Kesäkino ja 9 muuta kesäasiaa, joita ehdit fiilistellä elokuussa

kesä.jpg

Elokuussa ei todellakaan kuulu palata arkeen ja alkaa hamstrata villapaitoja. Elokuussa kuuluu nauttia kesästä, sillä siitähän on vielä kolmasosa jäljellä. Siis kolmasosa! Eihän suklaalevyäkään heitetä pois, kun siitä on vielä melkein 70 grammaa nauttimatta. Siksi päätimmekin listata 10 kesäasiaa, jotka ehdit vielä tehdä tai kokea.

1. Kesäteatteri. Monet kesäteatterit pyörivät ainakin koulujen alkuun asti. Suomenlinnan kesäteatteri panee paremmaksi: Robin Hoodin sydämen esitykset jatkuvat elokuun viimeiseen päivään saakka. Jos taas kaipaat kokeilevampaa otetta, kokeile Mustikkamaan kesäteatterin Huvipuistoa (viimeinen esitys 17.8.).

2. Kesäretki. Jostain syystä piknikkejä harrastetaan toukokuussa, jolloin kaupasta saa vain mauttomia tuontivihanneksia ja routaisella nurmella istuessa saa pelata virtsatulehdusta. Kyllä elokuu on parasta aikaa pakata eväät ja käydä kesäretkellä.

3. Kesäkino. Kiitos valoisien ja jäätävien kesäöiden, Suomi ei ole otollisin paikka ulkoilmaleffateattereille. Elokuussa meilläkin on toivoa selviytyä leffasta ilman syväjäätymistä ja kolmea fleecehuopaa. Syyskuun ensimmäiseen päivään saakka pyörivä kesäkino Engel tarjoilee ranskalaista sympaattisuutta. Helsinkiläisen teatterin ohjelmistossa on muun muassa hieno Kilimanjaron lumet ja takuunaurattava Ranskalainen viikonloppu.

4. Kesäromanssi. Jos sinulla ei ollut heilaa helluntaina eikä juhannuksena, vielä on festareita ja kesäjuhlia jäljellä.

5. Kesäkunto. Jostain syystä moni himotreenaa ennen bikinikautta ja löysäilee loppukesän. Mutta mitä järkeä on treenata bikinikaudelle? Kuka muka viettää Suomen oloissa bikineissä enemmän kuin kolme päivää vuodessa? Koska ihmisen kannattaa treenata elämää eikä paria hellepäivää varten, aina on hyvä aika aloittaa kuntoilu. Loppukesä on itse asiassa parasta ulkoliikunta-aikaa: illat ovat valoisia, lenkin päätteeksi tarkenee sukeltaa järveen ja kaupunkiin palanneet kaverit saa houkuteltua treeniseuraksi.

6. Kesäravintolat. Ainakin kerran kesässä kuuluu syödä saarella. Espoon kehuttu Gula Villan on auki tiistaista sunnuntaihin 18.8. asti ja viikonloppuisin 8.9. asti. Tampereen ainoalla oikealla kesäsaarella sijaitseva ravintola Viikinsaari on auki 11. elokuuta saakka.

7. Kesäyö. Ai miten niin kesäyöstä kuuluu nauttia juhannuksena? Silloinhan ulkona on noin kolme astetta lämmintä. Sitä paitsi elokuussa auringonnousuun valvomisessa on vähän enemmän haastetta.

8. Kesämaut. Oletko jo maistunut jäätelökioskin kaikki kausimaut? Entä oletko fiilistellyt tarpeeksi vadelmia, vasta nostettuja porkkanoita ja perunoita, jotka eivät ehkä maistu ihan uusilta, mutta kuitenkin aika paljon paremmilta kuin talvella? Elokuussa ei kuulu vain säilöä ja pakastaa vaan myös syödä kesämakuja varastoon.

9. Kesäuinti. Unohda Jaakko ja Jaakon kylmä kivi. Ainahan voi lämmitellä saunassa. Helsingin ihanin uimapaikka, Kumpulan maauimala, on auki 25.8. asti. Tampereen paras uimapaikka taas on Rauhaniemen ranta, jossa pääsee sekä saunomaan että nauttimaan kaupungin meditatiivisimmasta maisemasta. (Sauna avoinna vuoden ympäri.)

10. Kesäkaverit. Heinäkuussa ei näe ketään, koska kaikki ovat mökillä. Elokuussa terassille, piknikille tai rannalle pääsee koko ystäväporukan voimin.

Vieläkö uskotte Mamban sanoihin, joiden mukaan kesää on vielä jäljellä? Mitä kesäasioita te aiotte tehdä elokuussa?

Teksti: Heini, joka on parantumaton kesäsuorittaja

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit (4)
  1. Juuri nuo illat ja yöt. Lapsen saa nukkumaan jo klo 21 mennessä, koska on jo mukavan hämärää, mutta sen jälkeen voi itse palata lämpimään iltaan lukemaan viinilasin kanssa.

  2. Syödä herneitä. Söin juuri tänään.Ostaa alennuksesta kesävaatteita.

    Ostin toissa päivänä ja eilen pari toppia.

    Ja voihan vielä ehkä ostaa mansikoitakin..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *