Kotimaan kesämatkailuvinkki: Tampere

Toimitus

Hunajaluu kirjoittaa blogissaan Kaikkien maiden äidit, liittykää yhteen! rakkaudestaan kesäiseen Tampereen kaupunkiin. Hunajaluun suosikkipaikkoja kesä-Tampereella ovat tunnelmallinen Tallipiha, rouhea Tammela ja salattu helmi Haihara.  

Tampereellisesti suuntautunut toimitus intoutui listaamaan Hunajaluun suositusten rinnalle omia suosikkejaan Suomen Mansesterista. Olkaa hyvät:

Kaupunginosat:

 • tietenkin historiallinen ja kaunis Pispala
 • Juhannuskylä, koska voiko kauniimpaa nimeä kaupunginosalla ollakaan?
 • Petsamo on kuin kesämökillä olisi
 • Järvensivun puutaloalue vetää maisemillaan vertoja jopa Pispalalle

Ravintolat:

 • Zarillo, maista Greek Burger
 • Siipiweikkojen siivet ovat melkein tamperelaisempia kuin mustamakkara
 • Tuulensuun valkosipuliperunat sulavat suussa
 • Kasvisravintola Gopalin lounas saa toimituksen suosittelun
 • Marusekin sushi on herkkua ja palvelu ensiluokkaista
 • kesäterassi Kaisla Särkänniemen kupeessa Mustassalahdessa on kesän ykkösravintola
 • kreikkalaisravintola Antikasta löydät kaupungin parhaat lampaankyljykset

Baarit:

 • pubivisailuhelmi-olutravintola-gastropub Soho sekä serkkunsa Tuulensuu
 • elokuvateatterin aulassa sijaitseva, Tampereen vanhalla suuntanumerolla nimetty 931
 • symppiksin baari ikinä Blues bar

Kahvilat:

Kaupat:

Plus:

Kaupungin komeimmat tatuoinnit ja persoonallisimman palvelun saa Halo Tattoo Studiosta Tammelasta.

Parhaat jätskit saa Frenckellin aukion Gelateria Italianasta. Tampereen jäätelötehtaan jätskit ja kilometrin päähän tuoksuva itse tehty vohveli saavat vertaisiaan hakea!

Muista myös Pyynikin, Rauhaniemen ja Elianderin ihanat uimarannat.

 

Puuttuuko listalta oma suosikkisi?

Jaa omat Tampere-vinkkisi!

 

Kuva: A-lehtien kuva-arkisto

 

Kommentit

Tommi K
Isyyspakkaus
 • Armas Pikaruokalan lähikebabit
 • Kauppahallin Neljä Vuodenaikaa ja kalakeitto
 • Runo-kahvila
 • Nollakolme miestenvaateliike
 • Culinaria Keittiöelämää

Ja Vapriikki + terrakottasotilaat!

Täällä lisää: http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/miniloma-tampereella

Tommi K
Isyyspakkaus

Ah, ja sitten vielä

 • Ravinteli Bertha
 • Ravinteli Huber
 • Kahvila Valo

Ja täälläkin lisää: http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/ravintolassa-tampereella-huber-armas-piemonte-vohvelikahvila-valo-extrat

marietta

Oih, Berthassa ja Huberissa olen halunnut käydä jo piiiiiiiiiiiitkään, mutten koskaan saa aikaiseksi, vaikka Tampereella tulee ravattua jatkuvasti. Tai johtuneeko lompsan laihuudesta...

marietta

No se kuulostaa jo ihan käypältä (vaikkakin haluan kyllä ehdottomasti viintä :D). Oon kuullut myös että pöytä pitää varata (Berthaan) tosi ajoissa? Sekään ei sovi mun spontaaniin (=epäjärjestelmälliseen) luonteeseen :)

heta margareta
Viinillä

Samppanjabaari Sante ja Viini- & Tapasbaari Inez!

Mimosa

Kauppahalli kokonaisuudessa on ihana paikka. Myös Zarillon puolesta liputan. Kuten myös American diner ja oikeestaan koko Siperia on kiva. Baareista 101 oli mukava paikka, unohtamatta legendaarista Plevnaa. Jos vapun aikaa sattuu Manseen, tsekkaa Plevnan sima. Kahviloista parhautta on Runo, Valo, Europa, La Famille sekä tietty  Vohvelikahvila.

Mutta mihin unohtui ihanainen kaupunginosa nimeltä Peltolammi? Loistava uimaranta, ulkoilumahdollisuudet mm. järven kiertäminen, pärrinkoski ja tänä kesänä Peltolammin koulun luona on lampaita, joita voi käydä pällistelemässä.

Muita tsekkaamisen arvoisia kaupunginosia on Petsamo puutaloineen, Tammela, Pyynikki (ne jumalaiset talot, ah. Unohtamatta näkötornia), Pispala (harjun maisemat), Tahmela (ja se ranta!).

 

Ravintoloista Napoli on ihan klassikko, Suomen parhaimmistoa pizzerioissa. Salud on perusvarma pihviravintola. Cafe Europa sopii istuskeluun, hyviä ruokia ja juomia.

Jos haluaa riekkua hulluna humalassa baarissa, Ruma on pienen budjetin valinta siihen tarkoitukseen. Omituinen sisustus ja halpoja juomia. Pienen budjetin juhlijoiden, juuri täysi-ikäistyneiden ja opiskelijoiden suosima yökerho. Mene vielä kun ehdit, talo puretaan kai lähitulevaisuudessa.

Tampere on ihana kesällä(kin)! Komppaan jo listattuja vinkkejä, mutta pitäähän tähän nyt vielä lyödä lisää vettä myllyyn:

- Näsilinna (jo ihan pelkkä ulkoapäin ihastelukin on visiitin arvoinen!)
- Koko Laukontori kesällä (tsekkaa mm. terassilaivat, ihanat kirpparipöytiä pitävät mummot, vihanneskojut ... Ratinan suvannon laitureilla on ihana istuskella ja fiilistellä elämää kirsikoita syöden)
- Tän kesän uusi tuttavuus ainakin allekirjoittaneelle: Minetti-jäätelön kioski(t), joista testattuna ja äärimmäisen hyväksi havaittuna jätskikioski Ratinan stadionin kupeessa, "uuden sillan" Ratinan puoleisessa päässä. Italialaistyyppistä jäätelöä, jossa hinta-laatusuhde on todellakin kohdillaan (2,5 eurolla saa valtavan "pallon" yhtä makua!) eikä makuvaihtoehdot todellakaan ehdi loppua kesken kesän aikana. Erityisesti rahka-lime ihastutti.
- Onkiniemen kalliot - loistava paikka auringosta nauttimiseen ja ehkä jopa pulahdukseen Näsijärvessä (ei tosin ehkä se lapsiystävällisin ranta Tampereella)
- Maailmanpyörä keskustorilla Kukkaisviikkojen aikaan. Kitchiä, mutta ihanaa.
- Amurin helmi! Ja toki koko työläismuseokortteli.

FFFifi
Fitness Führer

Tulipas sopivasti, ajattelin mennä viikon päästä käymään Tampereella! Jos joku haluaa jakaa kirppisvinkkinsä niin ilahdun :)

Mulla ei ole varsinaisia Tampere-vinkkejä, mutta olen itse vasta tajunnut, että Matkahuollon busseilla on tarjouslähtöjä, joilla pääsee Helsingistä Tampereelle tai toisin päin 7-11 eurolla! Tolla hinnalla viitsii lähteä ihan vaan huvikseen.

Corde

Radio kirppis laukontorilla, bonus kirppis, frida ja spr kirppis itsenäisyyden kadun varrella/läheisyydessä. Koskarin ja bussi aseman välissä on kirppis trash & (jotain). Siinä muutama kävely matkan päässä toisistaan!

FFFifi
Fitness Führer

Kiitos paljon :)

Mun lempparit alkaa ollakin jo mainittu mutta toisto on opintojen äiti eli  ne parhaimmistakin parhaat...

Armas pikaruokalat (ja ne kebsut), kahvilat Valo, Runo ja se vohvelikahvila sekä paikoista Kaupin lenkkipolku. Joogaan jos haluaa niin suosittelen Om Yogaa, sieltä löytyy kaikkea :)

Corde

Mun on sanottava sora ääni marusekille. Taso on mun mielestäni laskenut paljon noin viime vuoden aikana. Tarjolla on hieman omalaatuisia yhdistelmiä.

Valitettavasti kovin hyviä sushi paikkoja ei tällä hetkellä tampereella ole tällä hetkellä. Skålista sai aikaisemmin todella hyvää sushia, mutta sitäkään ei sieltä enää saa.

Mutta mm. Napoli on ehdottomasti parhain pizza paikka. Meillä tykätään myös american dinerista, hella ja huone on ollut myös hyvä.

Ei kannata unohtaa hatanpäällä olevaa arboretumia, lisäksi näsinpuisto on hieno hengailu paikka ja hienot näkymät.

Kesä13 (Ei varmistettu)

Uusi kirppis avataan Laukontorille 20.7.
http://www.kirpputoritarina.fi/

Ravintola Ohranjyvä!

Ja Vintage Gardenin kanssa samaa majaa pitävä Supermukava sekä vierestä löytyvä Design boulevard <3

 

Mikko (Ei varmistettu) http://private-blend.blogspot.fi/

Tampereesta on tullut jo vakkari kesäretkikohde. Tämän kesän tunnelma täältä:

http://private-blend.blogspot.fi/2013/07/kesapaiva-tampereella.html

Vierailija (Ei varmistettu)

Aivan keskustan tuntumassa sijaitseva Viinikan pientaloalue, joka kuuluu Museoviraston listaamiin valtakunnallisesti merkittäviin kulttuuriympäristöihin.

Kommentoi