Kokemusasiantuntijan henkilökohtainen elämäntapaopas juuri sinulle!

virpi_1.jpg

Se, mikä toimii elämässä minulle, toimii varmasti myös sinulle. Siksi olen kasannut tähän kaikki oman elämäni eri osa-alueisiin liittyvät parhaat neuvot, joilla pääset eroon suolisto-ongelmista, tyhmistä ajatuksista, lihaksista, ohuista huulista, vääränlaisesta ruokavaliosta ja yleisestä huonosta ihmisyydestä.
 

AAMU. Aamuisin juon kahvia, jonka valmistan näin: lähestyn kahvinkeitintä, heitän suodattimesta eilisen suodatinpussin roskikseen, lasken kannuun vettä vitosen kohdalle ja kaadan sen säiliöön, laitan uuden suodatinpussin ja mittalusikalla siihen viisi annosta suodatinkahvia. Keittimeen virta päälle, jos et välttele sähköä. Jos välttelet sähköä, voit juoda puoli litraa haaleaa sitruunavettä, mutta älä sitten ihmettele, jos vihaat itseäsi.
 

GLUTEENI. Oikeudenmukaisuus on minulle tärkeää, joten siksi syön aamuisin aina kaksi palaa gluteenillista leipää, sillä gluteeni on täysin ilman järkiperusteita vihattu ja syrjitty varastoproteiini.
 

LAPSEN PÄIVÄHOITO. Lapseni on 15-vuotias, joten hän häipyy omatoimisesti peruskouluun päiväksi. Tämä on toki ollut täysin perheemme oma valinta.
 

”PIZZA”. Trigger warning tähän alkuun, nyt on luvassa heviä shittiä: pitsaan saa laittaa säilykeananasta, vaikka olisikin lukenut Saku Tuomisen Pizze-kirjan, EIKÄ KUKAAN KUOLE HÄPEÄÄN. Saa myös kirjoittaa pitsa”, JA EDELLEEN KAIKKI OVAT ELOSSA.
 

SUOLISTO. Ihminen, jolla ei ole suolisto-ongelmia, ei oikestaan ole 2010-luvun ihminen ollenkaan, vaan kiviä syövä neandertalilainen. Suolisto on toiset aivot, vai miten se meni, joten täytyy sieltä jonkinlaista mesitsiä tulla. Siksi olisi tärkeää hankkia vatsavaivoja, edes närästystä. Itseäni närästää sellainen halpa Rainbow’n omenamehu, suosittelen kokeilemaan!
 

HUULET. Haluat varmaankin entistä täyteläisemmät huulet? Älä myrkytä kehoasi oudoilla täyteaineilla vaan matkusta aikakoneella muutamia sukupolvia taaksepäin. Yritä yhyttää jokin esi-isäsi jonkun paksuhuulisemman kanssa. Katso malliksi erinomaiset Paluu tulevaisuuteen -elokuvat. Tietysti riskinä on, ettet synny ollenkaan, mutta kauneuden eteen on kärsittävä, ja ainakin pääset kapeahuulisesta elämästäsi.
 

ÄITIYS. Kamppailen päivittäin äitiyteen liittyvien tunnemyrskyjen kanssa niin kuin kaikki ne, joiden kohtu-niminen uuni on paistanut heidän ruokapöytäänsä ihmispitkon. Osasinko selittää Kreikan velkakriisin oikein? Onko lapseni kiinnostus toiseen maailmansotaan normaalia? Miksi minulla ei ole mitään Wilma-järjestelmää vastaan? Polttaako eilisen päivällisen liika chili lapsen pyllyä?
 

EMPATIA. Empatiahan tarkoittaa sitä, kun on niin herkkä, että kyyneleet nousevat silmiin kun näkee Facebookissa söpön eläinvideon tai lukee iltapäivälehtiartikkelin sairaasta lapsesta. Sen kanssa ei mitenkään ole ristiriidassa vaatia samaan aikaan Suomen rajoja soukemmalle ja rikollisilta munat pois. Itse en valitettavasti pysty olemaan näillä kriteereillä empaattinen ihminen, mutta olkaa te, joita helpommin itkettää.
 

EROTTUVAT LIHAKSET. Lupasinko tähän jotain lihasaiheista läppää? Itselleni eivät sellaiset erottuvat lihakset sovi ollenkaan, olen suorastaan itse diagnosoinut olevani niille allerginen. Jos näen erottuvia lihaksia, minulle tulee aivosumua ja sisäilmaoireita. Kyllä minäkin muuten bodaisin itselleni näkyvät lihakset!
 

JAKSAMINEN. Tuntuuko arjessa, että on oman jaksamisen kanssa ongelmia? Vetäisepä kerran sellainen viikonloppu, että rakentelet jallutornia molempina iltoina vähintään aamukolmeen, niin asettuu seuraavana maanantaina se normiarkijaksaminen oikeisiin mittasuhteisiin.
 

NUORISON PALJAAT NILKAT TALVELLA. Olettehan jo perehtyneet tähän ihanaan, uuteen päivittelynaiheeseen, jonka voitte ottaa esiin, kun menette ensi kesänä ysäri- ja/tai iskelmäfestareille? Googlaa myös ”Skam”.
 

LUKUSUOSITUKSET. Ruuhkakeskivuosi-ikäisen ei missään nimessä pitäisi ehtiä lukea kirjoja eikä sen puoleen mitään lehtiäkään, koska elämässä on tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä se, että joka päivä tehdään kotitöitä 3 tuntia 40 minuuttia.
 

ELÄMÄN PRIORITEETIT. Oletko eksyksissä elämäsi kanssa? Etkö osaa määritellä, mikä on tärkeää? Ei hätää, tässä on sinulle hyvin yksinkertainen nyrkkisääntö. Mikäli jokin asia tuntuu sinusta mukavalta ja miellyttävältä, kuten vaikkapa makoilu, lueskeleminen, asioiden valmistaminen upporasvassa, kavereiden kanssa kaljallakäynti, piittaamattomuus pihatöistä tai tavoitteeton uiskentelu, se on väärin. Sinun on 80-prosenttisesti tehtävä asioita, joista et pidä, ja 20-prosenttisesti voit ”nautiskella”. Naisille se tarkoittaa enintään kahta lasia kuohuviiniä enintään kerran kahdessa viikossa sekä kalkkunaleikkeellä päällystettyä riisikakkua.
 

SAIPPUA. Siis apua, ette kai luulleet, että on IHAN SAMA, millä saippualla itsensä pesee?!? Ei, ei, ei, apua, kamalaa, se on ainakin maailman top 10 -tärkeimmän asian joukossa ja vaikuttaa KAIKKEEN! Esimerkiksi Star Wars -saippua on hyvä.
 

KETÄ KANNATTAA SEURATA INSTASSA. Älä nyt ainakaan niitä samoja tyhmiä kavereitasi seuraa, joiden kanssa jo joudut olemaan Facebookissa.
 

NE TYHMÄT AJATUKSET. Oletko sinäkin sellainen elämän rakkikoira, joka jolkottaa elämän hiekoitushiekasta lakaisemattomilla, kakkaisilla jalkakäytävillä rumat ajatukset mielessään: ”Onpa huono tv-juontaja tuo XX. Hirveä tv-ohjelma tämä XX. Onpas outo tukka tuolla julkisuuden henkilöllä XX. Onpas huonosti kirjoitettu artikkeli tämä XX.” (En tietenkään uskalla edes esimerkin vuoksi panna tähän mitään nimiä.)

Tajuatko, että sinussa on jotain syvällisesti vialla, luultavasti jokin tunnekylmyys tai henkinen trauma. Sinun pitäisi pysty ajattelemaan vain positiivisia ajatuksia, tai ainakin pyrkiä siihen. Eikö sinulle lässytetty, kun olit vauva? Etkö lukenut lyhyttä psykaa lukion valinnaisaineena? Suhtaudutko tunteisiin liian normaalisti?

Luultavasti et itse edes tajua epäonnistumistasi tuntevana ihmisenä, joten minkäs minä sille voin, soon moro ny.

Jotakin tämmöstä mä niinku hain.
 

https://www.youtube.com/embed/S1MsLdhRpSY?ecver=2LUE MYÖS NÄMÄ KOLUMNIT:

MINULLA EI OLE KIIRE, MUTTA SITÄ EI SAISI SANOA ÄÄNEEN

ÄITIYSKESKUSTELU, JOKA LOPETTAA KAIKKI ÄITIYSKESKUSTELUT

 

Kommentit (2)
  1. :”’D Keventävää.
    Erityisesti Elämän prioriteetit -kohta pisti vakavaksi! 

  2. Siis ei ole totta! Mie katsoin koko tuon puuduttavan videon kun odotin että kohta pläsähtää jotain jossain tai ne tyypit purskahtaa nauruun niin että smoothiet roiskuu tai kermakakut lentää tai ainakin tippuvat laiturilta.
    Mutta ei. Ihan silkaa harmoniaa, höyryä ja eteerisiä maisemia koko pätkä.

    Sain näppylöitä. Ainakin henkisiä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *