Lempikirjasi saa jatkoa – onko se ihanaa vai kamalaa?

kirjat.jpg

Mihin kirjaan rakastuit viimeksi niin, että olisit halunnut sen jatkuvan ikuisesti – tai vähintään saavat jatko-osan, jossa selviää, mitä kirjan hahmoille seuraavaksi tapahtui?

Monen hurahtaneen toive toteutuu huhtikuussa, kun Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän -romaani saa jatkoa. Palatkaa perhoset jatkaa vuonna 2005 ilmestyneen kirjan tarinaa.

”Tajusin, että oman fiktiivisen maailmani laajentaminen on sekä mahdollista että sallittua. Kirjan kirjoittaminen on ollut enimmäkseen nautinnollista, kuin paluu vanhojen ystävien seuraan”, Itkonen sanoo kustantamon tiedotteessa.

Mutta onko paluu vanhojen hahmojen pariin lukijalle nautinto vai pettymys? Mitä jos tyypeille ei käynyt yhtään niin kuin itse kuvitteli ja teoksen tunnelmakin on ihan väärä? Tai – ai kauhea – mitä jos paljastuu, että itse asiassa se ensimmäinen romaanikin kolahti niin kovaa vain siksi, että olit sen lukiessasi idealistinen 17-vuotias, eikä kaikkien aikojen parhaaksi kirjaksi kruunaamasi romaani kestä toista lukemista?

Samaa pohtivat parhaillaan monet Harry Potter -fanit, joita kirjailija J. K. Rowlingin flirtti velhomaailman kanssa sekä ilahduttaa että hirvittää. Ensin alkoi twiittailu, viime joulun alla tulivat novellit ja kirjailijan kommentit Potter-saagan hahmoista, ja ensi kesänä on vuorossa aikuisesta perheenisä-Potterista ja hänen lapsestaan kertova näytelmä Lontoossa.

Mitä mieltä olet: onko vanhojen lämmittely kirjallisuudessa riski vai ihan mahtavaa – ja mille kirjalle itse toivoisit jatkoa?
 

Kuva: © 2006 Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing ja Otava

TILAA TÄSTÄ LILYN & TRENDIN UUTISKIRJE, saat PARHAAT JUTUT SÄHKÖPOSTIISI JOKA TOINEN TORSTAI.

 

Kommentit (6)
 1. Oi itse ainakin haluaisin lukea esim. kirjat

  Prinsessa Ruususen vaihdevuodet.
  Lumikki ja parisuhteen 7 karikkoa.
  Mistä kenkä puristaa – Tuhkimon tunnustukset.

   

   

   

  1. No kyllä! Mistä muuten arvelet, että Tuhkimon kenkä puristaa pahiten?

   1. Sehän on täysin loogista: Tuhkimolla on lasikengät ja nehän ei muokkaannu käytössä, kun taas naisen jalka leviää & turpoaa ikääntyessä!

  2. Prinsessa Ruususen vaihdevuodet on loistava idea!!! Samoin kuin Mistä kenkä puristaa – Tuhkimon tunnustukset. Hillitön, sain päivän naurut!

   Ehdottaisin joukon jatkoksi myös kirjaa

   Tähkäpään täiongelmat – äidin arkea

   Chick litin ystävänä haaveilen myös jatkosta Sophie Kinsellan iki-ihanalle Twenties Girlille. Candace Bushnellin The Carrie Diaries -sarja tuntui päättyvän kuin seinään, sille olen odotellut jatkoa. Harmillisen usein jatko-osien kohdalla on tosin käynyt niin, että ne eivät sitten olekaan vastanneet odotuksia. Mutta Juha Itkosen kirjaa odotan kyllä jo ihan innolla! 

   1. Mainioita ideoita! Chick lit -jatko-osissa tuntuu olevan tosiaan tuo lässähdysvaara… mutta olisi noille tarinoille ihanaa saada jatkoa.

    1. Kiitos! Ja niin olisi! 🙂 Toivoisin salaisesti jatkoa vielä kerran jopa Bridget Jonesille… Tosin mtään Mark Darcyn ”yllättävää lavastettua kuolemaa” vanhan kunnon Dallas-sarjan tyyliin (”kaikki olikin vain Bridgetin unta, todellisuudessa he ovat edelleen onnellisesti naimisissa ja viettävät aikaa lastenlapsiensa kanssa…”) on kai turha toivoa? *snif, nyyh*

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *