Kopioi idea: Kivojen kesäasioiden to do -lista

Toimitus

Pakkaat rantakassisi ja suuntaat samalle biitsille, jolla olit viimekin viikonloppuna. Käyt lounaalla ravintolassa, josta sai viimeksikin niin hyvää sienirisottoa. Menet kauppaan ja ostat ainekset siihen toimivaksi todettuun tomaattikeittoon. Kuulostaako tutulta?

Olen niitä ihmisiä, jotka noin niin kuin teoriassa haluaisivat kokeilla uusia jänniä juttuja. Keräilen lehtikaalia sisältäviä salaattiohjeita ja luen innoissani juttuja uusista kahviloista, avautuvista näyttelyistä ja tulevista keikoista.

Yleensä kuitenkin käy suurin piirtein näin: bändien, tapahtumien ja ravintoloiden nimet unohtuvat, ja nälkäisenä päädyn ostamaan kaupasta ainekset fetasalaattiin, koska muistan sen ainekset ulkoa.

Tänä kesänä olen päättänyt, että sellainen ei vetele.

Se, että unohdan välillä maksaa laskut ja makselen turhia viivästyskorkoja, on ihan ok. Paljon suurempaa tuhlausta on elää automaattiohjauksella ja unohtaa tehdä kaikki kiva, mistä on haaveillut. Siksi olenkin keksinyt ehkä hieman suorittamiselta haiskahtavan keksinnön: kivojen asioiden to do -listat. Niiden pointtina ei ole tehdä näyttelyistä ja piknikeistä listalta ruksittavia suorituksia, vaan ne muistuttavat kaikesta ihanasta, mitä maailmalla (ja kesällä) on pienelle ihmiselle tarjottavana.

Piirsin kesälistan kotimme liitutaululle. (Tuo omituinen tuhru tuossa yllä.) Sen ansiosta muistan, että tänä kesänä käyn vihdoin puistojoogassa, osallistun melontakurssille ja menen telttaretkelle.

Todennäköisesti toteutan listaltani ehkä kolmasosan, mutta ei se mitään. Ne asiat, jotka saan listaltani tehtyä, tekevät minut niin onnelliseksi, että muina päivinä tuttu lähipuisto ja fetasalaatti riittävät.

Sytyttekö idealle? Mitä kivoja asioita on teidän to do -listoillanne?

Heini, joka on suunnitellut menevänsä laivalla Porvooseen jo viimeiset viisi vuotta mutta on saanut itsensä vain ruotsinlaivalle

Kommentit

Maya

Kesälistat ovat parhautta, kunhan kesä ei niiden vuoksi lipsahda suorittamiseksi. :) Minä olen välillä kirjoittanut aina kesän päätyttyä ylös, mitä kaikkea mukavaa jäi tekemättä - kuin vinkiksi ensi vuoteen. Seuraavan kesän koittaessa nämä listat kuitenkin ovat jo hukkuneet jonnekin... :p

Toimitus
Toimitus

Totta, jos tekee listan seuraavalle vuodelle, sille pitää keksiä jokin fiksu säilytyspaikka :) Onhan se vähän hassua, jos olkkarin liitutaululla lukee keskellä talvea, että "mene telttaretkelle".

Toimitus
Toimitus

Jo tehtyjen asioiden listasi on mainiointa ikinä! Jos teet alla olevan kohdan vielä uudestaan, liitymme seuraan:

"Jorata kännykästä Sini Sabotagea tyhjällä Manskulla ja saada ohikulkijoista tanssikavereita."

Kommentoi