Kirjan vuosi ja lukuhaaste

Toimitus

 

Miten valitset kirjat, joita luet?

Vastausta kysymykseen herättävät miettimään pääkaupunkiseudun HelMet-kirjastot, jotka ovat heittäneet ilmoille leikkimielisen lukuhaasteen. Haasteen tarkoitus on innostaa meitä kaikkia lukemaan sellaisia kirjoja, joihin emme muuten tarttuisi. 50 kohdan lista auttaa ajattelemaan laatikon ulkopuolelta kirjavalintaa tehdessä ja tarttumaan kirjaan, joka on esimerkiksi julkaistu omana syntymävuotena tai jonka nimi on yksi sana.

Ei ole vaarallista, vaikka jokaista 50 kohtaa ei saisikaan toteutettua tai yhdellä kirjalla tulisi kuitanneeksi useamman rivin listalta. Tärkeintä on saada uusia, yllättäviä ja ilahduttavia lukuelämyksiä.

Haasteen innoittajana on Kirjan vuosi, jota vietetään Suomessa tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Vuoden tarkoitus on edistää kirjallisuuden asemaa ja kirjojen lukemista sekä nostaa kirjat esiin ilon ja elämysten lähteenä. Idea Kirjan vuodesta on alun perin kirjailija ja professori Laila Hirvisaaren.

Lilyn blogeista Aika kypsä äidiksi, Lakatut varpaankynnet - 50 shades of a Lady, Mainostaulujen takana, Kuperkeikkaseikka ja Turkulaisvauva ja helsinkiläisäiti ovat lähteneet mukaan HelMetin lukuhaasteeseen.

Katso koko 50 kohdan lista Helmetin sivuilta

Mites siellä, aiotteko tarttua haasteeseen?

 

Kysyy Johanna, joka voi rastia listalta jo numerot 1, 6, 13 ja 15.

Kuva: All Over Press

 

 

Kommentit

Seregi
Sekaisin Seregistä

Mulla on useampiakin haasteita käynnissä kirjallisuusblogissani

https://bibliofiilinpaivaunia.wordpress.com/

mariiia
Catching Rainbows

http://www.lily.fi/blogit/catching-rainbows/reading-challenge-2015 Samassa haasteessa ollaan mukana, vaikka löysinkin sen Pinterestin kautta.

paulahelena
ALUAP

täällä ollaan messissä kans

Nica
Klassikko viikossa

individualistit keksii tietty omat haasteet! mutta pro kirjan vuosi ja helmet <3!

Kommentoi