Kuinka myöhään pitää bailata, jos bailaa aamuun asti?

Toimitus

"Soitellaan tuossa alkuillasta, eli kello 15."  Eh, eikös tuo ole vielä iltapäivää?

Intouduimme miettimään toimituksen porukalla, mitä epämääräisillä ajan ilmauksilla tarkoitetaan. Täten julkistimme ehdotuksemme uusiksi ajanmääreiksi, jotka kaikki ymmärtävät. Oletko samaa mieltä, vai rukataanko listaa?

1. Aamupäivä alkaa aamun jälkeen eli kello 10. Poikkeus: kaikki aika ennen toista kahvikupillista lasketaan aikaiseksi aamuksi.

2. Lounasaika julistetaan klo 11–14. Kello kahden jälkeen lounastavat ihmiset, millä te täytätte mahalaukkunne aamuisin?

3. Alkuilta 1617.30. Talvella tosin ilta alkaa jo aiemmin, mutta ennen neljää taitaa olla liian aikaista cocktaileille?

4. Puoliltaöin: 23.30–00.30. Tämä on tietysti venyvä käsite, jos pitää kertoa nukkuvalle puolisolle aamulla, moneltako tuli kotiin.

5. Aamun pikkutunneille valvomisella toivomme tarkoitettavan vähintään kello kahta. Oikeaoppisesti kai jo kello yksi olisi pikkutunti, mutta pikkutunnit-ilmauksesta saa kyllä kuvan, että on valvottu pikkusievässä, pikkumusta päällä, pikkuisen pitenpään kuin oikeasti myönnetään.

+1: Aamuun asti bailaaja bailaa kello viiteen. Viimeisen tunnin taksijonossa seisomista ei lasketa bailaamiseksi! Bailaaja löytää vinkkejä muun muassa jaksamiseen ja skumpan nopeaan viilentämiseen tästä toimituksen jutusta.

Kuva: Splash News/AOP

Mitä mieltä sinä olet?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Muuten allekirjoitan nuo kaikki, mutta mulle alkuilta on kuudesta eteenpäin noin kahdeksaan :)

Huomenna varmasti taas jakelen noita epämääräisiä kotiintuloaikaselityksiä. Puoli kaksi on selvästi vielä puoliltaöin ja kello neljän kotiintulo putoaa ilmiselvästi vielä lokeroon "joskus kahden jälkeen"

TeemuBling

Joo, mun mielestä myös alkuilta on kuudesta noin kahdeksaan tai yhdeksään. 

Iltapäivä sen sijaan on mun mielestä heti keskipäivän jälkeen, eli siis noin 12:30-13:00 maissa ja iltapäivä kestää aina siihen asti kunnes alkuilta alkaa, eli juuri johonkin kuuteen.

Mikä siinä muuttuu?

Aamupäivä on kyllä mun mielestä klo 9->
Ja alkuilta on tosiaan vähän myöhempään :)

Aamuun asti meni jos näkee auringonousun vanhoilla silmillä ja/tai lehdenjakaja tulee vastaan kotimatkalla. :D

Mä ajoittaisin kans tuon alkuillan kuudesta eteenpäin. Toisaalta aikakäsitykset ei mee aina yks yhteen kaikkien kanssa, ja esimerkiksi yhden rakkaan ystävän kanssa sovin kaiken kellonaikoja käyttämällä, koska hänen mielestään aamu alkaa silloin kun herää - kellonajasta riippumatta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Aamupäivä on jossain 11-13 hujakoilla, iltapäivä siitä etiäpäin klo 18 asti. Alkuilta ajoittuu 18-20, jonka jälkeen ilta kestää klo 24. Puoliltaöin voi tarkoittaa mitä vain akselilla 23-02. Ja aamun pikkutunnit kestää aamuviiteen tai kuuteen saakka :)

Hauskaa miten eri tavalla ihmiset käsittää aikojen eri ilmaukset. Saman olen huomannu esimerkiksi viikonlopusta puhuttaessa. Jotkut puhuu ensi viikonlopusta tarkoittaen ei-nyt tulevaa vaan sitä seuraavaa, ja jotkut taas sitä mikä on häämöttämässä jo sen kyseisen viikon päättyessä. Voi väärinkäsitysten määrää!

Liv
Päiväuniaika

Vaikuttaisko näihin tollaset oleelliset asiat, kuten esim lapsi? Oletko työssä vai työtön? Minkälaiset on työajat? Entä koulu? 

 

Ennen lasta mun alkuilta oli kuudesta eteenpäin sinne yheksään, jonka jälkeen alkoi ilta. Yö alkoi joskus kahdeltatoista. 

Nyt alkuilta alkaa siinä neljän-viiden maissa, kuudelta on jo ilta ja yhdeksältä suunnittelen jo omaa sänkyyn siirtymistä, ajatuksena että ysin sarjan jälkeen olisi valmis nukkumaan. 

Liv
Päiväuniaika

Btw ipadilla ei pysty lisää kuvia, tekstikentissä ei näy kirjoittaessa teksti ja palautelomake ei toimi. 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mulla se on kyllä ollut niin, että jos aamuun asti menee, niin se tarkoittaa yleensä jotain klo 7.00-9.00 välillä ja pirun hyviä jatkoja.

Kommentoi