Karl Lagerfeld ohjasi lyhytelokuvan Coco Chanelin käännekohdasta

bzc1p8hcqaagibc.jpg

Edellisen kerran kun Karl Lagerfeld istahti elokuvaohjaajan penkille, syntyi elokuva, jossa Keira Knightley näytteli nuorta Coco Chanelia. Nyt Women’s Wear Daily uutisoi, että Lagerfeld on jälleen hypännyt ohjaajan saappaisiin ja tehnyt elokuvan Chanel-naisen uran myöhemmistä vaiheista.

1950-luvulle sijoittuva minipukudraama The Return kertoo tarinan Coco Chanelin uran käännekohdasta. Sotavuodet olivat pitäneet suunnittelijan poissa muotimaailmasta, ja vuonna 1954 Chanel päätti tehdä paluun. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan, ja Chanelin paluukokoelma sai hyvin ristiriitaisen vastaanoton. “Ranskalainen lehdistö oli hänelle todella ilkeä”, kertoo Karl Legerfeld Women’s Wear Dailylle elokuvan kulisseissa.

The Return saa ensi-iltansa 10. joulukuuta Dallasissa järjestettävässä Chanelin Métiers d’Art -näytöksessä. Paikka ei ole sattumaa, sillä oli juurikin amerikkalaisasiakkaiden ansiota, että Chanelin ura lähti paluunäytöksen jälkeen uudelleen nousuun. Kun eurooppalaiset toimittajat tuhahtelivat Chanelin paluukokoelmassa nähdyille tweed-takeille, ylistivät yhdysvaltalaiset niiden neroutta. Loppu on historiaa.

Coco Chanelin roolissa nähdään tällä kertaa ranskalaisnäyttelijä Geraldine Chaplin, ja elokuvan muita rooleja näyttelevät muiden muassa Rupert Everett sekä Lady Amanda Harlech.

Elokuva on nähtävillä 10. joulukuuta alkaen myös Chanelin nettisivuilla.

Teksti: Laura Paananen, joka jää innolla odottamaan itse elokuvaa mutta myös Chanelin Dallas-teemaista välisesonkikokoelmaa

Lähde: WWD

Kuva: Chanel Twitter

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *