kyllä sitä joutui joka aamu jollain tökötillä laittamaan. Varsinkin hiuspyörteiden takia. Ja minä, joka käytän hiuslakkaakin vain juhlatilanteissa, en päässyt oikein sinuiksi hiusten laittamisen kanssa. Nyt yritänkin kasvatella pitkää tukkaa takaisin. Noin neljän vuoden päästä ollaan aloitusmitassa. Kyllä meitsille pitkä tukka on niiiiiin paljon helpompi. Ei tartte tehdä yhtään mitään ja näyttää silti hyvältä.

  Tosin sinun lyhyt tukka on makee! Ja kuulostaa jopa kadehdittavan helpolta.

  1. Ainakin olet kokeillut Sanph, pitkä tukka on selkeästi sulle se oikea  🙂 Kiitti tukkakehuista! Anna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *