Kultahattu-elokuvan puvustaja paljastaa, mikä rooliasu sai Leonardo DiCaprion varpailleen

leo_gatspy.jpg

Vaatekriisi voi yllättää kokeneenkin näyttelijän, vaikka kyse olisi sitten vain rooliasusta. Toukokuussa ensi-iltansa saavan The Great Gatsby – Kultahattu -elokuvan puvustaja Catherine Martin paljasti Style.comille, mikä rooliasu sai elokuvan päätähdeltä Leonardo DiCapriolta miltei tyrmäävän tuomion.

Baz Luhrmannin ohjaama Kultahattu pohjautuu F. Scott Fitzgeraldin samannimiseen kirjaan. Jo kirjan sivuilla tarinan päähenkilö Jay Gatsby esiintyy vaaleanpunaisessa puvussa. Mikäli Leonardo DiCapriolta olisi kysytty, olisi tämä juonellisesti tärkeä puku jäänyt elokuvasta pois. Vaaleanpunainen ei nimittäin kuulu näyttelijän lempiväreihin.

Catharine Martin sai lopulta ylipuhuttua Leon, ja näin elokuva pysyy alkuperäisteokselleen uskollisena. “Leonardo näyttäisi hyvältä vaikka perunasäkissä, joten miksi ei sitten myös vaaleanpunaisessa puvussa”, Martin toteaa Style.comille.

1920-luvulle sijoittuvassa Kultahatussa nähdään ajan hengen mukaista ja historiallisesti oikeaoppista puvustusta. DiCaprion puvuista vastaa legendaarinen miestenpukimo Brooks Brothers ja elokuvan naispääosassa nähtävän Carey Mulliganin asuista osan on suunnitellut Miuccia Prada. Vilahtaapa elokuvassa viitteitä legendaarisen Elsa Schiaparellinkin luomuksiin.

Fitzgeraldin tuotannossa usein mainittu Brooks Brothers juhlistaa myös osaltaan elokuvan toukokuista ensi-iltaa. Merkki on asettanut näytteille 20 elokuvassa nähtävää asua Lontoon lippulaivamyymäläänsä. Dicaprion ja Mulliganin rooliasuaja voi siis käydä ihailemassa Regent Streetilla aina 31. toukokuuta saakka.

Kurkkaa oheisesta Kultahattu trailerista miltä se Leon vaaleanpunainen puku oikein näyttää.

 

 

Kultahattu saa Suomen ensi-iltansa 17.5.

Teksti: Laura Paananen, joka ei ole tainnut odottaa minkään elokuvan ensi-iltaa näin paljon sitten Titanicin ja vuoden 1997

Lähteet: Style.com ja Vogue UK

Kuva: Vogue UK

Kommentit (3)
  1. Häkkilintu, tuopa oli kiinnostava tieto – kiitos kun sivistit meitä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *