Lahjonnan lyhyt oppimäärä

Toimitus

Lahjan valitseminen läheiselle voi toisinaan olla yhtä tuskaa. Listasimme neljä kinkkistä tapausta ja saimme asiantuntijoilta 15 valistunutta suositusta. Hyvästi, lahjahuolet!

 

Häälahja epäsovinnaiselle ja nuorekkaalle kummitädille

Kun tiedät, että kummitädillä ja hänen puolisollaan on melkein kaikkea, ei kannata lähteä liikkeelle perinteisten häälahjojen suuntaan.

 

1. Yhteiseen kuntoiluun ja hauskanpitoon sopivat Wii-pelikonsoli+ tasapainolauta,  179 + 129,90 euroa.

2. Fatboy HEADDEMOCK -riippukeinuun mahtuu mukavasti köllöttelemään kahdestaan, 430 euroa.

3. Kun maa polttaa jalkojen alla, on aika telttailla. Kolmen hengen teltta, 79,90 euroa.

4. Kaamoksen kampituksessa auttavat Valkee-kirkasvalokuulokkeet, 185 euroa.

Vinkit antoi Tuula Länsimäki, Stockmannin hääpalvelu

 

Syntymäpäivälahja tuoreelle seurustelukumppanille

Jos haluat tehdä mielitiettyysi vaikutuksen omalaatuisella lahjalla, mutta et halua ostaa tavaraa, kannattaa satsata ainutkertaisiin ja yllättäviin kokemuksiin.

 

5. Vietä hauska päivä seikkailupuistossa kahdestaan. Turun Flowparkin sisäänpääsy maksaa 36 euroa.

6. Risteile kultsasi kanssa katamaraanilla.  Risteily lähtee Cafe Caruselin rannasta Helsingistä ja kestää 1, 5 tuntia, 80 euroa.

7. Lähetä kumppanisi tandemvarjoliitämään taivaalle. Lentelemään pääsee Hyvinkään lentokentältä, 225 euroa.

8. Tarjoa hänelle sukelluskokeilu. Tunnin sukelluspyrähdystä voi kokeilla Helsingissä ja Jyväskylässä, 50 euroa. 

Vinkit antoi Kadri Lepiku, projektikoordinaattori, Elämyslahjat

 

Rippilahja etäiseksi jääneelle kummitytölle 

Teini-ikäisten sielunmaisemaa on vaikea kartoittaa. Siksi myös lahjan ostamisessa voi mokata. Koeta välttää ilmeisimpiä lahjoja, kuten kakkulapioita, astiastoa tai lakanoita, sillä 15-vuotias ei ehkä osaa arvostaa lahjoja, jotka on tarkoitettu aikuiseen makuun. Kokeile siis seuraavia vinkkejä.   

 

9. Nomination-koru, johon voi ostaa pari riipusta valmiiksi, jonka jälkeen nuori voi itse valita koruunsa lisää palasia.  Nominationiin saa myös ostettua rippiristin. Aloitusranneke maksaa 10 euroa, palaset alkaen 15 euroa.

 10. Hollantilaisen Rivièra Maisonin tavarat sopivat nuorelle, joka on kiinnostunut mielenkiintoisista yksityiskohdista ja sisustuksesta. Hauskalta näyttävät esimerkiksi Pig & Co Piggy Bank -säästöpossu, hinta 39,95, tai kehystetty liituilmoitustaulu, 119 euroa.      

11.  Vaikka kummityttösi ei olisi lukutoukka, laajoja valokuvateoksia on kaikkien kiinnostavaa selailla. Vikaan ei voi mennä esimerkiksi Maailman ihanin tyttö -kirjalla, 50 euroa.

 Vinkit antoi Ida Keränen, 16 vuotta         

 

Tupaantuliaislahja puolituntemattomalle työkaverille

Jos et tunne tuttusi mieltymyksiä ja makua, on turvallisinta pitäytyä juoma-tai herkkulinjalla. Kaikkien on kuitenkin joskus juotava ja syötävä.

 

 12.  Erittäin kuiva Jacquesson cuvée No 734 on ranskalaisten veljesten tuottama samppanja, jota valmistetaan vanhoja ja tuoreita vuosikertoja yhdistämällä. Juokseva sarjanumero 734 merkitsee valmistusvuotta 2006. Taannoin Maarianhaminan hylystä löytyneet ikivanhat samppanjat ovat saman yrityksen tuottamia. 41,50 euroa.

13.  Saksalainen valkoviini Jacobus Riesling Trocken on raikas ja mineraalinen ja sopii moneen tarkoitukseen. Sitä voi halutessaan säilyttääkin pari vuotta. Jacobus Kühnin 1700-luvun alussa perustama viinitalo on jo 11. sukupolven hallinnassa. Vuodesta 2004 Reininlaaksossa sijaitsevat Jacobus-viinitarhat ovat olleet luomusertifioituja. 12,70 euroa.

Vinkit antoi Arttu Sademaa, vuoden 2011 Nuori sommelier

14. Jos kaipaat runsaampaa satsia, vie tuomisena kokoelma macarons-leivoksia. Makuvaihtoehdoiksi voit valita vaikka omena-valkosuklaan tai lime-maitosuklaan. 20 leivosta maksaa 24 euroa.

15. Rasiallinen praliineja eli käsintehtyjä suklaakonvehteja on nätti lahja herkkusuulle. Voit heittäytyä erikoiseksi ja valita rasiaan tonkapapu-aprikoosi-, pähkinä-merisuola- tai mustikka-inkiväärimakuja. 11 euroa.

Vinkit antoi Jannika Tynkkynen, Chjoko

Mikä on onnistunein lahjahankintasi? Paljasta myös, jos olet keksinyt ässälähjan esimerkkitapauksia vastaaviin tilanteisiin!

teksti: Ninni Sandelius
kuvat: A-lehtien kuva-arkisto, Elämyslahjat, Stockmann, Fatboy, Alko Oy, Rivièra Maison, Shutterstock ja Chjoko

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpa hintavia lahjoja.

Jos on tiedossa, että melkein kaikkea tavaraa jo on, en lähtisi ostamaan sitä lisää. Sen sijaan kahden hengen lahjakortti teatteriin tai muuhun kulttuuritapahtumaan olisi positiivinen pakko viettää laatuaikaa yhdessä. Ja harva valittaa käyvänsä liikaa kulttuuritapahtumissa.

Seurustelukumppanin voi yllättää iloisesti vaikka järjestämällä herkkupiknikin tai kokkailemalla sateen sattuessa hänen lempiruokiaan - on luksusta kun toinen ottaa kokonaan vastuulleen suunnittelun ja tekemisen ja itse voi vain olla ja nauttia. Paikan valinnassakin voi käyttää mielikuvitusta, parasta on viedä seurustelukumppani johonkin hänelle uuteen paikkaan. Tai harrastatko jotain, mikä on seurustelukumppanillesi vierasta? Jospa antaisit hänelle henkilökohtaisen alkeiskurssin?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.