Klassikkolaukku Birkiniä uhkaa nimenvaihto

irina_shayk_birkin.jpg

Kymmenien tuhansien eurojen arvoinen krokotiili-Birkin on viime vuosina ollut julkkisten suosima laukku. Myös huippumalli Irina Shaykilla on omansa.
 

Hermèsin klassinen Birkin-laukku on tunnettu siitä, että sitä ei voi noin vain ostaa vaan muotitalo panee laukkua havittelevat jonotuslistalleen jopa vuosiksi. Nyt laukun maine on vaakalaudalla, kun sille nimensä lainannut laulaja Jane Birkin haluaa Hermèsin lopettavan nimensä käytön luksuslaukun markkinoinnissa, kertoo Fashionista.

Syy? Birkin ei halua itseään liitettävän muiden muassa krokotiilinnahasta valmistettavaan luksuslaukkuun. Vaatimus juontaa juurensa eläinsuojelujärjestö PETAn hiljattain julkaisemaan videoon teksasilaiselta krokotiilifarmilta. Huhujen mukaan Hermèsille nahkoja toimittavan tilan toimintatavoissa ilmenee videolla vakavia puutteita sekä epäinhimillisiä käytäntöjä.

Kunnes Hermès voi taata, että laukun valmistus tapahtuu kansainvälisten säädösten ja inhimillisten normien puitteissa, tulisi muotitalon viitata laukkuun käyttämättä nimeäni”, Jane Birkin sanoo tiedotteessaan.

Muotitalo on kommentoinut jupakkaa ja kertonut tarkastavansa kyseessä olevan farmin toimintatavat. Hermès myös korostaa, ettei krokotiilifarmi ole sen omistuksessa, ja että mahdollisilla säännösrikkomuksilla tulee olemaan vakavia seuraamuksia. Kaikesta huolimatta muotitalo painottaa arvostavansa Jane Birkinin huolta ja jatkavansa mielellään yhteistyötä artistin kanssa.

Teksti: Laura Paananen, joka epäilee, ettei Birkin-laukku jupakasta huolimatta ihan pian nimeltään muuksi muutu, ainakaan epävirallisissa yhteyksissä.

Lähde: Fashionista

Kuva: All Over Press

 

Kommentit (4)
  1. http://www.nytimes.com/2015/07/30/fashion/the-jane-birkin-hermes-fuss-needs-to-be-put-in-perspective.html?_r=0

    hei, tässä vähän lisätietoa jupakasta. Muun muassa, että mahdollinen nimenvaihto tulisi ainoastaan koskemaan krokotiilinnahkaista versiota, muut laukut pitäisivät nimensä.

  2. Hyvä Jane Birkin! 

    1. who cares?? Nää Lauran jutut on kyllä niin turhia.

      1. Täällä ainakin yksi joka välittää! _o/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *