Ketä naista arvostat?

Toimitus

Hyvää naistenpäivää ystävät! Ketä naista sinä arvostat? Äitiä, ystävää, julkkista, poliitikkoa... Kerro, kenelle antaisit virtuaalisen ruusun.

Toimutuksessa mainittiin muun muassa seuraavat henkilöt:

Vanha kunnon rautarouva

Joku voi sanoa että voimalauseet ovat lussuja latteuksia, mutta on tilanteita, joissa mikään ei toimi paremmin kuin napakka ja innostava lausahdus. Voimalauseiden kuningattaria on useita – suosikkini tuntuvat jostain syystä olevan poliitikkoja. Yksi on Margaret Thatcher, asennemuija hyvässä ja pahassa, ristiriitaisia tunteita herättävä nainen, jonka suusta on päässyt kaikenlaista. Häneltä ovat kuitenkin peräisin esimerkiksi nämä kuolemattomat ja ajatuksia herättävät statementit:

  • ”En ollut onnekas. Ansaitsin sen.”
  • ”Ennen haluttiin TEHDÄ jotain. Nyt halutaan vain OLLA jotain.”
  • ”Jos haluat että sinusta lähinnä tykätään, et tule saavuttamaan mitään.”

Jenni

Rohkea ja avoin

Arvostan ihmisiä, jotka uskaltavat olla rohkeasti omia itsejään, fiksuja, höpsöjä ja lähestyttäviä. Kuinka onnelliseksi tulenkaan, että saan lukea esimerkiksi Visual Diaryn Saaran juttuja, joissa suuret oivallukset kytevät arkipäiväisissä asioissa ja vaikkapa Missä olet Lauran? tämänpäiväisen tekstin kiireestä ja onnellisuuden tavoittelusta.

Anna

Sana hallussa

'Kirjailija Monika Fagerholm. Kolmesta syystä: Diiva (1998), Amerikkalainen tyttö (2004) ja Säihkenäyttämö (2009).

Noora

Karismaattinen ja hurmaava

Arvostan näyttelijä Seela Sellaa. Olen onnekseni urani aikana päässyt haastattelemaan häntä ja läsnäolevampaa ihmistä on harvassa. Seelaa tekisi samaan aikaan mieli katsoa kaukaa, jotta saa ihailla hänen ympärillään leijailevaa taianomaista auraa, ja toisaalta mennä lähelle, sillä hänen kanssaan on mahtava jutella – lämpimän ja ilkikurisen huumorin määrä hurmaa. Arvostan ihmisiä, jotka eivät suhtaudu elämään ryppyotsaisesti ja Seela Sella on niitä tyyppejä. Huiman karismaattinen ilmestys.

Laura

Kuva: Jonas Lundqvist

Kerro meille kaikille, ketä naista sinä arvostat. jos kirjoitit jotain muuta naistenpäivään liittyen, linkkaa siihen kommenttiosiossa!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Äitiä, hän hoiti ja kasvatti minut. Mutta pian on äitienpäivä, sitten juhlistamme häntä :)

Helmi K
sivulauseita

Äitiä. Malala Yousafzaita. Patti Smithiä. Monika Fagerholmia. Lena Dunhamia. Koko Hubaraa. Joyce Carol Oatesia. Meryl Streepiä. Maryan Abdulkarimia. Miranda Julya. Chisua. 

Jane C.

Itseäni, vahvaa ja rohkeaa äitiäni, sisukasta ja kaunista siskoani, rääväsuista ja avointa mummiani, naispuolisia ystäviäni jotka kaikki ovat niin viehättäviä kuin älykkäitäkin. 

Satunnainen Tarkkailija (Ei varmistettu)

Margaret Thatcherin ihailu (varsinkin vasemmalle kallellaan olevien) naisten keskuudessa on kyllä vähintäänkin hämmentävä ilmiö. Thatcher oli aatelinen poroporvari, homofoobikko ja viittä vaille fasisti, joka mm. valjasti Falklandin sodan härkisti kampanja-aseekseen.

Thatcheria ihailevat naiset eivät taida tietää/ymmärtää mitään tämän ajamasta politiikasta - ihailu perustuu vain siihen, että Thatcher pärjäsi naisena perinteisesti miesvaltaisella alalla. Se, että naispoliitikko on samanlainen konna kuin miespoliitikotkin ei kuitenkaan voi pitää mitenkään erityisen mairitteleva ansiona.

Nica
Klassikko viikossa

Jes just näin.

Mun elämää tärisyttäneitä naisia: Sarraute, Woolf, Shelley, Jelinek, Müller, Nin, Atwood, Duras, Sapfo, Kahlo, Rama, Dumas, Rist... 

Toimitus
Toimitus

Aivan. Tässä nimenomaan viittasimmekin siihen, että harjoittamastaan politiikasta ja edustamistaan arvoista huolimatta Thatcher jätti elämään joukon lausahduksia, jotka voivat toimia voimauttavina tukikeppeinä - myös heille, jotka kenties ajattelevat tuosta poliikasta esimerkiksi kovastikin toisin.

Nica
Klassikko viikossa

Noi sitaattien ajatukset ei oo mitenkään originelleja ja jos niitä haluaa Thatcherin nimen kera käyttää, sitoutuu myös siihen etuoikeutetun oikeiston kontekstiin, jossa ne on lausuttu.  Jos porvarimuijan etuoikeudella rehvastelu ei ole juttusi, voi fiksuja sitaatteja löytää muualta.

Satunnainen Tarkkailija (Ei varmistettu)

Kyllä varmasti Hitlerin ja Stalinin höpinöistä saa irrotettua joitakin "voimaannuttavia tukikeppejä", jos sille linjalle lähdetään...

Räyhälä
Räyhälä

No kaikkia naisia!

Ja kaikkia ihmisiä ylipäätään, ainakin siihen asti ennen kuin joku antaa olla aihetta olla arvostamatta itseään. Plus tietysti lähipiiriäni ja kaikkia niitä naisia, joita tässä musiikkiblogissa esittelen. Ainiin, ja tietysti itseänikin aina silloin kun siihen pystyn.

 

Toimitus
Toimitus

Ässä voimabiisi tuo Martha Wainwright, kiitos Räyhälä!

Taina – Maaginen realismi

Patti Smithiä, Kim Gordonia, Toni Morrisonia, noin muutaman mainitakseni <3

Arvostan äitiäni,siskoani, ystäviäni,blogini superihania lukijoita, Lilyn toimitusta sekä tietenkin lukuisia upeita naiskirjailijoita, kuten esimerkiksi Marian Keyesiä, jonka elämä ei totta totisesti ole ollut aina helppoa. Naistenpäiväjuttuni voi käydä lukemassa kirjablogistani! Ihanaa naistenpäivää kaikille! <3

Toimitus
Toimitus

Ihana idea tuo illanviettolistaus! Nuo mainitsemasi tyypit kun saisi kaikki vieraakseen taikka saman katon alle - sekä todelliset että nuo fiktiiviset - niin siinähän sitä olisi, ihminen onnessaan!

Niin olisi! :) On ihan huikeaa mitettiä millaisia keskusteluja he saisivat aikaan, naisen asemasta (eilisen naistenpäivän kunniaksi), naiskirjailijana olemisesta (typerä, kamala etuliite, mutta usean listalla olleen kirjailijan kohdalla vaikutti uralla etenemiseen) sekä elämästä yleensä.Entä mitä esimerkiksi Louisa M. Alcott ja Jo tuumaisivat Pikku Naisten leffaversioista ;) 

 

 

ssannamari
Pohjoistuulesta

Minä arvostan kaikkia naisia. Jopa itseäni, vaikka se onkin vielä opettelun takana!

Pitäisi arvostaa itseään, mutta se on vielä työn alla. Ensimmäinen mieleentuleva on Jutta Urpilainen. Tiukka mimmi!

HanKo
Running on Tofu

Aika monia tulee mieleen. Listataan tähän nyt ainakin seuraavat: äiti Teresa, Li Andersson, Sofi Oksanen, Pamela Anderson. Toki osaan arvostaa myös itseäni ja naispuoleisia läheisiäniäkin. :)

Suvi K.
Sisunainen

Mä haluaisin antaa ruusuja oikeastaan kaikille naisille, jotka olen ikinä tavannut. Tässä postauksessa mainittu muutamia.

Saranda
Tyhjä ajatus

Arvostan äitiäni, siskojani, parhaimpia ystäviäni, naapurin mummoja jotka jaksavat aina jäädä juttelemaan ja kyselemään kuulumisia ja jokaista blogini lukijaa mutta myös muita Lilyn bloggaajia <3

Räyhälä kiteytti hyvin sen että kaikkia on arvostettava kunnes on oikeasti aihetta nuuhun, hyvin sanottu! :)

Kommentoi