Kauneusihanteista ja sukupuolinormeista – viikon luetuimpia juttuja Lilyssä

lily_taivas.png

Viikon luetuimpien listalle nousivat tällä viikolla nämä jutut.

Kun kaverista tulee fitnessmörkö
Sinkkublogin Maryjane pohtii fitnessmöröksi muuttuneen ystävän tiukkoja kauneuskäsityksiä. Tai huonoja käytöstapoja. Joka tapauksessa Maryjanea ärsyttää yleinen mielikuva ”ei-fitnesskroppaisista” ihmisistä: ”Ne on laiskoja eikä treenaa, ja jos ihminen sattuu vielä olemaan lihava, ainoa liikunta on sohvan ja jääkaapin välillä lyllerrys. Lisäksi lihavat ihmiset ei voi mitenkään syödä terveellisesti, vaan ne puputtaa einespaskaa, karkkia, sipsejä ja kokista kymmeniä kiloja päivässä. Lihavat ihmiset on myös jatkuvasti sairaita ja kustantaa veronmaksajille miljoonia euroja vuodessa.” Miksi ylipainoisista saa laukoa mitä mieleen juolahtaa? Osallistu keskusteluun täällä.

Henkilöllisyytesi perustuu ulkonäköösi
Vaikka Suomea luonnehditaan tuon tuosta sääntelyviidakoksi ja byroslaviaksi, käytännöissä on myös porsaanreikiä. Sen muisti kuluneella viikolla Tickle Your Fancy -blogin Sara, joka hukkasi lompakkonsa. Tällä kerralla ei käynyt ihan niin köpelösti kuin edellisellä, jolloin Sara haki lompakkovarkaalta korvauksia hovioikeudessa asti. Tiesitkö, että kuka tahansa voisi tyhjentää pankkitilisi pelkillä henkkareillasi? ”Varas oli kävellyt konttoriin minuna esiintyen ja pyytänyt tilinsä tyhjentämistä. Tilinumeroakaan ei tarvittu, ajokortti riitti. Ja eipä siinä, tyhjäksihän se sitten nostettiin. Mainittakoon vielä, että tyyppi oli mustine lyhyine hiuksineen ulkoisesti ehkä minun vastakohtani”, Sara kirjoittaa. Lue koko juttu täältä (ja pidä omaisuudestasi kiinni myös huolettomassa kesäyössä!).

Vauvat pois lentokoneesta!
Miksi vanhemmat tunkevat vauvojensa kanssa lentokoneisiin? Tätä ei ymmärtänyt Matkalla Perille -blogin EmMaman kentällä kohtaama naisporukka. ”He katselivat minua ja Nuuskista, sekä toista perhettä jolla oli reissussa mukana arviolta parivuotias poika ja alkoivat sopivan kovaan ääneen pohtia, miksi ihmeessä pitää ottaa lapsia mukaan näin pitkälle lennolle. Eivät ymmärrä, miksi kukaan matkustaisi pienten lasten kanssa pitkää reittiä, miksei lapsia voi vaan jättää kotiin tai sitten olla matkustamatta”, EmMama kirjoittaa. Maksaisitko itse ylimääräistä lapsettomasta lennosta? Osallistu keskusteluun täällä.

Nuorena on sukupuolinormit väännettävä
Viikon some-uutisia on nelivuotias riihimäkeläispoika, jonka äiti kirjoitti sunnuntaina Facebookiin pitkän päivityksen aikuisten törkeästä käytöksestä. Poika harrastaa taitoluistelua ja pitää vaaleanpunaisesta, ja aikuiset katsovat asiakseen vitsailla lapsen kuullen tämän homoudesta ja tulevaisuudesta drag queeninä. Puutalobaby-blogin Kristaliina puolestaan törmäsi määrittelynhaluisiin aikuisiin pyöräilykypäostoksilla. ”Pyysin sinänsä palvelualtista myyjää avuksi katsomaan, mikä kypärä olisi paras ja sopivin. No, siellä oli tirpan kokoa vain kaksi kypärää… eipäs vaan yksi kypärä. Koska toinen oli myyjän mukaan tyttöjen kypärä ja toinen puolestaan oli poikien kypärä. Tyttöjen kypärä oli pinkki ja siinä oli kukkia poikien kypärä oli sininen ja siinä oli autoja”, Kristaliina kirjoittaa. Missä olet itse törmännyt käsittämättömiin sukupuolistereotypioihin? Jaa kokemuksesi täällä.

Epäiletkö ryppyjä? Käy Alkossa
Jos olet aina miettinyt, näkyykö ikääntyminen naamastasi (ja tarkemmin sen mistä osista), piipahda lähimpään Alkoon, vinkkaa Tämä Vitutti Tänään -blogin Meri-T täällä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *