Kokeile näitä: 3 kesäistä herkkua raparperista

Toimitus

Mistä tätä raparperia oikein tulee? No sieltähän sitä puskee, maasta, mökeiltä ja sukulaisten pihoilta. Joskus jopa enemmän kuin ehtisi käyttää.

Raparperipiirakka ja -kiisseli maistuvat vuodesta toiseen, mutta entä jos kokeilisit tänä vuonna myös jotain uutta? 

Poimimme Lilystä kolme kesäistä herkkua, joihin voit käyttää juuri nyt runsaana rehottavaa raparperisatoa.

1. Kesäisiin juomiin ja booleihin: Raparperisiirappi

 

Suvi sur le vif tietää, että raparperia voi myös juoda. Suvi keittää raparperista siirapin, josta voi tehdä herkullisia kesäisiä juomia tai booleja juhliin. Siirappi sopii sellaisenaan myös esimerkiksi turkkilaisen jugurtin kera.

Katso ohje täältä.

2. Hyytävän kirpakkaa menoa: Raparperisorbetti

 

Kasvihormoni-blogin Perho Kerttunen on puutarhaihmisenä tietenkin jo raparperihommissa. Perhon keittiössä raparperista syntyy kanelilla maustettu kirpakka ja raikas sorbetti.

Katso ohje täältä.

3. Herttaisen hurmaavaa: Raparperi-marenkileivokset

 

Tupa - Keittiö -blogissa taiotaan raparperista marenkileivoksia, jotka kelpaisivat prinsessallekin. Hurmaavan näköisessä leivoksessa maistuu raparperin lisäksi täyteläinen mascarpone.

Katso ohje täältä.

 

Mikä on suosikkiraparperiohjeesi? 

 

Jaa se kommenttiboksissa tai omassa blogissasi!

Kuvat Suvi sur le vif, Kasvihormoni, Tupa - Keittiö

Kommentoi