Kovilla kansilla maanantaimurheita vastaan – 3 x lilyläisen kirjasuositus

pumpuikirjasuositukset.jpg

 

Ainahan se pyörii mielessä: kysymys, että mitäs seuraavaksi luettaisiin. Lilynkin ilmatilassa on viime aikoina sinkoillut tiuhaan erilaisia kirja- ja lukuvinkkauksia. Kokosimme kolme kovaa vinkkausta maanantaimurheiden karkotukseen. Kirjaston kautta kotiin, mars!

 

1. Frank Forencich: Exuberant Animal

Pumpui-blogin Lotta Katariina paljastaa jopa aikanaan pohtineensa, pitäisikö sittenkin perustaa treeniblogin sijasta kirjablogi. Lotta Katariinan ”jos talo olisi tulessa ja sinulla kolme sekuntia aikaa ottaa kirjoja mukaan” -periaatteella rakennetulta lempikirjalistalta löytyy Jonathan Safran Foeria, Esko Valtaojaa ja Karl Ove Knausgårdia. Nam. Vuoden kirjalöytö on kuitenkin tuo pinon alimmainen, nimittäin Frank Forencichin suitsutettu Exuberant Animal, esseitä liikunnasta ja erityisesti liikkumisesta. (Postauksen kommenteissa Fitness Führer -blogia pitävä FFFifi puolestaan tunnustaa, että omiin tallennettuihin luonnoksiin on jemmattu Fitness Führerin kirjaviikko -niminen postaussarja. Jäämme innolla odottamaan tätäkin kirjallisuuskatsausta!)

 

2. Per Petterson: En suostu

Sivulauseita-blogin Helmi K sai juuri loppuun Per Pettersonin tuoreen En suostu -romaanin ja vaikuttui vahvasti lukemastaan. Petterson sai Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon edellisestä romaanistaan Kirottu ajan katoava virta. Uudestakin voisi kyllä jonkin pystin antaa. Se on niin hieno. Helmi K:n sanoin: ”Ja miten Petterson kirjoittaa, tavoittaa kielen kautta hengityksen rytmin, kosketuksen, hetken, ihmisen. Ihmeellistä. Ihailtavaa.” Tismalleen!

3. Ian McEwan: Rannalla

Kaikki mitä rakastin -blogin Eeva Kolu huuteli hiljattain kulttuurivinkkejä flunssapedin pohjalta. Lukuun oli nyt päässyt Ian McEwanin joitakin vuosia sitten ilmestynyt Rannalla-romaani, jonka myötä totuus alkaa valjeta: ”saatan, mahdollisesti, rakastaa McEwanin kirjoja”, Kolu kirjoittaa. (Taannoin Eeva lukaisi myös Anna-Leena Härkösen uusimman, eikä ollut hassumpi sekään.)

Mitä löytyy omalta lukulistaltasi?

 

Teksti: Raisa, joka vihdoin tajusi tarttua Siri Hustvedtin Amerikkalaiseen elegiaan. Parasta pitkiin aikoihin!

Kuva: Pumpui-blogin Lotta Katariina

Kommentit (3)
  1. Dennis Lehanen uusin opus on varmaankin seuraavana listalla – the Drop ilmestyi vissiin pari kuukautta sitten tai jotain? Lehane on yksi lemppareistani, mutta poiketen melkein kaikista muista kirjoista, tykkään näistä enemmän suomeksi kuin englanniksi. Tosi nasevasti suomennettuja teoksia. Jos on dekkarinnälkä, niin suosittelen!

  2. Luin aivan ihanan kahden toimittajan kirjoittaman ”Uusia suomalaisia” -kirjan yhdeltä istumalta. Mainioita tarinoita pariskunnista, jonka toinen osapuoli on suomalainen, toinen ei. Laitan lukemani kirjan eteenpäin seuraavalle blogini kautta. Mietin, voisiko kirjakierrätystä harrastaa blogien kautta jotenkin enemmänkin… 🙂

    1. Kirjojen kierrätys on parasta! Ideaa blogien kirjakierrätyksestä kannattaa todellakin kehitellä! :–)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *