Kuusi syytä, miksi rakastamme Paula Vesalaa

vesala.jpg

Fanfaareja ja konfetteja! Paula Vesalan ensimmäisen sinkku Tequila julkaistiin tänään! Sukunimellään soolomateriaalia tekevän artistin ensimmäinen levy ilmestyy keväällä. Sinkkujulkaisun kunniaksi kerromme, miksi rakastamme Vesalaa.
 

V niin kuin vaikenemisen loppu
Pitkään Paula Vesala oli julkisuudessa varsin vaitonainen yksityiselämästään ja kertoo pelänneensä ”minkälainen lapsi sinä olit”- ja ”kerro nuoruudestasi” -tyyppisiä haastattelukysymyksiä. Syy selvisi alkuvuodesta, kun Vesala kertoi Eeva-lehdessä lukioaikojensa masennuksesta ja siitä, miten joutui sen vuoksi sairaalaan.

”Minut opetettiin vaikenemaan ongelmista. Enää en häpeä niitä. Salailu, häpeä ja valehtelu aiheuttavat vain lisää pahaa. Kiitän kaikkia, jotka ovat puhuneet omista vaikeuksistaan. Puhuminen auttaa”, Vesala sanoi haastattelussa ja rohkaisi meitä kaikkia avautumaan asioista, jotka painavat sydämellä.
 

E niin kuin Elastinen ja muut kaverit
Vesalan Instagram-tiliä (@vesalaofficial) seuratessa saa tasaisin väliajoin nähdä Vesalan yhteiskuvassa Elastisen kanssa 
‒ kaksikko ystävystyi Vain elämää -sarjan kuvauksissa. Ja toki mahdollisuus nähdä ihana Ela on hyvä syy seurata Vesalaa sosiaalisessa mediassa, mutta on niitä muitakin: Vesala vaikuttaa Insta-kuviensa perusteella välittömältä ja huumorintajuiselta tyypiltä, jonka kaveri olisi hauska olla.

ela.jpg

S niin kuin Sori
Kaikkien Vain elämää -kausien kaikista esityksistä kärkeen nousee Paula Vesalan versio Fintelligensin Sori-biisistä. Vesala tykitti riimit sellaisella tahdilla, että kotikatsomoissa sohvajouset natisivat väistämättä. Sori (kuten kaikki muutkin Vesalan versioinnit sarjassa) osoittivat, että siinä missä toisille annetaan lusikalla, toiset saavat kauhalla, ja Vesala on saanut isolla ottimella käsittämättömän lahjakkuuden.
 

A niin kuin asenne
Vesala on tehnyt urallaan aina täysillä kaiken, mihin on ryhtynyt. Siksi esimerkiksi PMMP oli keikkakokemuksena maaginen, kun yhdessä Mira Luodin ja bändin kanssa Vesala veti setin läpi kroppansa jokainen nuppi kaakossa.
 

L niin kuin Los Angeles
Vesala muutti perheineen Los Angelesiin reilu vuosi sitten opiskelemaan näytelmä­kirjoittamista UCLA:n teatteri-, elokuva- ja televisioalan maisteriohjelmaan. Iso loikkaus rapakon toiselle puolelle on innostuksen lähde meille kaikille: unelmat kannattaa toteuttaa eikä jäädä märehtimään niitä.
 

A niin kuin aitojen tunteiden tulkki
Vesala on sanoittanut ison osan suomalaisen popmusiikin muistettavimmista biiseistä: onko koskaan kiteytetty lapsiperhearkea paremmin kuin Koko showssa (Tutkintoja tiskien takana / oletkohan vielä mukana / Mitä suli kaikkeen hulinaan / univelkapuuron porinaan), eroa iskevämmin kuin Päiväkodissa (Nyt juuri joisimme aamukahvia / katsoisimme ikkunasta leikkipuistoa / Pyysin jo anteeksi, kahdestikin / Kuka nyt pussailee mua aamuisin?) tai surua koskettavammin kuin Lautturissa (Varhain opin, miten hauras onni onkaan / kuinka se ei kestä kauaa / Minä haluan tietää, miksi kauan sitten / sä et palannutkaan / Pian kadotin suunnan / helppo polku kaltevana vietti mutkaan). Puhumattakaan Kesäkavereiden, Matkalaulun ja Rusketusraitojen kaltaisesta hyvän mielen pullotuksista.

Ja tietenkin Vesala on tehnyt sydämeenkäypiä sanoituksia muillekin. Hänen kynästään ovat lähtöisin muiden muassa Kaija Koon Kuka sen opettaa, Antti Tuiskun Mustavalkoinen, Johanna Kurkelan Rakkauslaulu ja Stigin Laululeija.

kysymys_sininen_1.png

Aika avautua: Kerro, miksi sinä rakastat Paula Vesalaa?

 

Kuvat: A-lehtien kuva-arkisto / Flaminia Fanale ja Paula Vesalan Instagram-tili

P.S. Tilaa tästä Lilyn & Trendin uutiskirje, parhaat jutut sähköpostiisi joka toinen torstai.

 

Kommentit (2)
  1. Vastasin kysymykseen joskus vuoden alkupuolella. Vaikka uusi biisi ei vielä ihan täysillä lunastanut kovia odotuksiani, niin jään kiinnostuneena odottamaan tulevaa!

    1. Komppaamme! ”Paula Vesala for president!”

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *