Lily esittelee: Unohdetut yhden hitin ihmeet

Yksi hitti on enemmän kuin ei yhtään. Lily otti selvää, missä unohdetut tähdet ovat nyt ja keräsi lempikorvamatonsa Spotify-soittolistaan.
 

Transvision Vamp – Baby I don’t care (1989)

Baby I don’t care nosti Transvision Vampin Iso-Britannian singelistalla sijalle kolme vuonna 1989. Yhtye piipahti samana vuonna Seinäjoen Provinssirockissa.

 Missä he ovat nyt? Yhtyeen laulaja Wendy James on säilynyt ulkoisesti samannäköisenä kuin 20 vuotta sitten. Musiikkiuralle ei ole käynyt yhtä hyvin: naisen sooloura on flopannut.

Musiikillinen jalanjälki: Transvision Vamp herätti huomiota laulajansa seksikkäällä imagolla. Kapinalliseksi tarkoitettu ketkuttaminen näyttää Lady Gagan aikakaudella kesyltä.

Shampoo – Trouble (1994)

Uh-oh, where in trouble soi jokaisen päässä 90-luvun puolivälissä. Hitin jälkeen Shampoon tytöt menestyivät lähinnä Japanissa.

Missä he ovat nyt? Kukaan ei tiedä, missä Caroline Askew ja Jacqui Blake ovat nyt. Ei edes Google.

Musiikillinen jalanjälki: PMMP:n Rusketusraidoissa on havaittavissa räävitöntä Trouble-meininkiä. Shampoo raivasi tietä 90-luvun lopun bändeille, jotka tekivät tyttöenergialla historiaa. 
 
 

Olive – You’re not alone (1997)

Spice Girls dominoi vuotta 1997. Toukokuussa Iso-Britannian singelistan kärkipaikan valloitti hetkeksi trip-hop-yhtye Olive kappaleellaan You’re not alone.

Missä he ovat nyt? Heleä-ääninen laulaja Ruth-Ann Boyle on esiintynyt Enigman levyillä. Naisen sooloalbumi What about us? julkaistiin vain digitaalisessa muodossa vuonna 2007.

Musiikillinen jalanjälki: Kuulostaako kappale etäisesti tutulta? Olet saattanut kuulla biisin listoille nousseista covereista. Saksalainen konemusiikkivelho ATB julkaisi oman versionsa vuonna 2002. Pari vuotta sitten tanskalainen laulaja-lauluntekijä Mads Langer leppoisti hitin omaan tyyliinsä sopivaksi. Kappale on inspiroinut myös brittiräppäri Tinchy Stryderia.

 

Prime STH: I’m Stupid (don’t worry ’bout me) (2001)

Ruotsin tunnetuin hittimaakari Max Martin ei ole tehtaillut vain teinipoppia. Mies teki Prime STH:lle yhtyeen ainoaksi hitiksi muodostuneen haikean kappaleen I’m Stupid (don’t worry ’bout me).

Missä he ovat nyt? Martinin viimeisin listahitti on Britney Spearsin esittämä Till the World Ends.

Musiikillinen jalanjälki: I’m Stupid (don’t worry ’bout me) kuuluu 1990-luvun lopun radioystävällisen vaihtoehtorockin soittolistalle LivenMatchbox Twentyn ja Incubusin kappaleiden jatkoksi. David Cookin ja Happoradion kaltaiset artistit ovat muokanneet vaihtoehtorockista helposti pureskeltavaa valtavirtaa.
 
 

Kaksio: Tyttö tanssii vaan (2004)

Jonna Kärkkäinen ja Anssi Koskinen tekivät elektronista poppia yhden levyn verran. Kaksio on oikeastaan kahden hitin ihme: myös Ajattelen sua soi tiuhaan radioaalloilla.

Missä he ovat nyt? Näistä yhden hitin ihmeistä on tullut hittejä omillaan. Jonna on tehnyt albumin taiteilijanimellä Jo Angel. Anssi on toinen NRJ:n Aamupojista ja vastaa pitkälti parivaljakon tekemästä musiikista.

Musiikilliset jalanjäljet: Kepeää kotimaista poppisaundia on kuultavissa nykyään muun muassa Antti Tuiskun tuotannossa eikä se ole sattumaa: Jonna on ollut tekemässä muun muassa Juuret-hittiä.

Kuka unohtui? Mikä unohdettu suuruus soi sinun stereoissasi? Lilyn Spotify-listasta kuulet lisää ainokaisiksi jääneitä hittejä.

Lähteet: Wikipedia, Allmusic, Last.fm
Teksti: Anna Nevalainen

Kommentit (2)
  1. En oikeastaan tiedä, onko näillä muitakin hittejä, mut en ole ainakaan kuullut.

    Underworld – Born Slippy

    Toi Spotify-listalla oleva White Townin Your Woman on ihan huippu. Inhosin sitä, kun se oli hitti, mutta nykyään vaan rakastan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *