Lily leffassa: Kepeä Hölmö hullu rakkaus

Toimitus

Vapise vakava Jim Carrey, kuminaamarooleista tuttu Steve Carell saattaa viedä paikkasi. Koomikko Carell tekee Hölmö hullu rakkaus -leffassa tosikon roolin, eikä suoriudu siitä lainkaan hassummin. Ilmeikkäissä kasvoissa on sen verran surumielisyyttä ja ryhti lysyssä, että kovan onnen hahmoa tekisi mieli silittää.

Hölmö hullu rakkaus kertoo nelikymppisestä Calista (Carell), joka eroaa yllättäen pitkästä avioliitosta, jonka on solminut lukioheilansa kanssa. Murtunut Cal notkuu baarissa ja ystävystyy siellä päivystävään – tai pitäisikö sanoa saalistavaan – syötävän komeaan Jacobiin (loistava Ryan Gosling), joka opettaa Calille kepeän deittailun salat. Mutta haluaako Cal olla huoleton sinkku Jacobin tapaan vai taistella vaimostaan? Ja miten käy Jacobin pelimiesmeiningille, kun hän iskee silmänsä viileään älykköön Hannahiin (Hollywoodin uusi lupaus Emma Stone)?

Leffan ongelma on se, että se keikkuu draaman ja komedian rajamailla, onnistumatta olemaan oikein kumpaakaan kunnolla. Elokuva on paikoitellen haukottavan ilmiselvä ja jankkaava, mutta muutamat kiinnostavat juonenkäänteet herättävät horroksesta.

Katso tämä jos... tykkäsit American Beautystä, mutta haluat jotain kepeämpää ja helpommin sulateltavaa. Hölmö hullu rakkaus -elokuvassa liikutaan hattaramaailmassa jossa ei ole arkisia ongelmia, ainoastaan rakkaus aiheuttaa päänvaivaa.

Bongaa sivurooleista… entisiä megastaroja, joita näkee valkokankaalla nykyisin harvemmin. Kevin Bacon muikistelee Calin vaimon lipevänä työkaverina ja Marisa Tomei on ihanan homssuinen baaripoka.

Fiilistele... rakkautta teininäkökulmasta. Tarinassa kuljetetaan sivujuonteena sekä teinitytön ihastumista aikuiseen mieheen, että pojan ensirakkautta. Leffan mukaan väkevimmät tunteet kokee teininä. Jotkut kantavat läpi elämän, toiset kuihtuvat.

Mitä opimme? Sielunkumppanin suhteen ei saa luovuttaa, hänestä täytyy taistella.

Arvosana: 3/5

Ensi-illassa: 9.9.

Katso leffan traileri:

 

Teksti: Anna Karhunen

Kuva: FS Film Oy

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.