Katsoimme Gilmoren tyttöjen uudet jaksot - tätä on luvassa!

Toimitus

He ovat vihdoin palanneet! Katsoimme ennakkoon kahdeksannen kauden jaksot ja nyt kerromme mitä on odotettavissa - tietysti ilman spoilereita (paitsi kohdassa 9).

 

1. Sarja näyttää ja tuntuu tutulta

Kaupungin aukion valkoinen huvimaja, litroittain take away -kahvia sekä ihan liikaa noutoruokaa. Ensimmäisen puolen tunnin aikana käy selväksi, että uusi kausi on tehty nimenomaan faneille, joille mitään tai ketään ei tarvitse erikseen selittää.  

2. Päivitys vuoteen 2016

Tuttuuden keskelle on onneksi tuotu myös hienovaraisia muutoksia, kuten se, että vuoden 2016 Stars Hollow on huomattavasti monikulttuurisempi kuin aiemmin. Ja vihdoin sarjassa puhutaan avoimesti homoseksuaalisuudesta!

3. OMG!

Iso asennemuutos: Luken ravintolassa on wifi! Jo ensimmäiseen jaksoon mahtuu dinerhämmennyksen lisäksi pari muutakin omg-hetkeä, mutta näitä emme tietenkään halua spoilata. 

4. Ensimmäiset itkut

Ensimmäisen jakson koskettavin kohtaus on odotetusti Richardin (pari vuotta sitten edesmennyt Edward Herrmann) kuoleman käsitteleminen ja takaumat hautajaisiin. Varaa nenäliinapaketti poppareiden ja noutoruoan viereen.

5. Uusi Emily

Aviomiehen menetys tuo ison aukon valovoimaisen Emilyn elämään. Uusi ja haastava elämäntilanne tuo lisäjännitteitä myös Emilyn ja Lorelain välille, kun vanhentuvan äidin yksinäisyys tuo tähän kuoppaiseen suhteeseen ihan uudenlaisia odotuksia.

6. Älä murehdi, kaikki ovat mukana    

Hep Alien! Paris! Michel! Sarjan keskeisimmät hahmot ovat onneksi mukana myös uusissa jaksoissa, unohtamatta Sookieta, joka tekee lyhyemmän visiitin. Sivuhahmojen kautta sarja onnistuu edelleen myös naurattamaan, erityisesti Kirk ja hänen alati muuttuvat työkuvionsa huvittavat.

7. Call me doctor

Lääketieteellisestä valmistuneella Parisilla pyyhkii uran kannalta erittäin hyvin (kukaan ei varmasti ole edes uskaltanut epäillä asiaa) mutta kiinnostavinta ja yllättävintä on, miten hänen työnsä kietoutuu muiden hahmojen tarinoihin.

8. Aika kuluu

Edellisen kauden loppumisesta on kulunut yhdeksän vuotta, ja se näkyy myös hahmoissa. Rory on jo pitkällä urallaan, kaupunkiin on ilmaantunut lisää lapsia, ja uuh, Hep Alienin Brian kuumenee vanhetessaan!

9. Spoileri - joka ei kuitenkaan lopulta ole yllätys

Mikä parasta: Luke ja Lorelai ovat yhdessä! Täysin ongelmaton suhde ei tietenkään tälläkään kaudella ole, mutta suurin osa entisistä skeptikoista  vaikuttaa olevan jo #teamLuke.

10.   #teamJess, #teamLogan, vai #teamDean?

Tämä jääköön arvoitukseksi, mutta sanottakoon sen verran, että modernin uranaisen roolissa Roryn parisuhdekuviotkin ovat päivittyneet.

 

Teksti: Anne Kantola, joka on ehdottomasti #teamJess
Kuva: Saeed Adyani, Netflix

 

Lue myös nämä:
Olen fani mutta en katso uutta Harry potter -elokuvaa
Will ja Grace saattaa palata, vaikka sen aika meni jo

 

Kommentit

Katja Mäkelä
Onnellinen keho

Mä niin odotan uusia jaksoja!!!!

Toimitus
Toimitus

Sama! Hetken harkitsin lomapäivän pitämistä huomenna... mutta ajoissa kotiin töllön ääreen riittänee. T. Kati

Elisaxx (Ei varmistettu) http://sutkautuksia.blogspot.fi/

Gilmoren tytöissä, Lorelaissa ja Roryssa, on jotain maagista, täysin selittämätöntä. Kyseessä on yksinkertaisesti ihana sarja, josta ei voi olla pitämättä. Huomenna Gilmoremarathon!

Toimitus
Toimitus

Mä ajattelin napsia yhden jakson per ilta. Puolitoista tuntia kerralla on just hyvä sulateltava! Kati

Minnea
Minnean muruja

Viikonlopun suunnitelmat selvillä <3

No niinhän siinä kävi etten malttanut lopettaa kun aloitin tänään talvi-jaksosta ja kaikki neljä jaksoa meni yhdeltä istumalta! Talvi- ja kevätosuudet ei ihan iskenyt kovasta odotuksesta huolimatta, mutta onneksi oli se viimeinen syksy-jakso ja ehkä etenkin vielä viimeinen puolituntinen joka viihdytti, nauratti ja itketti. Tykkäsin myös kuinka jaksoihin oli saatu tuotua tekijöille ja näyttelijöille tuttuja vierailemaan sivuhahmoiksi, vaikka enemmän melkein olisin halunnut keskittyä ihan niihin vanhoihin tuttuihin. Sookielle olisin tietenkin suonut enemmän aikaa! Onneksi Gilmoren tyttöjä jaksaa katsoa yhä uudestaan uusintoina, elleivät sarjan luojat sitten päätä vielä tehdä enemmän jatkoa. Ja aina #teamlogan!

Murrr (Ei varmistettu)

Älä lue jos et ole vielä katsonutKatsoin eilen kaksi ekaa jaksoa ja voi ei, mä en kyllä lämmennyt yhtään. Musta Gilmoren naisista on tullut vähän ilkeitä, siis mikä se Roryn poikaystäväsäätö on? Jotain ihan hirveetä. Myös Lorelai on aika kauhee etsiessään Sookielle seuraajaa.

Majjju (Ei varmistettu)

Ja KIRKISTÄ on tullut komea!!!

Toimitus
Toimitus

No NIINPÄ!

N. (Ei varmistettu)

Mä oon tosi pettynyt :( Katsoin viikonloppuna kaikki jaksot putkeen ja ei, ei ne vaan toimineet. Mun mielestä näissä uusissa jaksoissa ei päästy lähellekään alkuperäisen sarjan hyvää fiilistä, ja monet juonenkäänteet vaikutti tosi väkinäisiltä (Roryn muka-poikaystävä wtf?!). Mulle tuli jotenkin hölmö olo kun viimeisen jakson jälkeen oikeastaan Emilyn tarina oli ainoa joka oikeasti vakuutti ja jossa oli kasvun tuntua -en olis koskaan kuvitellut että mun lemppari-Gilmore olis Emily.
Mua myös ärsytti että niin monet alkuperäisen sarjan hahmot piti väkipakolla tuoda jaksoihin mukaan, ja toisinaan aikaa käytettiin ihan turhiin juttuihin (pitkitetty musikaalin "testiesitys", Roryn ja Loganin bileilta).

Yhyyyyy mulla oli odotukset korkealla ja tiesin et tää vois mennä pieleen, mutta en uskonut et vois mennä näin pahasti pieleen. Mä en tajua miten porukka on antanut uudelle kaudelle tosi positiivisia arvioita, musta tuntuu et joudun ehkä harkitsemaan tälle Sinkkuelämää 2 -leffan kohtaloa: as if it never happened :(

Minnea
Minnean muruja

Ihan samaa mieltä! Petyin :/

ma pa ra ka (Ei varmistettu)

Eiks Sookien näkymine sarjassa oo spoileri? Sookie oli mukana vasta niiii-n lopussa, että sitä ehti jo odottaa ja pohtia, näkyykö ollenkaan!

Kommentoi