Kasper Strömman ja Tero Kartastenpää korjaavat maailman virheitä Lilyssä

Uutisia, uutisia! Lilyn Punakynä-palsta saa uutta verta, kun kuvittaja Kasper Strömman ja toimittaja Tero Kartastenpää liittyvät maailman virheitä korjaavien punakynäilijöiden joukkoon.

Luvassa on visuaalisia vinkkejä elämään ja (lisää) viistoja näkökulmia ajankohtaisiin aiheisiin.

Punakynä-palstalla ilmestyy uusi juttu joka keskiviikko. Ringissä jatkavat punakynäkonkarit Atlas Saarikoski ja Virpi Salmi, joiden aiempia kirjoituksia voit lukea ja kommentoida täällä. Kasperin ensimmäinen kuvitus ilmestyy palstalla huomenna, Teron Lily-debyytti koittaa kahden viikon päästä.

Ja nyt vuoro uusille kirjoittajille. Olkaapa hyvät, herrat.
 

kasper.jpg

Kasper Strömman

Kasper Strömman Design Blogin luoja, tuoreen The Kasper Stromman Illustrated Design Encyclopaedia -opuksen isä ja Napa Illustrations -toimiston listoilla oleva kuvittaja.

Jakaa Lilyssä kerran kuukaudessa kuvitetun elämänviisauden.

 

Punakynä-palstalla haluan… toimia vakavana elämäninnoittajana, jonka puoleen voi kääntyä kaikenlaisissa olemassaoloon liittyvissä pohdiskeluissa.

Päivisin… tykkään piirrellä. Olen kuvittanut monta lastenkirjaa ja piirrän sarjakuvia muun muassa Tuulilasi– ja Martat-lehtiin.

Viime aikoina… olen kehitellyt omaa yleismurretta, joka olisi murteiden esperanto, eli loogisesti tietenkin kasperanto. Yhdessä lauseessa voi sanoa sekä mie että mää, ja lauseet loppuvat aina notta-toteamukseen. Tavoitteenani on kasperantonkielinen Aku Ankka.

Ennen nukkumaanmenoa… juoksen kaksitoista kilometriä ja tietysti facebookkaan asiasta, kuten ajan henkeen kuuluu.

 

tero.jpg

Tero Kartastenpää

Vapaa toimittaja. Kirjoittaa säännöllisesti muun muassa Trendiin, Imageen ja Mondoon.

Jakaa Punakynässä uudenlaisia näkökulmia ajankohtaisiin ilmiöihin. ”Vaikka aihetta olisi jo käsitelty paljon, mahtuu keskusteluun aina yksi hiukan vinoileva ääni lisää.”

Päivisin… kirjoitan kotitoimistossa tai työhuoneella Helsingissä sekä vaihtoehtoisesti maaseutuasunnossa Laviassa. Mieluiten katselen televisiota ja pakenen sitä kautta arkisia, ankeuttavia asioita. Voin upottautua puuhaan tuntikausiksi.

Viime aikoina… olen miettinyt sosiaalisia tilanteita, ja miksi minun on joskus vaikeaa toimia isossa ryhmässä. Olen myös pohtinut, miksi ihmisten mielestä on ärsyttävää, jos joku puhuu kännykkään julkisella paikalla.

Ennen nukkumaanmenoa… luen vimmaisesti suomalaisia uutissivustoja. Luovutan puolenyön tienoilla, kun tajuan, etteivät ne enää päivity ennen aamua.

 

Tervetuloa pojat!

Psst. Ryhdy seuraamaan Punakynä-palstan kirjoittajien juttuja klikkaamalla kirjautuneilla käyttäjillä  palstan vasemmassa sivupalkissa näkyvää klemmarin kuvaa. Saat ilmoituksen aina, kun palstalla ilmestyy uusi juttu.

 

Kommentit (4)
  1. Vierailija, Kasper livettää ensimmäisen punakynäilynsä tänään iltapäivällä. Voin jo kertoa, että kuvapainotteista ajatelmaa on tulossa.

    Ja jee & huippua & mahtavaa ovat toimituksenkin valitsemat sanat tässä yhteydessä.

  2. Oon Kasper-fani! Tekeekö hän siis kuvia vai tekstiä? Kiinnostavaa!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *