Kissaihmiset vs. koiraihmiset – kumpiin kuulut?

Toimitus

Kaunis utopia -blogissa muisteltiin, miten kissan tulo perheeseen teki kirjoittajasta kissaihmisen. Ihmisethän tavataan jaotella joko kissa- tai koiraihmisiin. Mutta tiesitkö, että kissa, tuo mystinen oman tiensä kulkija, vetoaa syystäkin erilaisiin ihmisiin kuin leppoisa ja helposti lähestyttävä koira?

Tutkimuksen mukaan kissa- ja koiraihmisillä on erilaiset persoonallisuudet. Loimme tutkimuksen innoittamina seuraavan 3+1-kohtaisen testin, joka auttaa määrittämään persoonallisuutesi ja kertoo, oletko kissa- vai koiraihminen.
 

1. Mitä teet, kun saat käskyn?

a) Noudatat sitä.

b) Venyttelet, käännät kylkeä ja jatkat nukkumista.
 

2. Nukut mieluummin

a) yöllä.

b) päivällä.


3. Jos sinulle tulee ongelma,

a) kysyt apua kaverilta.

b) ratkot sen itse.

 

+1. Kuinka usein peseydyt?

a) Vain, kun on pakko.

b) Useita kertoja päivässä.

 

Enemmän a-vastauksia: Onneksi olkoon, olet koiraihminen! Olet energinen ja ulospäin suuntautunut. Noudatat sääntöjä ja nautit muiden seurasta.

Enemmän b-vastauksia: Onneksi olkoon, olet kissaihminen! Olet älykäs ja suhtaudut asioihin avoimin mielin. Olet herkkä ja sisäänpäin kääntynyt.

 

Oletko kissa- vai koiraihminen?

 

Kysyy Johanna, joka on koiraihminen vain, koska on kissoille allerginen.

Kuva: All Over Press

Kommentit

Laurella
Pilkku otsassa

Kissaihminen, aina ja ikuisesti. Meillä on vanhempien kotona aina ollut kissa, nyt kaksi ja pian toivottavasti lisää. Haaveilen isommasta asunnosta, johon voisin ottaa oman kissan. Ei ole mitään ihanampaa kuin kissa, joka nuolee sormet puhtaiksi ja kehrää mahan päällä. Ihan itku tulee kun ajatteleekin. Elän vahvassa uskossa, että minusta tulee kissamummo, toivottavasti ei kuitenkaan hullu sellainen. 

Kissat rulaa!

Tykkään yhtäläillä molemmista ja nuo pisteetkin jakautui tasan puoliksi :) 

Torey
Näissä neliöissä

Tämän testin mukaan koiraihminen. Kotoa tosin löytyy kissa ja samaistun tietyissä asioissa tuohon löhöilevään karvakasaan. Haaveilen kuitenkin, että joskus perheeseemme muuttaa myös koira. :)

Eksyksissä elämässä

Minulla on aina ollut pelkkiä kissoja, mutta seuraavaksi haluaisin koiran. En pidä itseäni kissa- tai koiraihmisenä vaan yksinkertaisesti eläinihmisenä.

Sanne Välinen

Testin mukaan oon koiraihminen ja eipä ihme! Kotoa löytyy neljä rakkautta täynnä olevaa staffia ! Kissa on liian itsenäinen mun makuun. Koirista sen sijaan on seuraa koko ajan. :)

What else is there?

Kissaihminen, rakastan niiden sarkastisuutta. Tykkään kaikista eläimistä joten ei koirissakaan mitään vikaa ole, mutta ne tuntuu musta usein semmoisilta mielistelijöiltä :D 

riik
3h+kasvimaa

Koiraihminen, testin mukaan ja muutenkin.

Mun on vaikea kestää niitä hetkiä, kun koirat eivät tottele käskyjäni. Ei varmaan kannata edes miettiä kissan hankkimista... :D

Mä en oikein ymmärrä kissoja (ihailen kyllä niiden kauneutta), mutta koiria sympatiseeraan. Ehkä sellainen tulee vielä meillekin jonain päivänä. Mieluusti semmoinen keskikokoinen ja ystävällinen kaveri.

paulahelena
ALUAP

En oikein kumpikaan mut kyl mä koirii enempi symppaan, kissat on pelottavia. Eniten oon pupuihminen. Tai ehkä vaan ihmisihminen.

sasu
pitkät iloiset päivät

Oon kissaihminen. Luulen sen johtuvan ihan puhtaasti siitä, ettei meillä kotona/kenelläkään perheenjäsenellä ole ikinä ollut koiraa. En vaan ole tottunut olemaan ja toimimaan niiden kanssa, niin en niistä sitten erityisemmin tykkääkään. Vieraat (isot) koirat jopa vähän pelottavat, kun en yhtään osaa lukea niiden käytöstä. Samasta syystähän (kai) toiset eivät välitä kissoista - kun eivät tottumattomina osaa tulkita niiden eleitä, niin pitävät niitä siksi arvaamattomina. Itse kyllä tiedän tasan tarkkaan mitä tuon oman katin päässä milloinkin pyörii. :)

 

Mä olen eläinihminen, tällä hetkellä kotona on kaksi koiraa. Kissa olisi mahtava, koska ovat niin itsenäisiä.

CougarWoman
CougarWoman

Testin mukaan kissa (noh, onhan puumakin kissa!), mutta kotona kaksi koiranroikaletta. Tykkään vissiin komentelusta ;) 

Eksyksissä elämässä

Kyllä varmasti jokainen kissakin haluaisi komenneltavakseen koiran. Siis jos ne eivät ärsyttäisi kissoja niin paljon. 

Jane C.

Testin mukaan kissa, mutta oikeasti olen koiraihminen. Kissa on mun makuun liian itsenäinen, haluan lemmikin jonka pystyy päästämään ulkona vapaaksi ja luottaa siihen että se tulee vielä takaisinkin, mieluiten silloin kun pyydetään :)

Hieman olen tosin tyytymätön kuvan koirarotuvalintaan, lyttykuonoisten eläinrotujen jalostaminen (huonompaan suuntaan) ei ole millään muotoa eläimen edun mukaista. No, ehkä seuraavalla kerralla :D Muistakaa, ihmiset, että röhkivässä, tuhisevassa ja kuorsaavassa mopsissa ei ole mitään söpöä, vaan se kärsii hengitysvaikeuksista!

Testin mukaan olen koiraihminen, tosin introvertti sellainen. Minulla on kissa mutta pidän ihan yhtä paljon koiristakin! 

satukaroliina
Momo

Testin mukaan näköjän molemmat, 2-2. Todellisuudessa kuitenkin koiraihminen, nyt ja aina :)

Kommentoi