Kattava lista naisten huonoista ominaisuuksista

Toimitus

Viime sunnuntaina Helsingin Sanomissa käsiteltiin kahdellakin palstalla naisten epäilyttäviä ominaisuuksia. Anna-Sofia Berner kirjoitti JVG:n Imagessa ilmaisemasta näkemyksestä, että nyky-waiffit ovat samanlaisia pirttihirmuja kuin muinaisten Pekka ja Pätkä -elokuvien Justiina.

Kysy Siskolta -palstalla taas mieskysyjä halusi tietää, miksi keski-ikäiset naiset eivät jaksa kuunnella kenenkään juttuja, ja kaiken lisäksi puhuvat itse lakkaamatta ja vain itsestään.

 

Niin, kaikkihan me opimme jo varhaiskasvatuksessa, että naiset on rakennettu kolmesta palikasta: on se ja ne, ja sitten ovat kaikkia naisia yhdistävät, ärsyttävät naisten luonteenpiirteet.

Koska Hesari käsitteli niitä niukasti ja hajanaisesti, on syytä laatia kattavampi lista. Tiedoksi ja varoitukseksi.

Hormonit. Kun nainen on suuttunut taikka vihainen, kyse on aina hormoneista. Mitään oikeaa syytä ei ole koskaan näköpiirissä, ainakaan mies ei sitä näe, ja mies jos kuka on syntyjään tarkkanäköinen havainnoitsija. Hormonit aiheuttavat negatiivisia asioita vain naisissa, sillä miesten hormonit ovat sillä lailla enemmän biologis-maskuliinisia, ja tekevät heistä aikamoisia luonnon sonneja.

Kuukautiset. Jos nainen on esimerkiksi mukana tekemässä poliittista päätöstä EU:n rikkidirektiivistä, sillä on joko PMS, menkat päällä tai vaihdevuodet.

Nalkuttaminen. Kun nainen sanoo: "Nostatko ne likaiset astiat tiskipöydälle", kyseessä on nalkutus.

Marttyyriys. Kun nainen ei sano mitään, ja nostaa itse likaiset astiat tiskipöydälle, kyseessä on marttyyriys.

Juoruilu. Kun naiset puhuvat ystäviensä kanssa ihmissuhteista, ne juoruilevat. Mutta, iik, apua, kun miehet puhuvat saunailloissa naisista, awww, en kestä, ne on niin sulkkuja herkkixii <3

Saunasta puheenolleen. Naiset ovat aika paskoja saunojia.

Kateellisuus. 80 prosenttia naisten luonteesta on kateutta, joten naisten harrastama sarkasmi, kriittisyys, ironia ja muut tällaiset hömpötykset liittyvät vain siihen, että ollaan kateellisia toiselle naiselle, joka on kauniimpi ja jolla on isommat tissit tai rikkaampi mies, yleensä molemmat. Sittenhän on myös tämä peniskateus, kateus omille tyttärilleen, koska ne ovat nuorempia ja kateus koiraa kohtaan, koska sen luonnetta pidetään hienompana ja uskollisempana.

Tunteet. Naiset ovat täysin tunteidensa vietävissä. Paitsi silloin kun ne toimivat, hyh hyh, laskelmoivasti. Ja ai niin, silloin kun niitä vievät hormonit. Ja tunteet, they are bad.

Väärät parinvalintakriteerit. Nainen on parinvalinnassaan usein aivan kujalla. Naisella on aivan liikaa kaikenlaisia järjettömiä kriteereitä siitä, kuinka miehen pitäisi olla mukava, jutella ja käydä töissä ja suihkussa. Miehet sen sijaan haluavat rationaalisesti vain, että nainen on hyvännäköinen ja sillä on isot tissit.

Katkeruus. Mikäli keski-ikäinen tai sen ylittänyt nainen esittää yhteiskunnallisia mielipiteitä tai toimii yhteiskunnallisena vaikuttajana, se johtuu siitä, että se ei ole saanut miestä ja on katkera. Miehiin, noihin positiivisuuden teflonpannuihin, ei katkeruus tartu.

Hömppä. Naiset ovat pääasiassa kiinnostuneita hömpästä eivätkä mistään asiallisista asioista, kuten pienoisrautateiden rakentamisesta aikuisena, vinyylilevyjen keräilystä taikka tulenlieskateippien liimailusta autoihin.

Näitä ominaisuuksia on vielä niin paljon, että niitä voisi luetella internetin täyteen. Ja onhan niitä toki lueteltukin. Miehet, varokaa, naiset, hävetkää!

Ja lopuksi viihdyttävä musiikkinumero:

 

Kommentit

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Tämä postaus sai minut paremmalle tuulelle. Kiitos. Tätä tarvitsin sen jälkeen, mitä tänään tapahtui kadulla kulkiessani.

Kävelin puistonpenkillä istuvan miesjoukon ohi. Miehet olivat suunnilleen ikäisiäni. Tunsin kaikkien katseet siinä kävellessäni ja ne katseet olivat törkeitä. Kohta ensimmäinen heistä huusi: "Hei, iso iiiihana pylly sulla." Sitten toinen: "Uu, onpa sulla kireet housut. Haluisin riisua nuo pois sun päältä." Sitten vielä jotain ehdotuksia, joita en voinut kuulla, koska savu nousi jo korvista.

Mitä minä tein? En mitään. 
Mitä tuollaisessa tilanteessa pitäisi tehdä? 
Voi tehdä? 
Kannattaa tehdä? 
Tuntuu väärältä olla tekemättä mitään, koska siitä tulee tunne, että hyväksyn käytöksen. 
Poliisille soittaminen taas tuntuu liioittelulta. Voin vain kuvitella, miten tosissaan he ottaisivat valitukseni.

Niin mielellään uskoisin, että tuon kaltaisesta sovinismista on päästy, mutta näköjään ei.

Mahdoton Nainen

Harvoin Suomessa törmää noin röyhkeään seksismiin ja häirintään kadulla, kurjaa että sattui sulle :(

Mitä tulee siihen mitä tulisi tehdä, niin ohjeitahan on monenkirjavia. Mutta paras tapa toimia on se mikä tuntuu kussakin tilanteessa parhaalta ja turvalliselta. Jos paikalta poistuminen reagoimatta tuntui tuolloin parhaalta niin ei sitä tarvitse hävetä. Jos taas tuntuu mieli käydä vähän kouluttamassa äijiä niin sekin on okei. Tärkeämpää kuin se että onnistuisit käännyttämään pari todennäköisesti käännyttämisen ulottumattomissa olevaa seksistiä, on että pääset itse tilanteesta turvallisesti pois ja että saat itsesi uskomaan siihen, ettet mitenkään provosoinut, houkutellut ja erityisesti ansainnut tulla kohdelluksi noin.

Mirka Maaria
Oisko tulta?

En kokenut turvallisuuttani uhatuksi ja ehkä siksi tuntui väärältä vain kävellä pois. Olisin uskaltanut tehdä jotain, jos vain olisin tiennyt mitä. Mutta tiedän, että olisin kiukuispäissäni saattanut alkaa itkeä ja sitä en halunnut heidän näkevän. Siksipä tosiaan leikin kuuroa ja sokeaa. 

Sen verran olen nuoruusvuosistani kasvanut, että minulle ei tullut yhtään syyllistä oloa tiukoista housuistani tai isosta pyllystäni. Hyvä huomata tulleensa vahvemmaksi!

Miehet olivat humalassa ja joidenkin mielestä se selittää käytöstä, mutta ei minun. Minulle ihminen on ihan yhtä vastuullinen teoistaan oli humalassa tai ei. Itse asiassa humalainen on kaksin verroin syyllinen, ensin siihen että juonut itsensä tolkuttomaan kuntoon ja sitten tolkuttomuudestaan.  

Mhh (Ei varmistettu)

Itse olen vastaavassa tilanteessa saanut kaksi setämiestä hiljaiseksi toteamalla niin kovaan ääneen, että kaikki lähistöllä olevat ihmiset kuulivat: "Noinko hyvin äiti teidät kasvatti? Mahtaa olla ylpeä pojistaan! Toivottavasti joku mies huutelee teidän äidin tosi onnelliseksi joka päivä."

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Hyvä oivallus! Toivottavasti seuraavaa kertaa ei tule, mutta hyvä olla varastossa tällainen vastaus vastaisen varalle. 

iidami
Bambino

Ei ne miehetkaan oikein tieda, miten reagoida kun saavat osakseen tuollaista seksistista kaytosta...

Toivottavaa toki olisi, ettei kenenkaan tarvi tuollaista kokea. Mutta ehkapa edes nuo videon aijjat oppivat jotain.

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Joo, ei ratkaisu ole, että naiset käyttäytyisivät yhtä huonosti. Tää ranskalainen lyhytelokuva on kans aika hyvä lajissaan: https://www.youtube.com/watch?v=V4UWxlVvT1A

Suvi K.
Sisunainen

Lisään kohdan:

Urheilu. Naiset eivät voi harrastaa urheilua tai kuntoilua, koska naiset eivät biologisesti pysty nostamaan sataa kiloa penkistä. Siksi naisten "urheilu" on jumppaa, jonka he tekevät aivan väärin (kuten nostavat alle sadan kilon painoja) ja yleensä väärin pukeutuneina (esim. trikoot ja toppi), joten naisten olisi parempi pysyä kaukana salilta. Poikkeuksena ovat harvinaiset vain televisiossa nähdyt urheilevat epänaiset, joilla ei ole mitään tekemistä todellisen elämän naisten kanssa. Siksi heitä ei myöskään kannata näyttää kovin usein TV:ssä tai muissa medioissa, vaikka he voittaisivat Suomelle MM-kultaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos musiikkinumerosta!

Epäolennaista 3.4. (Ei varmistettu)

Armeija. Jos naiset eivät halua armeijaan, kyseessä on rusinat pullasta -feminismi. Jos menevät, niin miesten perässä tietenkin. Onneksi "tytöt voivatkin tuvassa lakaista lattiat ja pedata sängyt" ja kaikkien mies- ja naissotilaiden pariuduttua "ne voidaan tunkea samaan sänkyyn nukkumaan, jolloin myös vilttien ja patjojen määrästä voidaan säästää." "Pojista miehiksi", vai mitä Virpi?

Emilia B (Ei varmistettu)

Tiedän, että jutusta huokui tietynlainen ironinen sävy, mutta kiinnostuin noista miesten hormoneista. Miksi niisyä ei koskaan missään puhuta? Tuntuvat olevan urbaania legendaa. Trendille tutkivaa journalismia aiheesta, kiitos!

P.S. Virpi, kirjoitat niin fiksusti ja hauskasti! Viihdyn :)

FFFifi
Fitness Führer

Tämmöinen löytyi pikagooglauksella http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/testosteroni_takoo_miesenergiaa

Aika veikeää, miten mieshormoneista kirjoitetaan: Suomisen mukaan testosteronitujaus on luontoäidin miehelle kehittämä henkivakuutus. - Sukuvietin lisäksi se varustaa miehet lihasvoimalla ja sopivalla annoksella piilevää raivoa, jota tarvitaan piukoissa paikoissa.

Mitäpä jos naistenkin hormonit varustaisivat naiset sopivalla annoksella piilevää raivoa - ja tämä olisi positiivinen asia :D

empuska

Kuukautisten kohdalla kyllä nakertaa, että jotkut naisuivelot oikeasti luulevat mielen lentelevät miten sattuu, kun se aika kuusta. Eihän ne nyt fyysisesti mikään maailman hehkein kokemus ole, mutta aina tekisi heitellä märkiä rättejä naamalla, kun itketään oman kusipäisyyden olevan taas jälleen kerran menkoista kiinni. 

FFFifi
Fitness Führer

No mä en lähtisi suoraan vetämään sitä johtopäätöstä, että jos itseen ei vaikuta niin keneenkään ei vaikuta. Musta on mielenkiintoista, että kuukautisiin liittyvien hormonien vaikutuksen ajatellaan olevan humpuukia, joka muka oikeuttaisi ikävän käytöksen/ jota käytettäisiin perusteena ikävälle käytökselle, mutta kukaan ei kyseenalaista raskauden ja imetyksen aikaisten hormonien vaikutuksia. Babyblues ja muu herkistyminen nähdään ihan oikeana asiana, joka tunnustetaan myös lääketieteellisesti, ja PMS-oireet huvikseen kiukutteluna.

empuska

Mua enemmänkin se risoo, että kuukautisia käytetään sinä syynä, miksi itse ajattelee niin tainäin kuin miettisi itse, miksi joku vituttaa/itkettää jne. Ei nyt niitä tunteita ihan tyhjästä nyhjäistä, eikö ne hormonit vaikuta enemmän siihen, kuinka intensiivisesti reagoidaan kuin että niitä tyhjästä nyhjäistään?

FFFifi
Fitness Führer

Varmaan henkilöstä kiinni, mutta en mä usko että kovin moni jättää miettimättä. Ja hormonien myötävaikutuksella voi esim. itkettää asiat, joissa ei ole mitään itkemistä, silloin on aika turha vatvostekella että mikä siinä taustalla on.

Tässä on hauska esimerkki: http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/pienenpieni-surullinen-tarina

empuska

Mulle tuli mieleen enemmänkin se, että Emmi itkee lattialla, kun ei ole suklaata, mikä nyt on paljon ymmärrettävämpää kuin Emmi itkee lattialla, koska hormonit. 

Tosin mäkin ehkä kiukuttelisin asiasta, vaikken ehkä tippoja linssiin saisi vedettyä.

Voi naiset! (Ei varmistettu)

Aktiivisuus. Lisäisin ehdottomasti vielä tämän viehkeän piirteen naiseuteen. Se tarjoaa ainakin itselleni ja lukuisille miespuolisille ystävilleni absoluuttisen turhautumisen naisiin. Antaa muuten monille myös kivan alkusysäyksen orastavalle naisvihalle!

Lainaan tähän Väestöliiton artikkelia "Kunnes elämä meidät erottaa"

"Suomalaisesta avioerosta 2000-luvulla väitellyt Jouko Kiiski tutki väitöksessään 224 eronneen miehen ja 311 naisen käsityksiä ja kokemuksia avioerosta. Yleisimmiksi erosyiksi mainittiin läheisyyden puute, erilleen kasvu ja puolison itsenäistyminen. Naiset löysivät erosyitä miehiä enemmän, mikä tukee sitä havaintoa, että erohakemuksista länsimaissa noin 70–80 prosenttia jättää nainen. Vaaranen selittää suurta prosentuaalista eroa.

– Naiset ovat aktiivisempia. Heille henkilökohtainen onnellisuus merkitsee paljon. Monille miehille taas perheen koossa pysyminen on keskeinen arvo epäonnenkin hinnalla."

http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/tietoa_parisuhteesta/parisuhteen_kr...

Se että Suomessa n. 4/5 avioeroista (edustamme länsimaiden kärkeä) on naisten alkuunpanema tarjoaa tinkimättömän viestin myös siitä perustavaa laatua olevasta erosta, joka meidän sukupuoliemme välillä vallitsee. Eikä se auta kuin niellä kyynelistä märkä partansa, koska jollain tilastollisella mahdottomuudella se on kuitenkin meidän miesten vika. Kun yhden tai pari tälläistä suhdetta saa "vyön alle", niin seuraavia naisia tuleekin jo kohdeltua "sikamaisemmin"ja välinpitämättömämmin.

Ihme kyllä, silloin ne suhteetkin alkaa kestämään.

perusjuttuja (Ei varmistettu)

Ei miehet puhu saunailloissa naisista.

iikeli
HKI Life

Hauska kirjoitus! Nauroin ääneen pariin kertaan. Työkaverit katsoivat oudosti....

Mutta, jos vakavasti puhutaan, niin miehenä minua ihmetyttää aina välillä naisten ylianalysointi. Tuli mieleen, kun eilen tuli tuo "Jätä se"-leffa. Siinähän kärjistetään aika paljon kyseistä "ominaisuutta", mutta tuo kyseisen asian hyvin myös esille.

http://www.tickld.com/x/the-difference-between-men-and-women

 

Fiibs (Ei varmistettu)

Mää en tiiä onko se opittu ominaisuus vai joku sisäänrakennettu juttu (esim. jossain vaiheessa evoluutiota helpottanut parinvalintaa tms.), mutta mua ärsyttää ihan sikana se ominaisuus ittessäni ja muissa naisissa. Miks muka täytyy löytää kaikki omia mielipiteitä tukevat jutut ja jättää loput huomiotta. Öööh.

empuska

Mä kyllä ymmärtäisin, että se on enemmän tavasta tuoda se esille. Jotkut kehtaavat käydä läpi asioita ihan kasvotusten, jotkut sitten internetin ihmemaailmassa. Miehet ainakin todistavat tämän jälkimmäisen olemassaolon, harrasteyhteisöt jotenkin äärimmäisen hyvä esimerkki näistä.

Kommentoi