Lihaton lokakuu: 5+1 herkullista kasvisreseptiä

Toimitus

Tänään alkaa Lihaton lokakuu!

Ylen Docventures -ohjelmassa lanseeratulla haasteella on Facebookissa jo yli 20 000 osallistujaa. Lilyläisistä mukaan on ilmoittautunut jo ainakin Isyyspakkauksen Tommi, Walk like a zombien Mari sekä Huutelen pimeään -blogin Minna. Ideana on elää lokakuu kasvisruualla tai vähentää omaa lihansyöntiä merkittävästi. 

Jos ruuanlaitto ilman lihaa tuntuu haastavalta, älä ahdistu! Pääset hyvään alkuun vaikkapa näillä ohjeilla. Poimimme Lilyn blogeista 5+1 lihatonta ja osin vegaanista, kaikin puolin herkullista ruokaohjetta!

1. Papu-tomaattitostadat

Suvi sur le vif tarjoilee meksikolaishenkisiä aamiaistostadoja, jotka ovat ronskin täyttävää syötävää (kuva ylllä).

2. Korealaiset kesäkurpitsapihvit

Korealaista ruokaa esittelevä Pöytä koreaksi -blogi vinkkaa kesäkurpitsapihveistä, joita kehutaan nopeiksi, helpoiksi ja hyviksi.

3. Silvotut perunat

Still Leben -blogissa tehdään vanhoja kunnon Hasselbackan pottuja. Yksinkertaista, edullista - ja näyttävää!

4. Mantelipavut

Kotimaiset pensaspavut ovat sesongissa. Erittäin maukas ja yksinkertainen tapa valmistaa niitä - manteleilla höystettynä - löytyy Jätä mullekin! -blogista.

5. Raakalasagne kolmella kastikkeella

Raakalasagne on täysin vegaaninen ja gluteeniton. Wellberries-blogin Tuulia neuvoo raakalasagnelle kolme erilaista kastiketta ja lupaa, että myös raakalasagnesta saa tuhdin tulisen.

+ Vegaanisia jälkiruokaherkkuja

Jälkiruoissa harvemmin törmää lihaan (kerran olemme nähneet pekonijäätelöä), mutta maitotuotteisiin ja kananmuniin senkin edestä. Jos haluat Lihattoman lokakuun kunniaksi kokeilla makeita vegaanisia herkkuja, niitä löydät runsaasti esimerkiksi HaLo-blogin arkistoista sekä Uusia tuulia -blogista. 

Aiotko osallistua Lihattomaan lokakuuhun?

Kuvat linkatuista blogeista

Kommentit

Aion osallistua. Ja itse asiassa aloin jo kuukausi sitten vegaaniksi. Lihaa olen syönyt viimeksi viitisen vuotta sitten. Täältä löytyy hyvät reseptit vaikka lokakuun jokaiselle päivälle http://vegaanihaaste.weebly.com/reseptipankki.html

Toimitus
Toimitus

Mahtavaa, kiitos linkistä! 

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Minäkin osallistun. Tänään päivällä putkahti postaus aiheesta. :)

Toimitus
Toimitus

Hienoa, käymmepä lukaisemassa senkin!

MariWLZ
The Good Vibes

Minä odotan huomista ekaa kunon kasviruokaa, falafelien tekoa ! Iik!

Redcoffee
Changing time

Tarkoitus olisi osallistua, niin että itse en osta lihaa ollenkaan. Työpaikan lounassalaatilla unohdan tavoitteeni mutta muuten kyllä ;)

 

Anna Vihervaarasta

Heips, minäkin osallistun. En tosin syö lihaa muutenkaan, mutta nyt en kuukauteen myöskään kalaa.:) Ja kiitos reseptivinkeistä, ainakin raakalasagne pääsee kokeiluun.

Seregi
Sekaisin Seregistä

Minäkin osallistun. Syömme muutenkin vähän lihaa, mutta nyt ajattelin ihan ajatuksella kokeilla uusia kasvisreseptejä. Kalaa en jättänyt pois listalta, vaikka tonnikalatkin ovat aika riistruokaa. 

Kommentoi