Kun Amy tapasi Benin, eli tällainen on julkkisten salainen Tinder

Toimitus

Kun julkkikset haluavat treffeille, he eivät lataa puhelimeensa Tinderiä. Syy on ilmiselvä: sekalaisessa käyttäjäkunnassa on iso stalkkeri-fanien riski.

Julkkiset lataavat Rayan.

Raya perustettiin maaliskuussa 2015, ja siitä on kaikessa hiljaisuudessa kasvanut todellinen deittimaailman julkkissalaseura. Käyttäjien joukosta on bongattu muiden muassa Amy Schumer (kuvassa – Schumerin on sanottu tavanneen poikaystävänsä Ben Hanischin Rayassa) Elijah WoodLaverne Cox, Cara Delevingne, Sharon Stone ja Alexander Wang.

Rayan käyttäjäksi ei pääse kuka tahansa. Sovellus sanoo olevansa suunnattu erityisesti luovilla aloilla työskenteleville, mutta pääosaa käyttäjistä näyttää silminnäkijäraporttien mukaan yhdistävän se, että he ovat joko a) todella tunnettuja, b) Hollywood-mittakaavalla todella kauniita tai c) molempia edellä mainittuja.

Sisäänpääsy edellyttää nykyisen Raya-käyttäjän suositusta. Kun on saanut jonkun suosittelijakseen, sovelluksen oma, nimetön raati tekee arvionsa. Raati selvittää muun muassa, paljonko Instagram-seuraajia käyttäjäksi hakevalla on, ja moniko julkkis häntä seuraa. Innokkaimpia hakijoita suitsitaan, sillä mitä useamman kerran käyttäjäksi pyrkii, sitä vaikeampaa sisäänpääsy on.

Ne, jotka Raya joukkoonsa huolii, pääsevät käyttämään sovellusta, joka poikkeaa Tinderistä muutamalla tavalla. Käyttäjistä ei pamahda ruutuun kuvaa vaan diasarja, jonka taustalla soi käyttäjän itse valitsema biisi. Lisäksi seuranhakukenttä on laaja, sillä siinä missä Tinder toimii käyttäjien sijainnin perusteella, Raya näyttää käyttäjilleen potentiaalista seuraa ympäri maailmaa.

Rayan mainetta ja käyttäjien yksityisyyttä varjellaan sillä, että ruutukaappausten ottaminen on ehdottoman kiellettyä: jos sellaisen ottaa, sovellus lähettää käyttäjälle varoituksen. Rayan käyttö maksaa kuukaudessa 7 dollaria, jonka ansiosta sovelluksessa ei ole mainoksia.

Tärkein kysymys on tietysti, kannattaako Rayaan pyrkiä. Sitä on kritisoitu pelkäksi verkostoitumissovellukseksi, jossa ihmiset, jotka haluavat edetä urallaan, pyrkivät tapaamaan mahdollisimman paljon ihmisiä. Sitä on haukuttu myös elitistiseksi sekä sovellukseksi ihmisille, jotka haluavat elää omassa kuplassaan.

Ymmärrämme kritiikin, mutta olisihan se nyt siistiä päästä Elijah Woodin tai Cara Delevingnen kanssa treffeille. Hakemus vetämään.

 

 

Lue myös nämä:
 
Petyitkö Tinderiin? Kokeile näitä deittisovelluksia

Haluatko oppia verkostoitumaan? Näillä 5 helpolla vinkillä onnistut

 

Kuva: All Over Press, Lexi Jones/WENN.com

 

Kommentoi