Kiinnostaako Suomi-muoti? Käy täällä!

 

pre_1.png

 

Pre Helsinki (20.–24.5) on Suomen kiinnostavin muotitapahtuma, ja se alkaa huomenna.Tapahtumassa suomalaiset suunnittelijat esittelevät mallistojaan kansainväliselle medialle – ja meille tavallisille tyypeille.

Kysyimme kahdelta suomalaiselta muodin asiantuntijalta vinkkejä, missä kannattaa käydä.

 

Laura Juslin, suunnittelija:

 Näytös 2015

”Aalto-yliopiston opiskelijoiden lopputyönäytös on yksi muotivuoden kohokohdista. Mallistot ovat kansainvälisestikin mitattuna korkeatasoisia: rohkeita ja kokeellisia mutta silti sellaisia, että niiden vaatteet voisi itse pukea päälleen.”

Perjantaina 22.5. klo 21 Suvilahden Kattilahallissa, liput 10/15 e

 

Pre Helsinki Shop

Tapahtuman pop up -kaupassa on myynnissä suomalaisten suunnittelijoiden asusteita, grafiikkaa ja vaatteita alennetuin hinnoin.

Kauppa auki 20.–24.5. klo 11–19, Uudenmaankatu 4–6.

 

Satu Maaranen, vaate- ja kuosisuunnittelija:

 Pre Helsinki Party and Presentation

”Näihin bileisiin tulee koko kaupunki. Tunnelma on kansainvälinen, hyvä musiikki soi ja suomalaissuunnittelijat, kuten Sasu Kauppi ja Elina Määttänen, esittelevät mallistojaan. Keinoja on monia: yksi pitää muotinäytöksen, toinen esittelee vaatteet installaation avulla.”

Torstaina 21.5. klo 19 Design-museossa, liput ovelta 10 e

 

Marimekon tehdasvierailu

Olen suunnitellut Marimekolle nelisen vuotta kankaita ja uskon, että Marimekon tehtaalla vieraileminen on kenelle tahansa kiinnostavaa. Kierroksella näkee valtavat painokoneet ja sen, miten kankaisiin levitetään värejä.

Torstaina 21.5. klo 10, Puusepänkatu 4. Ilmaiselle kierrokselle ilmoittaudutaan sähköpostitse (info@prehelsinki.com) mukaan mahtuu 50 henkeä.

 

Tutustu ohjelmistoon paremmin täällä.

 

Psst!

Trendi jakaa Pre Helsinki -tapahtumassa Trendi Fashion Export -palkinnon. Se on tarkoitettu siinnuttelijan tai merkin kansainvälistymisen edistämiseen.  Viime vuonna palkinnon voitti Satu Maaranen.

 

 

Kommentit (2)
  1. Keskeinen pulma
    20.5.2015, 09:57

    Suomalainen ja Suomessa tehty muoti kiinnostaa toki, mutta minun nähdäkseni sitä vaivaa yksi keskeinen ongelma; vaatteet ovat toki kivoja, mutta melko näyttäviä suomalaiseen makuun. Katriniskaset ja R/H jne tekevät omaa, helposti tunnistettavaa tyyliään, mutta se ei vastaa sitä, mitä vaikkapa kadulla ihmisiä tarkkailemalla voi päätellä suomalaisten ostavan. Keskimäärin ihmiset käyttävät perusvaatteita simppeleillä leikkauksilla, mahdollisesti muutamalla värikkäämmällä tai erikoisemmalla key piecellä varustettuna. Niin kauan kun uusi suomalainen suunnittelu ja tuotanto keskittyy johonkin ihan muuhun kuin siihen, mitä suomalaiset keskimäärin pukeutumisessaan kaipaavat, on turha valitella sitä, ettei ”suomalainen tuotanto” kiinnosta. Ehkä ne onkin ne villit kuosit ja näyttävät drapeeraukset jotka ei innosta?

  2. Suomalainen muoti ja sen teettäminen myös kotimaassa! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *