Lily selvittää: Mitä mies päättelee koirastasi?

Toimitus


Ou nou, tietääköhän The City -sarjasta tuttu Olivia Palermo, mitä hän viestii karvaisella kaverillaan?


Koira ja omistaja tunnetusti muistuttavat ulkonäöltään toisiaan. Daily Mailin jutun mukaan haukkusi myös paljastaa vastakkaiselle sukupuolelle olennaisia puolia persoonastasi.


Jos tähän tutkimukseen on uskominen, koirasta voi päätellä kaikkea omistajan moraalikäsityksistä sitoutumishaluihin lähtien.


Tarkkana siellä lenkkipolulla!
 


Tätä mies päättelee naisen koirasta:


Puudelista mies päättelee sinun olevan pikkutarkka ja kallista ylläpitoa vaativa nainen. Toisaalta hän todennäköisesti pitää sinua kuumana pakkauksena ja tekee mielellään lähempää tuttavuutta.


Chihuahua hihnan päässä antaa vaikutelman, että omistaja on helppo. Mies saattaa suhtautua sinuun kepeänä yhden illan kesäheilana, jonka älykkyysosamäärä ei hivo Mensan rajoja.


Kultainen noutaja on nappivalinta, jos halajat vakavaa ihmissuhdetta. Karvaturrien kestosuosikki viestittää miehille, että olet ystävällinen ja lempeä luonne. Siis selkeää tyttöystävämatskua.


Beaglen tasainen luonne ja kompakti koko houkuttelevat miesehdokkaita. Rodun ominaisuuksiin kuuluva hyvä vainu tosin voi karkottaa miehiä, jotka eivät halua sinun aina tietävän, missä ne jatkot oikeasti vietettiin (Lilyn toimituksen mielestä tämä tosin ei ole huono ominaisuus).


Ja sama päinvastoin:


Ranskanbulldoggin omistajat tapaavat olla naisten silmissä huomionhakuisia juppeja. Kyseessä on myös miesversio chihuahuasta: tämän koiran omistajat saattavat herätä yksin.


Siperianhusky kertoo miehestä, johon voi luottaa, ja jonka luota haetaan tukea ja turvaa. Johtopäätöksenä huskymiehet ovat siis erittäin pätevää kumppaniainesta.


Saksanpaimenkoira se vasta miehen tekeekin. Tämä rotu viestittää jämäkyyttä ja sitä, että hommat hoituvat ajallaan.  


Labradorin- ja kultaiset noutajat toimivat kumppanimagneetteina molemmilla sukupuolilla. Volvon, omakotitalon ja valkoisen aidan kanssa samaan sarjaan kuuluvat hauvat viestivät miehen olevan isämatskua, luonteeltaan luotettavia ja helliä.


Mitä voimme päätellä tästä tieteellisestä materiaalista?


Lilyn toimituksen mielestä ehkä vain sen, että testaajien käsitys miesten ja naisten koiraroduista on hyvin stereotyyppinen.


Sitä paitsi listasta puuttuu iso osa Suomen suosituimpia koirarotuja. Miten pärjäämme, jos emme tiedä, mitä mies miettii jackrusseleista tai lapinkoirasta?


Jos suunnittelet koiran hankintaa, valitse rotu, joka vastaa parhaiten sinun tarpeitasi ja elämäntyyliäsi. Se oikea tyyppi tykkää sinusta Mustin rodusta riippumatta.


Teksti Siina Leppä, joka jäi nyt miettimään, että mitäs se tarkoittaa, jos ei ole koiraa laisinkaan


Kuva Splashnews

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

No ei kai nyt enemmistöllä koiraa olekaan, vai? (Vaikka joskus blogeja lukiessa päinvastaiselta tuntuukin. :)) Jos jatketaan stereotyyppilinjalla niin kaiketi se kertoo vaikka siitä, että on spontaani ja sitoutumishaluton tapaus, joka ei halua ottaa vastuuta toisista vaan lähteä vaikka äkkilähdöllä kuukaudeksi reissuun jos huvittaa. Tai sitten vaan siitä, ettei tykkää koirista, hehee, en tiiä onks tää nyt samanlainen tabu kuin ettei tykkää lapsista (joista kyllä itse tykkään). Osan noista stereotypioista tunnistin kyllä, saksanpaimenkoirista mulle vaan tulee mieleen punkkarit niittipantakoirineen, vai sekotanko nyt johonkin toiseen rotuun?

OMGBBQ

Hahhah, ihan ensimmäisellä poikaystävälläni oli valkoinen kääpiövillakoira. Tuli kyllä hauvan nähdessäni mieleen että tuleekohan tästä nyt mitään... Ja ei sitten lopulta tietenkään tullut. Olis vissiin pitänyt jo heti suosiolla ottaa koirasta vaari :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos näen miehellä pitbullin tai amstaffin (muita vanhoja kovaniskaisia koirarotuja) koen miehen itserakkaaksi bodaajaksi. Ja tämä kai on pohjana siihen että hyvin moni kehonrakennusta harrastava mies ihastuu näihin rotuihin ja omistaa yhden tai toisenkin sellaisen.

Toki esim amstaffi on huippurotu eikä esim naisen ulkoiluttamana tuo samanlaisia ajatuksia mieleen ;)

Siina Leppä

Vierailija, se on kyllä totta, että koirassa on paljon vastuuta. Ja tosiasiallinen syy koirattomuuteen on ainakin kaupunkilaisille usein se, ettei ole tilaa ainakaan isolle haukulle.

OMGBBQ, tällä tieteellisellä tutkimuksella on siis selkeästi totuuspohjaa :D

Vierailija2, staffit, amstaffit yms. tuntuvat olevan myös tosi trendikkäitä rotuja tällä hetkellä, mutta ihmekös tuo, kun ovat niin huippukoiria!

oxfordcomma (Ei varmistettu)

Minä ainakin huomaan ihastuvani aina kaduilla miehiin jotka kävelyttävät jack russellia/kettuterrieriä/tms., mutta se taitaa kertoa vain siitä, että haluaisin sellaisen itsekin (sen koiran siis)! Nykyisellä poikakaverillani on tosin kissa, mitähän sekin kertoo... :D Mutta kun sekä kissa että mies ovat ihania niin mitäs minä menisin valittamaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.