Kesäkuun Trendin haastattelussa Suomi-muodin nuoret toivot

Toimitus

Kolminkertainen hurraa-huuto Suomi-muodille! Nuoret suunnittelijat Elina Äärelä (vas.), Heini-Maria Hynynen, Sophie Sälekari ja Elina Määttänen ovat kansainvälisen läpimurtonsa kynnyksellä: nelikko valittiin keväällä satojen hakijoiden joukosta toukokuussa järjestetyn arvostetun Hyères-muotisuunnittelukilpailun finaalikymmenikköön. Monen suunnittelijan kansainvälinen ura on käynnistynyt juuri Hyèresistä: suomalaisista siellä on menestynyt muiden muassa Satu Maaranen, ja kilpailu on ollut ponnahduslauta esimerkiksi Viktor & Rolf -merkille.

Se, että nuori suomalainen suunnittelijapolvi on päässyt tähän pisteeseen, on oikeastaan pieni ihme. Suunnittelijanelikko sattui syntymään lama-Suomen kirpputorien keskelle aikana, jolloin Suomi-muodilla ei mennyt kovin kehuttavasti. Kesäkuun Trendissä nelikko kertoo, mistä on tulossa ja paljastaa, miten pitkälle haaveilee päätyvänsä.
 

Kuvat Sophie Sälekarin Hyères-mallistosta. Suunnittelen vaatteita vahvalle tyypille, joka tietää, mitä tekee. Haluan, että vaatteeni ovat klassisia ja helposti yhdisteltävissä arkisiin valkoisiin t-paitoihin ja farkkuihin mutta samaan aikaan mielenkiintoisia väreiltään, kuoseiltaan ja tekstuureiltaan”, Sälekari sanoo.
 

Kuvat Elina Määttäsen Hyères-mallistosta, joka sai kilpailussa erikoismaininnan. Haluan aina ajatella naisen asemaa suunnitellessani. Minulle on tärkeää, että nainen on vaatteissaan koko ajan turvassa – varsinkin täällä kylmässä pohjolassa, Määttänen sanoo.
 

Kuvat Heini-Maria Hynysen ja Elina Äärelän yhteisestä Hyères-mallistosta, joka koostui miestenvaatteista. Haluamme luoda uutta emmekä sitä, mitä on jo aiemmin nähty. Opiskelujen myötä olen itse alkanut arvostaa sitä, että ostan yhden laadukkaan vaatteen ja sitten en puoleen vuoteen mitään, Hynynen sanoo.


Lue suunnittelijanelikon haastattelu kesäkuun Trendistä! 

Designmuseon Suomi-muodin antologia -näyttely esittelee muodin ilmiöitä 1950-luvulta tähän päivään. Esillä on myös Sophie Sälekarin suunnittelemia vaatteita. Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki. Avoinna 20.9. asti joka päivä klo 11–18.

 

Nelikon yhteiskuva Jussi Särkilahti, Sälekarin malliston kuvat Juha Mustonen, Määttäsen malliston kuvat Aapo Airas ja Hynysen ja Äärelän malliston kuvat Matias Jalmari.

 

Kommentit

Aada Karoliina

Moi Lilyn toimitus! It's good to be back!

Eli vanha bloggaaja täällä ilmoittelee uudesta blogistaan:

http://www.lily.fi/blogit/7-miljardia-aarettomyytta

Ehkä pieni tauko teki hyvää - arvostan Lilyä ihan uudella tavalla. Kiitos teille!

Kommentoi