Lily leffassa: Sovinistinen Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Toimitus

Älä anna yllä olevan pressikuvan hämätä. Noomi "Lisbeth Salander" Rapace näyttelee kyllä Sherlock Holmes -leffan jatko-osassa naispääosaa mutta ei silti pääse ensimmäisessä Hollywood-pätkässään lähellekään huomion keskipistettä.  Sherlock Holmes: A Game of Shadows on visuaalisesti räjäyttävä toimintajännäri, jossa pojat ovat poikia ja naiset heitetään kevyesti yli laidan.

Katso tämä elokuva... jos fanitit Pirates of the Caribbean -leffoja. Robert Downey Jr. on Sherlockin roolissa kuin 1800-luvun Englantiin rantautunut Jack Sparrow, yhtä aineissa ja kettumaisella tavalla karismaattinen.

Valitse leffaseuraksi... jännitysleffoille sykkivä poikaystävä tai pikkuveli. Vaikka vihaisit toimintaseikkailuja ja tappelukohtauksia, katsot tämän leffan aikana kelloon ensimmäisen kerran vasta tunnin jälkeen. Viskintuoksuinen lekkerimeininki, mahtavat maisemat ja tuhdit leffaeväät kantavat kauas.

Älä välitä...vaikka putoaisit välillä kärryiltä siitä, mihin Sherlock on kavereineen rientämässä. Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka - ja se, että toisin kuin monissa massakulttuurin tuotteissa, tässä Guy Ritchien ohjauksessa katsoja saa kiksejä muustakin kuin siitä, että voi arvata jokaisen juonenkäänteen ennalta.

Jäät odottamaan... kohtausta, jossa Lisbeth Salander vetää pahiksia turpaan. Turhaan, sitä ei tule. Rapacen roolisuorituksesta kohtalokkaana mustalaisnaisena on vaikea sanoa muuta kuin että hän juoksee nopeasti, huokailee nätisti ja pysyy ansiokkaasti hereillä läpi leffan, vaikka istuukin  monessa kohtauksessa vaisuna taustalla.

Opit... että Robert Downey Jr. voittaa Kumman kaa -äänestyksessä Sherlockin nössöä kollegaa Watsonia näyttelevän Jude Lawn sata - nolla.

Jännitä... jääkö  tarina tähän, vai onko Sherlockin sekoiluille tiedossa vielä jatkoa.

Arvosana: 4/5

Ensi-illassa: 23.12.

Psst! Eikö toimintajännäri iske? Lily arvosteli myös tällä hetkellä leffateattereissa pyörivät romanttiset komediat Hysteria ja New Year's Eve.

 

Teksti: Jenna Kämäräinen

Kuva: FS Film Oy

Kommentit

Vanessa (Ei varmistettu)

Tää olis pakko nähä vaikka ois yhtä huono kuin ykkösosa, koska jos samassa leffassa näyttelee Robert ja Jude, niin eihän sitä voi jättää väliin :) Kiitokset arviosta!

Haiduk (Ei varmistettu)

Täähän oli aivan tosi hyvä leffa! ja Lisbeth Salanderhan vetää leffasa sitä kasakkaa turpaan!!

Kommentoi