Laulaja-lauluntekijä Seinabo Sey: ”Minä valitsin olla ulkopuolinen”

seinabosey.jpeg

Keskiviikkona Tavastialla keikkallut laulaja-lauluntekijä Seinabo Sey on kerännyt ylistystä niin kotimaassaan Ruotsissa kuin ulkomailla. Ruotsissa naista on tituleerattu sukupolvensa parhaaksi soul-laulajaksi, ja etenkin singlet Younger sekä Hard Time ovat nousseet listasuosikeiksi. Tapasimme Suomessa vierailleen laulajattaren, joka osoittautui supermukavaksi ja ystävälliseksi tyypiksi. 

 

Minkä ikäisenä tiesit, että haluat laulajaksi?

Olen aina rakastanut laulamista ja käynyt musiikkikoulua. En koskaan harkinnut laulajan uraa tosissani, koska ihmisillä on huono tapa lannistaa muusikkoja toteamalla, että se on kovaa työtä. Ja ihan totta, musiikin tekemiseen ei ole mitään taikaa. Mutta sama asia koskee monia muita ammattiryhmiä, esimerkiksi lakimiehiä. Työhön täytyy olla valmis keskittymään täysillä.

Luulen, että heräsin ajatukseen laulajan urasta 18-vuotiaana, kun huomasin olevani surkea kaikissa töissä mitä yritin. En osannut tehdä kunnollista lattea, ja olin todella huono puhelinmyyjä. Sitten tulin siihen tulokseen, että ehkä minun pitäisi vain yrittää laulaa.

 

Uusimmassa musiikkivideossasi Hard Time esiintyy ainoastaan naisia. Miksi?

Ajattelin vain, että se voisi olla hauska konsepti – minulla on paljon tyttökavereita joiden kanssa hengailen, joten tuntui luonnolliselta pyytää heitä videolle. Halusin myös työskennellä suunnittelija Ida Klambornin kanssa, sillä hän tekee vaatteita vain naisille.

Tunnelma videolla on kauhunomainen ja miljöö vihamielinen. Siksi ajattelin, että olisi paljon mielenkiintoisempaa asettaa naiset tällaiseen ympäristöön, koska olisi paljon yleisempää esittää mies pelottavana. Videon takana ei ole kuitenkaan mitään sen suurempaa viestiä – minusta olisi ihanaa, että ihmiset lukisivat siitä mitä ikinä he itse haluavat.

 

Olet sanonut, että olet ollut aina hieman ulkopuolinen. Mitä sanoisit ihmisille, jotka tuntevat samoin?

Mielestäni on tärkeää tuntea omat juurensa, ymmärtää mistä tulee ja tuntea siitä ylpeyttä. Ihmisten olisi hyvä myös tajuta, että heidän ei tarvitse olla fyysisesti siellä mistä he ovat kotoisin, jotta se tuntisivat olonsa kotoisaksi.

Minä valitsin olla ulkopuolinen, sillä en halunut kuulua mihinkään tiettyyn ryhmään. Tarkoitan siis sitä, että ulkopuolisena oleminen voi olla myös erittäin hyvä juttu. Ulkopuolisen näkökulmasta asiat näkee täysin eri tavoin kuin ryhmästä, jolloin ajattelee jatkuvasti ryhmän tavoin.

 

Laulajan ura on sinulle yksi toteutunut unelma. Minkälaisia unelmia sinulla on tulevaisuudelle?

Haluan olla laulaja niin kauan kuin mahdollista. Haluan olla laulaja, kun olen 60-vuotias, ja haluan olla laulaja, kun olen 70-vuotias – siinä kaikki. Ja ollakseni rehellinen, tätä saatan tosin katua myöhemmin: en edes välitä, olenko kuuluisa vai en, haluan vain laulaa ja maksaa vuokrani musiikilla. Se on ainoa päämääräni, sillä rakastan laulamista.

 

Sinulla on pian syntymäpäivä, onneksi olkoon! Miten aiot juhlistaa 24-vuotispäivääsi?

Laulan Tukholmassa Dramatenissa edeltävänä iltana, olen todella innoissani siitä. Aion juoda lempijuomaani lempiravintolassani Un Pocossa, joka on italialainen ravintola. Sieltä saa friteerattuja Oreo-keksejä ja absinttidrinkkejä, jotka ovat naurettavan hyviä! Yleensä olen niin väsynyt keikan jälkeen, että menen kotiin ja nukahdan. Mutta tällä kertaa minun on pakko lähteä ulos ja viettää syntymäpäivääni, hitto vie! Aion olla todella juovuksissa, syödä paljon makaronia ja Oreoita sekä juoda absinttia. Ja kun palaan kotiin, pistän Beyoncén soimaan – jep, tämä on suunnitelmani.

 

Teksti ja kuva: Hanna Kärppä

 

Seinabo Seyn EP For Madeleine julkaistaan 15.10. Ensimmäinen albumi on tulossa ensi keväänä.

 

//www.youtube.com/embed/EgdOs5-3VWQ

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *