Kyllä, Girlsin kutoskauden jaksot OVAT hyviä (katsoimme ne ennakkoon)

girls_m79.jpg

Girls-sarjan kuudes ja viimeinen kausi alkaa HBO Nordicilla ensi maanantaina 13.2. Me katsoimme kauden kolme ensimmäistä jaksoa ennakkoon, tätä on luvassa.

Huom! Jutussa ei spoilata juonenkäänteitä, mutta jos haluat pitää KAIKEN salaisuutena, älä lue juttua ennen ensimmäisen jakson katsomista.

Heti ensimmäisistä kuvista alkaen tuntuu, että tässä palattiin ystävien seuraan, ja jakso alkaa pienellä otteella siitä, mitä kaikille kuuluu. Ensimmäinen jakso on poikkeuksellisen pitkä, 42 minuuttia.

Ensimmäisessä jaksossa Hannah (Lena Dunham) matkustaa tekemään lehtijuttua naisille suunnatuista surffikursseista. Hän tutustuu siellä Riz Ahmedin esittämään surffiopeen (kuvassa). Mikä kiva yllätys että Ahmed on mukana suosikkisarjassa, hullaannuimme lahjakkaaseen näyttelijään jo The Night Of -huippusarjassa (kannattaa katsoa HBO:sta, jos et ole vielä katsonut!). Ja teille muillekin Ahmediin ihastuneille tiedoksi, kyllä, kröhöm, Ahmed on Girlsissä ilman paitaa. Yksi ensimmäisen jakson parhaista hetkistä on riehakas bailauskohtaus, joka johtaa mainittuun paidattomuuteen. Kohtauksessa Ahmed räppää (todella hyvin, eikä ihme, hänet tunnetaan tosielämässä myös räppärinä nimellä Riz MC), ja Hannah kiljuu kanssakuuntelijoille, kuinka todellakin aikoo kellistää kundin. Arvatkaa miten käy? Jakson loppu saattaa yllättää.

Ensimmäisissä jaksoissa puidaan yhä Jessan (Jemima Kirkeja Hannahin välirikkoa, lähinnä muiden tyttöjen välisten suhteiden kautta. Adamia (Adam Driver) näkyy ensimmäisissä jaksoissa todella vähän, ensimmäisessä jaksossa ehkä alle minuutin. Marnie (Allison Williamspääsee valokeilaan kauden toisessa jaksossa. Aluksi hän vaikuttaa varsin tyytyväiseltä parisuhteeseensa Rayn (Alex Karpovskykanssa, mutta vetovoima Desiin (Ebon Moss-Bachrach) vetää kuitenkin puoleensa. Kolmiokuvioon tulee päätös jo toisessa jaksossa – ja päätös ainakin vaikuttaa pysyvältä?

Kauden kolmas jakso on poikkeuksellinen, mutta perinteisen girlsmäinen, eli se keskittyy ainoastaan Hannahiin. Kyseinen jakso toimisi myös itsenäisenä pienoiselokuvana ja jättää sekä voimakkaan feministisen että hämmentyneen olon. Siis Girls-jakso nerokkaimmillaan!

Kaiken kaikkiaan ensimmäisiä jaksoja leimaa seesteisyys ja palasten loksahtelu hiljalleen paikoilleen. Hannah sanoo ääneen eläneensä negatiivisuuden ympäröimänä, mutta ei halua sitä enää. Ehkä tässä on alkavan kauden suuri oivallus?
 

Teksti: Anna Karhunen
Kuva: HBO Nordic

Ehkä myös hyvät teinisarjat kiinnostavat?

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *