Kuinka usein harrastaisit seksiä, jos voisit valita?

photo_0.jpg
”Kahden vuoden sinkkuuteni aikana olen oppinut, että kun seksiä saa, sitä kannattaa harrastaa kuin viimeistä päivää. Koskaan ei tiedä, milloin seuraava kerta koittaa.”

Anniina, 26

 

Saatko sen verran seksiä kuin haluat? Onko se hyvää seksiä? Toimittaja Laura Friman (aka Laura lovesin mahtityyppi) kirjoitti ja lahjakas Toni Halonen kuvittí toukokuun Trendiin jutun, jossa naiset kertovat, millaista on, kun seksiä ei saa joko lainkaan tai ainakaan niin usein kuin haluaisi. Omasta tilanteestaan kertovat Anniina, Heidi ja Maarit.

Seksittömyydestä keskusteltiin myös toimituksen blogissa. Lilyläiset kertoivat, kuinka kauan ovat olleet pisimmillään ilman seksiä. Jotkut kuusi viikkoa, jotkut koko ikänsä. Joitakuita asia ei paina, mutta useimpia harmitaa, sillä seksittömyys tarkoittaa muutakin kuin sitä, etteivät limakalvot kohtaa. Kuten yksi kommentoijista sanoo:
 

”Enemmän kuin panemista kaipaan sitä, että tulisin nähdyksi naisena ja että joku haluaa minua.”

Nainen, 35
 

Juttuun uppoutumisen jälkeen jäi kiinnostamaan vielä yksi asia. Yleensä ihmiset tuppaavat arvioimaan, että muiden seksielämä on vilkkaampaa kuin oma. Mutta mikä on sopiva määrä seksiä? Arvon lilyläinen, kerro:
 

Kuinka usein sinä harrastat seksiä tai harrastaisit sitä, jos voisit valita? Kuinka usein haluat?

 

Jos kommenttiboksi ei riitä ajatuksillesi ja haluat kirjoittaa aiheesta postauksen omaan blogiisi, käytäthän avaisanaa #kuivakausi. Näin kaikki aiheesta tehdyt postaukset löytyvät näppärästi yhdellä täginklikkauksella.

 

Kommentit (19)
 1. hmm…tuohon kysymykseen vastaisin _nyt_ että ihan sama vaikka ei ikinä enää. Vastaus kuitenkin toisena päivänä olisi toinen, toivottavasti!

  Tiedän miehen kärsivän haluttomuudestani, mutta minkäs teet jos ei vaan haluta. Tai jos joskus sen vierestä seuratun kärvistelyn ja kiukkuamisen seurauksena tekisikin aloitteen, niin sitten ei kelpaa koska ”sinunkin pitää OIKEASTI haluta”. Jee-Jee.
  No – ylevästä ajatuksesta huolimatta päädymme harrastamaan seksiä ehkä kerran kuukaudessa..

  Minä olen meistä se, joka on nostanut ”Mirrin pöydälle” ja pohtinut ääneen, josko näin erisuhtainen parisuhde on sitä mitä kumpikaan meistä haluaa loppuiäkseen, mutta ero ei kuulema ole vaihtoehto. Kaikin puolin muuten on suhteemme hyvä – on läheisyyttä, halauksia, suudelmia ja yhteisiä asioita arkielämässäkin – minä en vain halua seksiä.

  Olen lääkärissä kysellyt, josko olisi mahdollista tarkistaa esim. hormonitasojani ja mahdollisesti korjata asiaa kemiallisesti, mutta pah, en ole sellaista yksilöä löytänyt, joka ottaisi asian ”tosissaan”.  Muutos seksuaalisuudessa on kuitenkin todella suuri, aikaisemmin seksi maistui missä ja milloinka vaan, mutta PAM, yhtenä päivänä halu oli lähtenyt muille maille vierahille ja eipä ole takaisin näkynyt.

 2. sunnyslippers
  8.5.2014, 12:47

  Tahtoisin seksiä ehkä 1-2 kertaa viikossa. Meillä on suhteessa ongelmana juuri seksin olemattomuus, pari vuotta ollut täyttä selibaattia poikaystävän haluttomuuden vuoksi 🙁 Se pistää todella puntaroimaan omaa suhdetta, vaikka poikaystäväni on muuten juuri kaikkea sitä, mitä tahtoisin (ja vielä kaiken lisäksi tosi hyvä sängyssä). Usein asiaa ei muista arkikiireissä edes ajatella, mutta välillä se saa todella hyppimään seinille! Kumpikaan meistä ei osaa sanoa syytä tilanteelle – jostain syystä poikaystävääni seksi vain ahdistaa, ja samaa ongelmaa on ollut aikaisemmissakin suhteissa. Olen onnellinen elämässäni ja meillä on onnellinen, tasapainoinen ja ihana parisuhde, mutta tää tilanne on aivan todella syvältä! Mitenkähän saisin poikkikseni raahattua seksuaaliterapiaan kanssani?

  1. Pystyn samaistumaan tilanteeseesi, joskin meillä se on juuri toisinpäin! Itseä ei vaan yksinkertasesti haluta, ei sitten yhtään, ja poikaystävä taas hyppii seinille seksin puutteen vuoksi. Haluaisin kyllä haluta ja ymmärrän että seksi on tärkeä osa suhdetta, mutta eipä sitä pakottamallakaan ole tuloksia saatu aikaan. Koko tilanne tosiaankin vaan ahdistaa kun ei ole mitään intoa vällyjen alle, ja fyysisesti se seksin harrastus tuntuu pikemminkin raiskaukselta kuin mukavalta yhdessäololta. Selibaatissa mennään siis….

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *