Kuinka usein harrastaisit seksiä, jos voisit valita?

Toimitus


"Kahden vuoden sinkkuuteni aikana olen oppinut, että kun seksiä saa, sitä kannattaa harrastaa kuin viimeistä päivää. Koskaan ei tiedä, milloin seuraava kerta koittaa."

Anniina, 26

 

Saatko sen verran seksiä kuin haluat? Onko se hyvää seksiä? Toimittaja Laura Friman (aka Laura lovesin mahtityyppi) kirjoitti ja lahjakas Toni Halonen kuvittí toukokuun Trendiin jutun, jossa naiset kertovat, millaista on, kun seksiä ei saa joko lainkaan tai ainakaan niin usein kuin haluaisi. Omasta tilanteestaan kertovat Anniina, Heidi ja Maarit.

Seksittömyydestä keskusteltiin myös toimituksen blogissa. Lilyläiset kertoivat, kuinka kauan ovat olleet pisimmillään ilman seksiä. Jotkut kuusi viikkoa, jotkut koko ikänsä. Joitakuita asia ei paina, mutta useimpia harmitaa, sillä seksittömyys tarkoittaa muutakin kuin sitä, etteivät limakalvot kohtaa. Kuten yksi kommentoijista sanoo:
 

"Enemmän kuin panemista kaipaan sitä, että tulisin nähdyksi naisena ja että joku haluaa minua."

Nainen, 35
 

Juttuun uppoutumisen jälkeen jäi kiinnostamaan vielä yksi asia. Yleensä ihmiset tuppaavat arvioimaan, että muiden seksielämä on vilkkaampaa kuin oma. Mutta mikä on sopiva määrä seksiä? Arvon lilyläinen, kerro:
 

Kuinka usein sinä harrastat seksiä tai harrastaisit sitä, jos voisit valita? Kuinka usein haluat?

 

Jos kommenttiboksi ei riitä ajatuksillesi ja haluat kirjoittaa aiheesta postauksen omaan blogiisi, käytäthän avaisanaa #kuivakausi. Näin kaikki aiheesta tehdyt postaukset löytyvät näppärästi yhdellä täginklikkauksella.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Minulle riittää kerran viikossa tai parissa, elämässä on tällä hetkellä niin paljon muutakin tekemistä ja kiirettä ja halut ovat vähän syrjässä. Mieheni ei tosin halua sitäkään vähää. Oma apu, para apu siis :)

Huh (Ei varmistettu)

Miehesi pettää sinua melko varmasti huomaa merkit ajoissa!Kokemusta on!

Mimmu+ (Ei varmistettu)

Joka toinen päivä. Ei onnistu näin sinkkuna, valitettavasti... joka toinen kuukausi tai joka toinen vuosi taitavat tällä hetkellä olla lähempänä totuutta :P

CougarWoman
CougarWoman

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että vaikka joka päivä - olen jatkuvasti enemmän tai vähemmän "levottomassa" tilassa, ja ajatukset pyörivät aika usein sen yhden teeman ympärillä. Viimekertaisen pitkän viikonlopun (to-illasta su-aamuun) saldo oli 8 kertaa. Kanisyndrooma? 

Toisaalta taas, kai sitä aina enemmän tai vähemmän haluaa sitä, mitä ei saa. Eli jos sitä seksiä olisi jatkuvasti tarjolla, 24 tuntia päivässä, niin tuskinpa viikkosaldoksi tulisi se ömmm...18 kertaa? :D 

Marsublog

Joka päivä, kiitos.

Minä saan valita. Ja sehän tekeekin asiasta ristiriitaisen. Teoriassa olen sitämieltä, että kaks-kolme kertaa viikossa olisi ihanne mutta käytännössä se ei toteudu. Ja minä siis saan valita. Ja sen toteutuminen on ainakin puoliksi ihan itsestä kiinni.

Eli ihanne pari kertaa viikossa, todellisuudessa kiireisenä, väsyneenä ja ressaantuneena harvemmin. Mutta jos taukoa tulee paljon, niin kyllä sitten yleensä kannattaa ottaa itseään niskasta kiinni ja ryhtyä hommiin :)

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Joka toinen päivä. Todellisuudessa varmaan sellainen 1,8 kertaa viikossa.

Marsella (Ei varmistettu)

Mä harrastaisin seksiä todennäköisimmin noin 6 päivänä viikossa jos saisin päättää. Parisuhteissa ollessani ikinä ei ole tullut vastaan tilannetta, että miesystävä haluaisi sekstailla ja minä en. Näin viiden vuoden sinkkuilun aikana pisin aika ilman seksipartneria on ollut noin vuosi. Satunnaisten kumppanien kanssa tulee harrastettua seksiä 2-3 kk:n välein keskimäärin. Se on todella vähän, mutta johtuu siitä että en kuitenkaan ole valmis harrastelemaan kenen tahansa kanssa! :D Ja lisättäköön vielä, että humalasekoilut ovat myös jääneet nuoruuteen. Selvänä olet symppis -myös lakanoiden välissä ;)

Yksi suurimmista syistä, miksi ylipäänsä haluaisin parisuhteeseen, onkin säännöllisen ja vireän seksielämän kaipuu. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Parisuhteessa ollessani haluan aina ja paljon! Enkat on kai ollut 9 krt/24 h (sitä edelsi pitkä tauko toisen näkemisessä)
Nyt sinkkuna edellisestä kerrasta on kuukausi ja mä hypin seinille! Mitään random-äijää en huoli, vaan pitäisi kehitellä jostain kunnollinen ja kyvykäs vakipano.

LtotheH (Ei varmistettu)

Ehdottomasti joka päivä, myös kuukautisten aikaan. Mieluiten useamman kerrran päivässä, yleensä se on harvinaista hemmotteluherkkua. Aamuisin, päivällä, yöllä, illalla, ei sillä väliä... Valitettavasti totuus partnerin halujen vuoksi on 3-5 kertaa viikossa. Onneksi sooloseksi päivittäin auttaa. Kerta viikkoon/kuukauteen/vuoteen olisi kohdallani kidutusta ja laittaisi ajatus pyörän kulkemaan kumppanin kohdalla, ollaanko tässä kämppiksiä vai rakastavaisia?

Todellaupea Layra
Mad & Fab

Keskimäärin 3-4kertaa viikossa, itselläni vaikuttaa hormoonikierto haluihin todella paljon, eli loppukierrosta ei juuri haluta, mutta sitten pahimpina päivinä sekin edestä. Ensimmäistä kertaa sinkkuna tuo määrä saavutettu viikon sisällä nyt *aplodeja*.

Nāiádes
Naiádes

Hmmmm. Mahdoton kysymys, sillä sehän riippuu mielentilasta, kumppanista ja päivän/viikon aikatauluista : D
Olen ollut pidemmässä suhteessa, jossa sekä mielentilan, että kumppanin vuoksi sopiva määrä itselleni oli ehkä kerran viikossa tai jopa kahdessa. Mutta sitten taas olen ollut myös etäsuhteessa, jossa tuli nähtyä ehkä parin viikon välein, jonka aikana tuli kyllä otettua kaikki näkemättömätkin päivät takaisin.
Mutta kyllä, ihmisestä riippuen. Saisihan sitä seksiä kuka tahansa vaikka joka päivä, mutta se kenen kanssa ja minkälaista, määrää itselläni halutkin.

Eikai se seksi mikään ultimaattinen määre kuitenkaan ole : D

aihio
Miksi lapsi itkee?

7 vuoden parisuhteen aikana sopivaksi määräksi on havaittu 2-3 kertaa viikossa. Toisinaan on kuivempia kausia, jolloin makuuhuoneen hiljaisuuteen on yleensä ollut syynä masennus: kun tuntee itsensä kaikin puolin huonoksi ja pään nostaminen tyynystä tuntuu ylivoimaiselta vaatimuksesta ei juuri seksikkään houkuttele.

Ensimmäinen kerta kun olen semi-vastentahtoisesti täysin ilman seksiä on nyt, kun olen tukevasti raskaana. Kroppa on niin kovalla koetuksella, etten pysty rentoutumaan riittävästi kun kaikissa asennoissa on vähintään epämukava olo. Onneksi on märät unet ;)

Mahdoton Nainen

En tiedä onko tää ehkä mun alhaisen libidon syytä, mutta sanoisin että kaikkeen tottuu. Silloin kun olen ollut jossain parisuhteen kaltaisessa olotilassa, kerran tai kaksi päivässä voi olla ihan keskimääräistä, tai muutaman kerran viikossa, riippuu niin monesta asiasta. Sitten taas sinkkuna ollessani olen ollut ilman seksiä (en laske tähän sooloseksiä) vuosiakin. Alkuvaikeuden ja seinille kiipeilyn jälkeen siihenkin olotilaan tottuu, tosin on siinäkin kausittaisia vaihteluita ja välillä voisi kiivetä seinille vaikka olisikin tottunut olemaan kauan ilman.

Musta on hämmentävää että ihmiset osaavat nimetä jonkun määrän mikä jotenkin olisi pysyvä. Ihmisen seksuaalisuus ja libido on kuitenkin aika paljon monimutkaisempi asia että sitä pystyisi typistämään johonkin kertojen määrään. Ja monesti jos mielessä on joku tietty määrä niin kaikki siitä poikkeava tuntuu liian vähälle tai sille että kumppani vaatii liikaa. Kun moni (en väitä että kaikki ja muutkaan kaikissa tilanteissa) pystyisi psyykaamaan itsensä sekä harrastamaan sitä seksiä enemmän kuin alkujaan tekisi mieli, ja toisaalta olemaan pidempiä aikoja ilman kuin uskoisikaan.

Or maybe it's just me?

CougarWoman
CougarWoman

Sepä se: sinkkuna on "normaalia" olla pitkiäkin aikoja ilman. Ongelma syntyy kun ollaan tilanteessa, jossa seksiä pitäisi periaattessa olla aina saatavilla (so. parisuhteessa) mutta sitä ei jostain syystä olekaan. Ja ainakaan minä en siihen (valitettavasti) ole pystynyt tottumaan kovasta yrityksestä huolimatta. 

Sama kuin menisi seisovaan pöytään mutta ei pystyisi syömään mitään :D 

Zufe (Ei varmistettu)

Kuten Mahdoton nainen yllä toteaa, olosuhteiden mukaan.
Omassa 15 vuoden parisuhteessa seksiä kumppanin kanssa on noin 2-3 krt/vko. Jos viikko sattuisi menemään ilman, niin kyllä jo rupeaisi sekä ihmetyttämään että kiehnätyttämään... missä vika.

Mutta jos jostain syystä sinkuksi yllättäen jäisin, silloin tietty tilanne olisi aivan eri. Vaikka silloinkin haluaisin sen pari kertaa viikossa, tuskin seksiä lähtisin seksin vuoksi hakemaan. Kyllä se tulee sen partnerin mukana, silleen vähän pysyväisemmin sitten taas. Varmaan. En tiedä. Toivottavasti sellaiseen tilanteeseen en joudu.

Tosin olen ollut kyllä aviollisessa suhteessa, jossa saattoi olla jopa pari kuukautta ilman seksiä. Ei ollut tervettä, ei. Eikä kyseessä ollut minun valintani. Ymmärrettävistä syistä suhde päättyi.

sunnyslippers (Ei varmistettu)

Tahtoisin seksiä ehkä 1-2 kertaa viikossa. Meillä on suhteessa ongelmana juuri seksin olemattomuus, pari vuotta ollut täyttä selibaattia poikaystävän haluttomuuden vuoksi :( Se pistää todella puntaroimaan omaa suhdetta, vaikka poikaystäväni on muuten juuri kaikkea sitä, mitä tahtoisin (ja vielä kaiken lisäksi tosi hyvä sängyssä). Usein asiaa ei muista arkikiireissä edes ajatella, mutta välillä se saa todella hyppimään seinille! Kumpikaan meistä ei osaa sanoa syytä tilanteelle - jostain syystä poikaystävääni seksi vain ahdistaa, ja samaa ongelmaa on ollut aikaisemmissakin suhteissa. Olen onnellinen elämässäni ja meillä on onnellinen, tasapainoinen ja ihana parisuhde, mutta tää tilanne on aivan todella syvältä! Mitenkähän saisin poikkikseni raahattua seksuaaliterapiaan kanssani?

Vierailija (Ei varmistettu)

Pystyn samaistumaan tilanteeseesi, joskin meillä se on juuri toisinpäin! Itseä ei vaan yksinkertasesti haluta, ei sitten yhtään, ja poikaystävä taas hyppii seinille seksin puutteen vuoksi. Haluaisin kyllä haluta ja ymmärrän että seksi on tärkeä osa suhdetta, mutta eipä sitä pakottamallakaan ole tuloksia saatu aikaan. Koko tilanne tosiaankin vaan ahdistaa kun ei ole mitään intoa vällyjen alle, ja fyysisesti se seksin harrastus tuntuu pikemminkin raiskaukselta kuin mukavalta yhdessäololta. Selibaatissa mennään siis....

Oranssinen

hmm...tuohon kysymykseen vastaisin _nyt_ että ihan sama vaikka ei ikinä enää. Vastaus kuitenkin toisena päivänä olisi toinen, toivottavasti!

Tiedän miehen kärsivän haluttomuudestani, mutta minkäs teet jos ei vaan haluta. Tai jos joskus sen vierestä seuratun kärvistelyn ja kiukkuamisen seurauksena tekisikin aloitteen, niin sitten ei kelpaa koska "sinunkin pitää OIKEASTI haluta". Jee-Jee.
No - ylevästä ajatuksesta huolimatta päädymme harrastamaan seksiä ehkä kerran kuukaudessa..

Minä olen meistä se, joka on nostanut "Mirrin pöydälle" ja pohtinut ääneen, josko näin erisuhtainen parisuhde on sitä mitä kumpikaan meistä haluaa loppuiäkseen, mutta ero ei kuulema ole vaihtoehto. Kaikin puolin muuten on suhteemme hyvä - on läheisyyttä, halauksia, suudelmia ja yhteisiä asioita arkielämässäkin - minä en vain halua seksiä.

Olen lääkärissä kysellyt, josko olisi mahdollista tarkistaa esim. hormonitasojani ja mahdollisesti korjata asiaa kemiallisesti, mutta pah, en ole sellaista yksilöä löytänyt, joka ottaisi asian "tosissaan".  Muutos seksuaalisuudessa on kuitenkin todella suuri, aikaisemmin seksi maistui missä ja milloinka vaan, mutta PAM, yhtenä päivänä halu oli lähtenyt muille maille vierahille ja eipä ole takaisin näkynyt.

Kommentoi