Kun haluat paeta elokuvamaailmaan: Talvinen tarina

winters_tale_0.jpg

Kun pimeys on jatkunut tarpeeksi pitkään, tekee mieli paeta todellisuutta elokuvamaailmaan. Leffayhtiöt ovat huomanneet tämän tarpeen, ja joka talvi teattereihin putkahtaakin uusi ”pako todellisuudesta” -leffa.

Viime talvena se oli Anna Karenina -elokuva, tänä vuonna se on Talvinen tarina, eli Mark Helprinin samannimiseen menestysromaaniin perustuva leffa. Talvinen tarina kertoo taskuvarkaasta, joka rakastuu kuolemansairaaseen naiseen. Alkaa eeppinen vuosisadan kestävä tarina, johon sisältyy muun muassa ajassa matkustamista. 

Ainakin tämä lyhyt making of -dokkari vaikuttaa hyvältä.

//www.youtube.com/embed/Duy4PU73TQ8

 

Toisaalta elokuva on saanut ristiriitaisia arvosteluja. New York Times kirjoitti, että leffa ”julistaa niin pakkomielteisesti, kuinka kaunis ja ihmeellinen se onkaan, että se unohtaa olla hauska”. Näyttelijäkaarti on kuitenkin edustava (Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Jennifer Connelly), ja teoksen on ohjannut Akiva Goldsman (Kaunis mieli -leffan ohjaaja).

Jäämme uteliaina odottamaan , pystyykö tätä elokuvaa katsoessa pakenemaan todellisuutta – vai jämähtääkö katsoja liialliseen siirappiin.

 

wtd-11682.jpg

 

Mikä on sinun ”pako todellisuudesta” -suosikkileffasi?

 

Teksti: Julia Thurén, jonka ”pako todellisuudesta” -suosikki on Taru Sormusten Herrasta -trilogia. Siis koko trilogia putkeen vedettynä, jolloin ajautuu sellaisiin tiloihin, että kuvittelee itsekin asuvansa Keskimaassa.

Kuvat: Warner Bros

Winter’s Tale elokuvateattereissa 21.2.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *