Lily kukkarossa: Näin säästät satasen kuussa

shutterstock_29672350.jpg

Säästäminen ei ole köyhäilykuurin synonyymi. Lily neuvoo, miten saat ainakin satasen lisää kuukausibudjettiisi elämän pienistä iloista tinkimättä.

 

Säästä kerralla kymppejä

1. Säästä ruokakuluissa, älä ruuan laadussa. Piipahda torilla juuri ennen sulkemisaikaa ja saat vihannekset pilkkahintaan. Liity paikalliseen ruokapiiriin. Rahasi menevät suoraan tuottajille, joten säästät välikäsikuluissa.

2. Shoppailu on sallittua, mutta sitä voi harrastaa kohtuudella. Kun tuote huutaa nimeäsi, jätä se varaukseen. Jos ääni kantautuu korviisi vielä seuraavana päivänä, hanki mielihalujesi kohde ja pidä siitä sitten hyvää huolta. Tuplaa nappien ompeleet ja suojaa nahkakengät ja -laukut suihkeella.

3. Kun löydät mielekkään merkkitavaran kaupasta, tarkista sen hinta ensin nettikaupoista. Muista etenkin ulkomaalaiset liikkeet! Tuote saattaa tulla halvemmaksi tullimaksuista huolimatta.

4. Etkö raaski sanoa ei puhelinmyyjille? Asiakkuusmarkkinointiliiton jäsenyritykset ovat kehittäneet Robinson-palvelun, jossa kuluttaja voi palveluun soittamalla rajoittaa itseensä kohdistuvaa puhelinmarkkinointia. Rajoitus on voimassa kolme vuotta kerrallaan.

5. Rajoita myös omaa puhelimen käyttöäsi. Hanki liittymääsi saldoraja, niin tiedät puhelinlaskun suuruuden joka kuukausi. Jos älypuhelimessasi on nettipaketti, hanki WhatsApp-sovellus. Alle euron kustantavalla sovelluksella voit lähettää tekstiviestejä ilmaiseksi.

6. Älä juorua ystäväsi kanssa puhelimessa vaan sovi treffit. Perusta kaveriesi kanssa lukupiiri, jossa lainataan kirjojen sijaan lehtiä. Näin sinun ei tarvitse hankkia kaikkia mielenkiintoisia julkaisuja itse.

shutterstock_42358597.jpg

Säästä euroja

7. Nappaa kangaskassi mukaan kauppareissuille. Jos ostat joka toinen päivä kassillisen tavaraa, säästät noin kolme euroa kuukauden muovikassikuluissa. Pieni summa, josta kertyy vuodessa jo 36 euroa.

8. Äh, taas yksi unohtunut lasku. Maksumuistutuksen lähettämisestä voidaan periä jopa viisi euroa. Säästät perintäkulut, kun laitat kaiken mahdollisen suoraveloitukseen. Pankki veloittaa laskut tililtäsi eräpäivänä.

9. Vältä isot ravintolaskut tilaamalla ruokajuomaksi vain vettä. Pyri sopimaan ruokatreffit lounasajalle ja brunssihetket viikonpäiville viikonloppujen sijaan. Säästät helposti vähintään viisi euroa.

poffu.jpg

Muista

10. Asiapentit neuvovat kirjaamaan kaikki menot ylös. Kuka sitä jaksaa? Ota kolmen päivän kuitit talteen ja sinulla on jo aika hyvä käsitys siitä, mihin ylimääräiset rahasi katoavat.

11. Uusi tulostin, lomamatka, oma asunto… Motivaatio säilyy paremmin, kun säästämisellä on tarkoitus. Inspiraatiota voit hakea parin viikon takaisesta päivän kysymyksestä.

12. Laita säästetty rahasumma suoraan sivuun! Hanki hiluille läpinäkyvä säästöpossu ja suuremmille summille säästötili, jolle ohjautuu automaattisesti osa palkastasi tai tuistasi heti, kun ne kilahtavat tilillesi. Näet, miten säästösi kasvavat joka päivä.

 

Missä asioissa sinä säästät?

 

Lähteet: Marttaliitto, Asiakkuusmarkkinointiliitto, DNA, SoneraKuluttajavirasto, Osuuspankki
Teksti: Anna Nevalainen
Kuvat: A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit (22)
  1. Anna Mäntynen
    15.3.2018, 07:58

    Mahtava kirjoitus! Yksi asia millä voi säästä on lainojen kilpailuttaminen. Lähes jokainen meistä tarvitsee elämänsä aikana lainaa ja miksipä sitä ei siis kilpailuttaisi? Säästöt voivat olla jopa tuhansia euroja, koska markkinoilla on niin paljon eri lainantarjoajia, että röyhkeimmät perii todella korkeita korkoja.

  2. Mikäli haluaa säästää seuraamalla ruokatarjouksia, niin nyt ne löytyy kerralla yhdestä sovelluksesta: http://www.shopbaloo.fi
    (Eikä tarvi rekisteröityä)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *