Katso julkkisten ajokorttikuvat – ja paljasta omasi!

ajokortti.jpg

Ei, kuvarivistö ei koostu rikoksista etsintäkuulutetuista miehistä, vaan siinä ovat ajokorttikuvissaan taiteilija Anssi Kasitonni, muusikko Samae Koskinen ja toimittaja, Madventures-mies Riku Rantala.

Pyysin kolmikolta heidän ajokorttikuviaan, sillä Helsingin Sanomat muistutti alkuviikolla jutussaan ajokorttilain muutoksesta, joka on mennyt monelta ohi. Vuoden 2013 lakiuudistuksen myötä nekin ajokortit, joissa nyt lukee, että ne ovat voimassa vaikkapa vuoteen 2054 asti (niin kuin esimerkiksi omani), ovatkin voimassa vain vuoteen 2033. Se harmittaa: itse fiilistelin, että oma korttini, jonka kuvassa olen 18-vuotias babyface, olisi ollut voimassa vielä, kun olen 70-vuotias.

Näin kuvan kolmikko kertoo kuvistaan:

Anssi Kasitonni:

Lakiuudistus on mulle ihan uusi tieto. No höh. Mutta toisaalta, ei toi mun kortti olisi ehkä kestänytkään vuoteen 2048, mikä siinä nyt lukee (toim. huom. Kasitonnin kortti on harvinaisen rispaantunut). Ylipäätään silloin pitäisi olla jo varmaan lentolupakirja autoille, niin kaukaiselta se tällä hetkellä tuntuu.

Mun korttini on viimeistä vuosikertaa tuota isoa kokoa. Se on upee ja vaaleanpunainen! Tykkään myös, että siinä lukee myöntäjän kohdalla nimismies! Jotenkin kivasti menneen maailman meininkiä. Muistelen, että sama kuva olisi ollut mulla jo kevarikortissa, eli olisin kuvassa 15-vuotias. Voisiko olla? Tai sitten oon vain ollut samannäköinen koko teinivuodet.
 

Samae Koskinen:

Mullahan on sellainen jännä tarina, että ajoin kortin vasta vanhana paarmana kun muutin Tampereelle. Kuva on vuodelta 2009. Uskallan silti lähettää sen näytille, koska omasta mielestäni vanheneminen on ihanaa. Meikäläisen karisma on kasvanut litrakaupalla tuohon kuvan Oasista kuuntelevaan tukanvärjääjään verrattuna.
 

Riku Rantala:

Olen kuvassa 26-vuotias ja just lähdössä ekalle Madventures-kuvausmatkalle. Edustan 1974 syntyneenä sellaista erikoisjengiä, joka sai ysärin alussa ekat muoviset ajokortit. Ne oli laadultaan aivan paskoja! Ne halkeili ja niitä piti teippailla. Siksi hankin uuden, kun en uskaltanut lähteä repaleisen tsetin kanssa ajelemaan maailman turuille korruptoituneiden kyttien kuumoteltavaksi.

 

Lily_Byline_Laura_2.jpg

Kuvassa edellä mainittu 18-vuotias.

 

Miltä sinä näytät omassa ajokorttikuvassasi? Paljasta kuva kommentissasi!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *