Kuinka Nicole Kidmanista tuli Grace of Monaco – elokuvan puvustaja kertoo

spl590408_002.jpg

Kun näyttelee naista, joka on inspiroinut muotisuunnittelijoita kautta aikojen, puvuilla todellakin on väliä. Huomenna ensi-iltansa saavan Grace of Monaco -elokuvan puvustaja Gigi Lepage kertoi Women’s Wear Dailylle, kuinka elokuvan nimiroolin näyttelevästä Nicole Kidmanista puvustettiin maailmankuulu tyyli-ikoni Monacon ruhtinatar Grace.

Vaikka Grace of Monaco ei varsinaisesti ole elämäkertaelokuva, halusi elokuvan puvustaja Gigi Lepage pysyä silti puvustuksessa päähenkilölle uskollisena. Elokuvan ohjaajalta vapaat kädet saanut Lepage otti yhteyttä ruhtinatar Gracen suosikkimuotitaloihin. Elokuvassa nähdään modernisoituja kopioita ruhtinattaren käyttämistä Dior-jakkupuvuista, Grace Kellyn mukaan nimetty Hermèsin Kelly-laukku ja muotitalon kuuluja silkkihuiveja. Myös Chanel osallistui elokuvaprojektiin kustomoimalla jakkupuvun syksyn 2012 haute couture -kokoelmasta elokuvan 1960-luvun tunnelmaan sopivaksi.

Vaikka Monacon kuningasperhe ei ole antanut osittain fiktiiviselle elokuvalle siunaustaan, se antoi koruvalmistaja Cartierille luvan valmistaa elokuvaa varten kopioita kuninkaallisesta korukokoelmasta. Nicole Kidmanin yllä nähdään siis myös melkein aitoja kuninkaallisia jalokiviä.

Gigi Lepage kertoo elokuvan olleen hänelle unelmaprojekti:

“Kun tällainen mahdollisuus tulee, siitä on otettava kaikki irti”, puvustaja toteaa.

Grace of Monaco elokuvateattereissa perjantaina 16.5.

 

Teksti: Laura Paananen, joka menee taatusti katsomaan elokuvan ja yrittää samalla bongata ne kaikki Diorit ja Chanelit

Lähde: WWD

Kuva: Splahs News

 

Kommentit (2)
  1. Nicole roolissaan näyttää hyvin samalta kuin Grace Kelly.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *