Kondomi, kierukka vai kapseli: mitä ehkäisyä sinä käytät?

kim_ja_kanye.jpg

Kanye-kulta, äidilleni on ihan ok, että käytämme ehkäisyä.”

Hollywoodissa kauhistellaan, kun Kim Kardashian paljasti aloittaneensa e-pillerien syönnin äitinsä hyväksymänä 14-vuotiaana, kertoo Daily Mail. Me Lilyn toimituksessa tuumaamme, että seiska—kasiluokkalainen on kieltämättä nuori aloittamaan aktiivisen seksielämän.  On silti aina parempi ehkäistä epätoivotut raskaudet ja taudit kuin hypätä sänkyyn salaa.

Toimituksen tuttavapiirissä on viime aikoina suorastaan kansanliikkeen omaisesti jätetty pillerit pois ja jopa ryhdytty luottamaan ”varmoihin päiviin”. Asiasta on myös tutkimustuloksia: nuoret naiset kaipaavat lisää luomukeinoja ehkäisyyn, sillä vuosia jatkuneen hormoneiden syömisen pelätään esimerkiksi aiheuttavan syöpää. Moni haluaa myös kuulostella, miltä oma keho tuntuu luomuna vuosien pillerien syömisen jälkeen.

Pillerien ja päivien laskemisen väliin mahtuu muutakin. Kaupasta saa kondomeja, kierukoita, kapseleita ja laastareita.

Tänään haluamme tietää:

Mitä ehkäisyä sinä käytät ja miksi? Kuluuko kondomeja vai luotatko laastariin?

P.S. Ensi maaliskuussa sitten huomataan, kuinka monelta jäi ehkäisy juhannuksen tiimellyksessä, vahingossa tai tarkoituksella.

Teksti Siina Leppä, joka on tähän päivään asti popsinut pillereitä ihan tyytyväisenä
Lähteet Yle.fi, Dailymail.co.uk
Kuva Splashnews

Kommentit (26)
 1. morsmaikku2013
  12.8.2013, 22:59

  Minulla on myös voimakas sukurasite nuo sydän- ja verisuonitaudit, joten gynekologi suostui asentamaan tälle naiselle kuparikierukan. Olin silloin 26v ja pitkässä parisuhteessa. Huomasin luonteeni tasoittuneen ja jatkuva hiiva loppui kun jätin hormonit.

  Tämä tapa ehkäistä sopii minulle mainiosti. Mielestäni jokainen saa ehkäistä miten tahtoo ja parhaksi kokee, mutta minulle tämä tuntuu sopivan parhaiten.

 2. Mä oon syönyt nyt reilut neljä vuotta pillereitä, Yasmin nimisiä. Aloitin ne 16-vuotiaana. Vaikka pillereita paljon haukutaan, niin mä ylistän näitä kyllä ite. Ymmärrän että kaikille ne ei sovi, mutta mulle ei tullu yhtään sivuvaikutuksia ja ei painoakaan tullut kuin muutama kilo. Iho on yhtä hyvässä kunnossa kuin ennenkin. Ei siis mitään valittamista. Ja plussaa siitä, että tietää koska menkat alkaa ja niitä voi itse siirtää tarvittaessa. 

  Olen tietty miettinyt sitä että onko järkeä vetää hormooneja ja antaa kehon luulla että on raskaana. Yhessä vaiheessa mietin jo pillereiden lopettamista sen takia että tää tila ei oikein taida olla luonnollinen. Koitimme avokin kanssa kondomia ennenkuin alotin pillerit, mutta jotenkin mä en vaan luota niihin.. 🙂 

  Aion syödä pillereitä ainakin siihen asti kun haluan lapsen. Katsoo sitten tilannetta lapsen jälkeen uudestaan. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *