Katso nämä: 3 x elokuvatärppi Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille

1. Vinksahtanut Amelié

Liza, The Foxfairy on kuin Amelién mustalla huumorilla kyllästetty unkarilainen serkku. Vinksahtaneeseen, muka-60-lukulaiseen Budapestiin sijoittuvassa elokuvassa rakkautta etsivä kiltti sairaanhoitaja Liza joutuu mustasukkaisen japanilaisen pop-tähden haamun kiroamaksi. Kirouksen takia jokainen Lizaa kosiskeleva mies kuolee kammottavalla tavalla. Parannuskeinon etsintä vie Lizan halki kaupungin, jossa viranomaiset ovat kommunisteja ja kansalaiset lukevat Cosmopolitania ja syövät pikaruokaravintoloissa. Myös Suomella on oma tärkeä roolinsa tässä vinksahtaneessa hyvän tuulen elokuvassa.

 

2. Komediatehtaan kulissien takana

Live from New York! on dokumenttielokuva tänä vuonna 40 vuotta täyttäneestä Saturday Night Live -tv-sarjasta. Elokuva vilisee sarjassa esiintyneitä koomikkotähtiä edetessään läpi ohjelman historian. Dokkarissa kiinnitetään myös huomiota afroamerikkalaisten esittämiseen televisiossa sekä siihen, miten naisten asema komediassa ja sketsien kirjoittajana ovat muuttuneet vuosikymmenten varrella.

 

3. Eteerinen ja outo tyttökoulutarina

Game of Thrones -tähti Maisie Williams on yhdessä pääosassa englantilaiseen tyttökouluun sijoittuvassa mysteerissä The Falling. Traaginen tapahtuma johtaa teini-ikäisten oppilaiden pyörtymiskohtauksiin, joiden syynä voi olla tukahduttava ilmapiiri, mystinen sairaus tai jokin synkempi salaisuus. Williams ja nuoret näyttelijät loistavat elokuvassa, jota on verrattu muun muassa Sofia Coppolan esikoiseen Virgin Suicidesiin. Elokuvan on ohjannut brittiläinen Carol Morley, ja upean musiikin on säveltänyt Everything But the Girl -yhtyeestä tuttu Tracey Thorn.

 

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali Helsingissä 17.-27.9. Vinkit  antoi festivaalin tiedottaja Janne Sundqvist.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *